13 dolog, amit esetleg nem tudsz a kaktusz növényekről

A kaktusz remek kiegészítője az otthonnak, feltűnő alakjának, méretének és virágainak köszönhetően. Mivel egyetlen kaktusznövény sem ugyanaz, ez a szobanövény egyedülálló, dekoratív módja annak, hogy érdeklődést varázsoljon lakóterébe, akár az ablakpárkányon ül, akár a polcon van..

A kaktusz (hivatalos neve Cactaceae) a görög kaktos szóból származik, ami azt jelenti, hogy „tüskés növény”. Amerikában őshonos (nagy terület Észak- és Dél -Amerikában, erős Mexikó -koncentrációval), és jellemzően aszálynak kitett területeken található, a kaktuszok vagy kaktuszok tökéletesen alkalmazkodnak a sivatag intenzív melegéhez és környezetéhez, ami azt jelenti, hogy minden bizonnyal túléli a központi és fűtött otthon meleg és száraz körülményeit.

A növény szerelmeseinek a kaktusz tökéletes a kevésbé zöld ujjúak számára, mivel csak mérsékelten kell öntözni-valójában jobb víz alatt, mint túlöntözni.

Bár lassan növekszik, a kaktusznövény meglehetősen önfenntartó, mivel nedvességet tárol gyökereiben, leveleiben és szárában, és így nagymértékben szabályozza saját táplálékfelvételét. A kaktusznövény kedveli a világos, szellős és meleg helyet – de nem túl forró, 18 ° C körül az ideális -, és jól bírja a közvetlen napfényt.

Tudja meg, miért vannak sokkal több ezekben a feltűnő szobanövényekben, mint a csipkéik!

1. Elpusztíthatatlanok a kaktusznövények?

   Nem, ha valaha megöltél egy kaktuszt, nem vagy egyedül. A legegyszerűbb módja a túlzott öntözés, rossz vízelvezetés és a rossz komposzt használata. A közönséges cserepes komposzt jól tartja a vizet, ami óriási bónusz a legtöbb növény számára, de nem a kaktuszok számára, mivel nagyon jó vízelvezetést igényelnek. Ha életben akarja tartani őket, akkor a legjobb használni speciális kaktusz talaj helyette.

   2. Mi a legjobb hely az otthonban egy kaktusz elhelyezéséhez?

   A kaktusz elviselheti a meleg és napos helyet nyáron, még a szabadban, a teraszon vagy az erkélyen is. De télen az elhelyezésnek hűvösebbnek és világosabbnak kell lennie.

   3. Virágzik egy kaktusz?

   A kaktuszok mind virágos növények, de némelyiknek kiemelkedőbb a virágzása, és vannak olyanok, mint például a Mammillaria, Gymnocalycium és Parodia, amelyek meglehetősen könnyen virágoznak lenyűgöző, színes kijelzőkkel.

   4. Hogyan lehet virágozni egy kaktuszt?

   A kaktuszok frissen virágoznak, így ha a növény csak ott ül, évről évre változatlanul, akkor nagyon valószínűtlen, hogy virágzik. Mit kell tennie, hogy elérje a növény természetes növekedési ciklusát. Télen szunnyadónak kell lennie, majd tavasszal fel kell ébrednie. Tegye tehát télen száraz és hideg helyre, de ne sötétbe, és hagyja abba az öntözést. Tavasszal adjon neki minél több napsütést, és kezdje el öntözni.

   kaktusz növényi cserépállványon Fotók: Wilfried Overwater/TheJoyofPlants.co.uk/Flower Council Holland

   5. Tehát milyen gyakran kell öntözni egy kaktuszt?

   A legjobb, ha több vizet adunk tavasszal/nyáron, és kevesebbet télen. Ne feledje, kerülje a túlzott öntözést. Jobb, ha hagyjuk, hogy a talaj egy kicsit kiszáradjon, mielőtt újra öntözzük a növényt.

