5 fenntartható mosodai tipp a bolygó megsegítésére

Mennyire fenntartható a mosodai rutin? A brit mosógépekből évente akár 360 milliárd liter víz kerül lefolyóba – ez megegyezik a Windermere (300 milliárd liter), Anglia legnagyobb természetes tavának elvezetésével.

Ezt az új kutatást végezte Oxwash, egy igény szerinti mosodai szolgáltatás, amely az űrkorszak technológiáját használja fel a mosások közötti víz újrafeldolgozására, azt mondja, hogy a felhasznált H2O térfogata összehasonlítható a gleccser-tó, a Skót-felföldi Loch Shin ürítésével (350 milliárd liter), 18 mérföld hosszúságban.

A kutatás szigorú figyelmeztetést követ a Környezetvédelmi Ügynökség márciusban hogy az Egyesült Királyság 2050 -re vízhiányt tapasztalhat, ha nem tesznek intézkedéseket a készletek megőrzése érdekében.

“Ha jobban tudatában leszünk a víznek és bölcsebben használjuk, fontos, hogy előtérbe kerüljön a napi vízhasználat rejtett hatása” – magyarázza dr. Kyle Grant, aki a NASA karrierje után alapította az Oxwash -t..

„Úgy gondoljuk, hogy a mosásnak nem kerülhet a földre. A beállítástól és a gép típusától függően 50-100 liter mosást használhat – ez elegendő a fürdőkád 80 literes feltöltéséhez, vagy akár egy 4×4 -es tartályhoz is, amikor megnyomja a start gombot..

“A mi űrkorszakos technológiánknak köszönhetően mindössze egy 8 kg-os mosás Oxwash-el 32 liter vizet takarít meg 8 kg-os mosásonként, 1,4 kg CO2-kibocsátást és 1,5 órát az idejéből.”

ökörmosó Oxwash jelenleg itt található: Battersea, Oxford & Cambridge Oxwash Oxwash elektromos teherbiciklik Londonban Oxwash

Célja, hogy tisztább pörgetést hajtson végre a mosodán és forradalmasítsa a mosóipart, az Oxwash ózon segítségével sterilizálja a textíliákat alacsonyabb hőmérsékleten, valamint elektromos teherbicikliket használ a hiper helyi átvételhez és szállításhoz, amelyek mindegyike zöld, tiszta és hatékony szállítási módot kínál.

Az ügyfelek online rendelhetnek, választhatnak gyűjteményt és leadhatják az időt és a helyet, az Oxwash pedig házon belül gyűjt, mos és szállít (látogasson el Oxwash.com további információkért és megrendelésért).

Itt Dr. Grant javasol néhány módszert a víz bölcsebb használatára mosás közben.

1. Ellenőrizze a mosógép vízhatékonyságát

„A mosógép vízhatékonysága nagymértékben változhat” – mondja Dr. Grant. ‘Hogy segítsen kideríteni, hogy a készülék gazdaságos -e vagy sem, ellenőrizze a vízfogyasztást az energiacímkén.„Az EU 1995 -ben vezette be az energiacímke besorolását, de a legújabb verzió (2021. március 1 -jétől hatályon kívül helyezi) törli a zavaros A+, A ++ és A +++ minősítéseket, és visszaállítja a skálát A -ról G -re.

Ne feledje, hogy az A-G besorolás csak az áramfogyasztáson alapul. A vízhatékonyság megértéséhez mindig ellenőrizze a címke alsó részét, ha új készüléket vásárol – tanácsolja Dr. Grant. Egy nemrégiben megrendelt kutatás megállapította, hogy a mosógéppel rendelkező britek mindössze 26 százaléka ismerte készülékének minősítését.

Kapcsolódó történet 5 módja annak, hogy energiát pazaroljon otthonában

2. Töltse fel a készüléket, vagy válasszon félterheléses programokat

Az alátétek maximális hatékonysággal működnek, ha a dob megtelt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy zsúfoltnak kell lennie. Az Oxwash tanulmánya kimutatta, hogy míg a britek öt százaléka mindig víztakarékos félterhelési beállítást választ, ha nem tölti fel a dobot, addig közel egynegyede (24 százalék) nem választja az öko-opciót, ami értékesebb természetes anyagot eredményez források mennek a csatornába.

a mosógép kapcsolója költséghatékony vagy ökológiai módba van állítva sekélyen, kis mennyiségű gabona szándékosan hozzáadásával a jobb végső benyomás érdekében dexter_sGetty Images

3. Válassza a pamut mosást, amikor csak teheti

Az OxWash tanulmánya azt is kimutatta, hogy a pamut (36 százalék), majd a szintetikus (20 százalék) és a finom (öt százalék), a mosási lehetőségek. „A szintetikus programok több vizet használhatnak fel. 2019 -ben a Newcastle Egyetem felfedezte, hogy a kényes környezet a legrosszabb a környezeti ciklusok közül, mivel a legtöbb vizet használja, és több százezer extra mikroszálas anyagot bocsát ki a vízrendszerbe ” – magyarázza Dr. Grant.

4. Előkezelje a foltokat, és hagyja ki az extra öblítési ciklust

Gyakran az erősen szennyezett ruhákhoz választják, és biztosítják, hogy a mosószert a lehető legöblítsük