   6. A kaktuszok típusai: melyek a leggyakoribb fajok?

   A leggyakrabban értékesített fajok az Echinocactus, Ferocactus, Gymnocalycium, Opuntia és Mamillaria.

   7. És melyek a legjobb fajták kezdőknek?

   A holdkaktusz (Gymnocalycium) nagyon színes tetejű, általában piros vagy sárga. Ezek nem virágok, így a szín egész évben ott van. A nyuszifülű kaktusz (Opuntia), más néven pöttyös kaktusz, aranysörtéjű foltokkal rendelkezik a zöld háttér előtt, így modernnek és geometrikusnak tűnnek. A tüskés párnás kaktusz (Mammillaria) pedig könnyen termeszthető, és szép kis rózsaszín virágai vannak.

   8. Hogyan kell vigyázni egy kaktuszra: hogyan lehet a legjobban kezelni őket?

   Gondosan! Vagy nagyon vastag kesztyűben, vagy hajtogatott újsággal hurkolhatja a tetejét. Ha elakadt egy tüske, a nagyokat csipesszel eltávolíthatja. Távolítsa el a kis tüskéket úgy, hogy ragasztószalagot ragaszt rájuk, majd lehúzza, vagy egy régi harisnyanadrágot golyóba gördít, és gyorsan átdörzsöli a helyszínen. A végső finom tüskéket olívaolajjal kell kidolgozni, tanácsolja a növény szakértői Thejoyofplants.co.uk.

   csoport kaktusz a fából készült asztal Westend61Getty Images

   9. Milyen kártevőkre kell figyelni?

   Ellenőrizze, hogy a kaktusz nem tartalmaz -e liszthibákat mind a növényen (a testen), mind a gyökérzeten. Ovális rovarokat tartalmazó gyapjas fehér viaszbevonatával az egyik leggyakoribb kártevő a kaktuszokban, és nehéz megszabadulni tőle. Továbbá előfordulhat vörös pókatka (nyolclábú rovarok, amelyek finom és sűrű szövedéket szőnek a növény felett), levéltetvek, pikkelyes rovarok és tripszek is előfordulhatnak. Ezenkívül ellenőrizze a sérüléseket és a gyökérzet sértetlenségét. Ha a kaktuszokat hosszú ideig túl nedvesen tartják, akkor a „cserépből” rothadhatnak, amit gombák és baktériumok is okozhatnak. A zöld rész – a tényleges szár – lágynak tűnhet.

   10. Minden kaktusz szúrós?

   Nem. Amit általában kaktuszoknak gondolunk, azok sivatagi kaktuszok, de vannak sörték nélküli erdei kaktuszok is, azonban vegye figyelembe, hogy a szobanövények választéka meglehetősen kicsi..

   kaktusz növények tálba az asztalra Fotók: Wilfried Overwater/TheJoyofPlants.co.uk/Flower Council Holland

   11. Meddig él egy kaktusznövény?

   A vadonban a kaktuszok több száz évig élhetnek. Beltéren 10 évig vagy tovább is életben maradhatnak. A régiekkel az a baj, hogy minden egyes kopogás, karcolás vagy folt velük marad, így idővel egyre kevésbé vonzónak tűnnek.

   12. A kaktusz ugyanaz, mint a pozsgás?

   „Minden kaktusz zamatos, de nem minden pozsgás növény kaktusz” – magyarázza a Thejoyofplants.co.uk. „Sok más pozsgás növényhez hasonlóan a kaktuszoknak is zamatos tulajdonságai vannak – képesek nedvességet tárolni vastag húsos törzsükben és szárukban. Ezek a tározók az aszályos időszakok áthidalására szolgálnak. A különbség azonban az, hogy a kaktuszokat „az areolák jelenléte határozza meg (speciális helyek, ahol tüskék képződnek), míg a pozsgásoknak nincsenek” – magyarázza a Royal Horticultural Society (RHS).

   13. Mi az a karácsonyi kaktusz? És hogyan más?

   A karácsonyi kaktusz népszerű karácsonyi növény az ünnepi időszakban. Az epifita néven ismert brazil tengerparti növény más növények, fák vagy sziklák tetején nő, és két faj létezik: Schlumbergera truncata és S. × buckleyi. A karácsonyi kaktusz körülbelül két hónapig virágzik november végétől január végéig, sok apró virágbimbóval – piros, fehér, sárga, rózsaszín és lila – a karácsonyi időszakban. További karácsonyi kaktuszápolási és termesztési tippeket itt talál.

   Mint ez a cikk? Iratkozzon fel hírlevelünkre hogy több ilyen cikket egyenesen a postaládájába juttasson el.

   REGISZTRÁLJ

   25 stílusos beltéri növénycserep minden belső térhez

   Buborékos növényi edény Buboréknövény edény – A legjobb beltéri növényi cserép Buborékolt növényi edény H&M hm.com.uk £ 17.99 VÁSÁRLÁS MOST

   Igazi stílusnyilatkozatot szeretne tenni? Ez a mentazöld buboréknövény edény csodálatosan kiegészíti a szobanövények buja zöld lombozatát.

   Koppenhágai mázas növénycserep és csészealj - Smaragd - 21cm Agyagcserepek – A legjobb beltéri növényi edények Koppenhága üvegezett cserép és csészealj – Smaragd – 21cm amara.com £ 54.17

   Ez a gazdag, gyönyörűen üvegezett beltéri ültetőgép csészealjjal – amelyet a Fredensborg királyi kastélyában 1860 -ban készített edény ihletett – csodálatos lesz könyvespolcon vagy tálalón.

   Modelo Geometrikus sötétszürke kőedény Növényedény Nagy Közepes növényi edények – A legjobb beltéri növénycserepek Modelo Geometric Dark Grey Stoneware Plant Pot Large oliverbonas.com £ 19.50 VÁSÁRLÁS MOST

   Vigye át növényeit ebbe a szemet gyönyörködtető kőedényes cserépbe Oliver Bonas-tól. A texturált csempe stílusú kialakításnak köszönhetően tökéletesen hozza a színt a konyha sarkába.

   Rattan növényi edény Rattan növénycserép – A legjobb beltéri növénycserepek Rattan növényi edény H&M hm.com.uk £ 19.99 VÁSÁRLÁS MOST

   Szuper stílusos, ez a divatos fonott rattan növényi cserép minden helyet feldob.

   Szürke & amp; Arany fóliázott alapnövény edény extra nagy Nagy növényi edény – A legjobb beltéri növénycserepek Szürke & Arany fóliázott alapnövény edény Extra nagy oliverbonas.com £ 32.50 VÁSÁRLÁS MOST

   Vigyen be némi textúrát lakóterébe ezzel a pompás, szürke és arany fóliával ellátott, nagyméretű növénycsereppel. Ideális, ha nyilatkozni szeretne.

   Kis növényi edény Kis növénycserepek – A legjobb beltéri növénycserepek Kis növényi edény H&M hm.com.uk £ 9.99 VÁSÁRLÁS MOST

   Hozzon létre egy kinézetet otthonában a H segítségével&M kis kék kerámia növénycserepe. Mindössze 9,99 fontért miért nem veheti fel fehér és szürke színben is?

   OLVASS TOVÁBB: 33 nappali kiegészítő azonnali stílusfrissítéshez

   Tenyér Növényi cserepes duó – A legjobb beltéri növénycserepek A Palm made made.com £ 39.00 VÁSÁRLÁS MOST

   Díszítse otthonát a MADE pompás mentazöld ültetvényeivel. Mindkét készlet üvegezett és mázatlan változatot tartalmaz, így valóban lenyűgöző megjelenést hozhat létre.

   Csíkos edény, kicsi Kosárnövény edény – A legjobb beltéri növénycserepek Csíkos edény, Small gardentrading.co.uk £ 5.00 VÁSÁRLÁS MOST

   Szőtt növénycserep után a beltérben? A Garden Trading megfizethető, csíkos stílusa segít megőrizni a természetes dolgokat, és behozza a szabadba. Tökéletes a nappali sarkához.

   Suelo Pink & amp; Kék kerámia növénycserép kicsi Növény edény lábakkal – A legjobb beltéri növénycserepek Suelo Pink & Kék Kerámia Növényedény Kis oliverbonas.com £ 12.50 VÁSÁRLÁS MOST

   Szeretjük ezt a rózsaszín és kék növényi edényt, amelynek kis felemelt lábai és kifakult ombre kialakítása van.

   Közepes terrakotta reaktív vetőgép Kerámia ültetőgép – A legjobb beltéri növénycserepek Közepes terrakotta reaktív vetőgép marksandspencer.com £ 12.50 VÁSÁRLÁS MOST

   A kerámiából készült terrakotta ültetőgépet gondosan kézzel készítették el, hogy egyedi megjelenést kapjanak. Ragyogó beltéri és kültéri használatra egyaránt.

   2 Stratton egyenes növénycserep készlet Megfizethető készlet – A legjobb beltéri növénycserepek 2 db Stratton egyenes növénycserep készlet gardentrading.co.uk £ 15.00 VÁSÁRLÁS MOST

   Világítsa meg az üres ablakpárkányt ezzel a két növénycserepből álló készlettel. Cementből készülnek, és tökéletesek az összes fényes virág és földi pozsgás növény megjelenítéséhez.

   Croft kollekció 2 kőedényes gyógynövény edényből és tálcából Fűszernövények – A legjobb beltéri növénycserepek Croft Collection 2 db kőedényes gyógynövénycserep és tálca Croft Collection johnlewis.com £ 25.00 VÁSÁRLÁS MOST

   Gyógynövényeket termeszt a konyhájában? Ezeket az edényeket bemártották és üvegezték, hogy egyedi mintát hozzanak létre. Tökéletes az ablakpárkányhoz.

   Articsóka edény Mini növényi edény – A legjobb beltéri növényi edények Articsóka edény gardentrading.co.uk £ 8.00 VÁSÁRLÁS MOST

   Ezzel a miniatűr növénycsereppel növelheti érdeklődését a dolgozószoba vagy az íróasztal iránt. Megkülönböztető kerámia mintájával úgy tervezték, hogy úgy nézzen ki, mint egy articsóka. Milyen egyedi!

   Habitat tőzegnövény edény - narancs Narancssárga cserép – A legjobb beltéri növénycserepek Habitat Tőzegnövény edény – Narancssárga élőhely.co.uk £ 6.00 VÁSÁROLJ MOST

   Világosítsa fel a beltéri teret ezzel a vidám növényi edénnyel. Portugáliában készült, és mindenhol üvegezett, hogy fényes legyen. Sárga színben is kapható.

   Hengernövény edény Hengernövény edény – A legjobb beltéri növénycserepek Cylinder Plant Pot Serax amara.com £ 39.00 VÁSÁRLÁS MOST

   Egyszerű cserépedényt keres? Ez az Amarától bejelöli a megfelelő dobozokat. Egyedülálló henger alakjában tökéletes a nagyobb növényekhez.

   Kerámia növényi edény Kerámia sötétkék cserép – A legjobb beltéri növényi edények Kerámia növényi edény Bloomingville wayfair.co.uk £ 59.98

   Ez a növényi edény igazi showstopper. Reaktív mázzal festve luxust és csillogást kölcsönöz az otthonnak.

   OLVASS TOVÁBB: A legjobb kültéri növénycserepek kertjében vagy teraszán

   Cement Daisy Planter személyre szabott növénycserepek – A legjobb beltéri növénycserepek Cement Daisy Planter Ella James notonthehighstreet.com £ 28.00 VÁSÁRLÁS MOST

   Ez a csinos, cementből készült beltéri ültetvény százszorszép nyomtatással megvásárolható önmagában, vagy akár három kölyökkutya közül is – kolbászkutya, francia bulldog és mopsz – a furcsa és személyre szabott érintés érdekében.

   Serax Terrazzo pot, fehér Terrazzo edény – A legjobb beltéri növénycserepek Serax Terrazzo Pot, fehér Serax johnlewis.com 52.00 Ft VÁSÁRLÁS MOST

   Ez a foltos terrazzo edény egyszerűen gyönyörű! 52 fontért drágább lehet, mint mások, de úgy tervezték, hogy kiállja az idő próbáját. Mutasd meg kedvenc lombjaidat ezzel.

   Kerek fröccs növényi edény Kis növénycserepek – A legjobb beltéri növénycserepek Kerek fröccsöntő cserép edény notonthehighstreet.com US $ 22.00 VÁSÁRLÁS MOST

   Akár miniatűr növénycserepeket keres, akár nagyobbakat, ezek a foltos stílusok különböző méretűek.

   Serax Costa Pot, rózsaszín, kicsi Kis növényi edény – A legjobb beltéri növénycserepek Serax Costa Pot, rózsaszín, Small Serax johnlewis.com 34.00 Ft VÁSÁRLÁS MOST

   Lágy rózsaszínben ez a növényi edény kiválóan alkalmas kisebb kaktuszok és zamatos növények bemutatására.

   OLVASS TOVÁBB: 15 legjobb beltéri növény cserépállvány

   Beltéri növényi edény levélnyomattal Kerámiai növénycserepek – A legjobb beltéri növénycserepek Beltéri növénycserep levélnyomattal DIBOR notonthehighstreet.com US $ 17.00 VÁSÁRLÁS MOST

   Vízálló kerámiából készült, ez a gyönyörű beltéri növényi edény tökéletesen elhelyezhető bárhol a ház körül. Egyszerűnek tűnik, de a dombornyomott levélnyomat hozzáad egy karaktert.

   Kézzel festett beltéri növénycserep fehér virágcserepek-A legjobb beltéri növénycserepek Kézzel festett beltéri növényi cserép BAMbotanics etsy.com US $ 14.48 VÁSÁRLÁS MOST

   Akár egyedülálló ajándékot keres barátjának, akár finom ültetvényt szeretne a konyhai ablakpárkányra, ez az Etsy szép, kézzel festett stílusa kipipálja az összes dobozt. Válasszon a fehér vagy a puha szürke közül.

   Nagy okkerlevelű növénycserep Világos növényi edény – A legjobb beltéri növénycserepek Nagy okkerlevelű növénycserép Dunelm dunelm.com £ 7.00 VÁSÁRLÁS MOST

   Bármennyire is boldog, mint egy tavaszi nap, ez a dunelmiai levélnövényes edény biztos módja annak, hogy javítsa a hangulatát. Miért nem szerez magának egyet, és ajándékoz egyet egy barátjának?

   Újdonság Szlogen Ültető - Zöld Újdonság Slogan Planter – Green Argos Home argos.co.uk £ 5.00 VÁSÁRLÁS MOST

   Az elülső részén a „nő vadon” felirattal ez a kedvező árú ültetőgép tökéletes a beltéri növények elhelyezésére.

   Argos Home Moorlands Planter - Zöld Olcsó növénycserepek – A legjobb beltéri növénycserepek Argos Home Moorlands Planter – Green Argos Home argos.co.uk £ 5.00 VÁSÁRLÁS MOST

   Hozd be a szabadba az Argos Home egyszerű, üvegezett zöld növénycserepét, amelynek peremén dombornyomó, pattogó nyúl található. Tökéletes, ha megfizethető vásárlásra vágyik.

   Mint ez a cikk? Iratkozzon fel hírlevelünkre hogy több ilyen cikket egyenesen a postaládájába juttasson el.

   REGISZTRÁLJ

   >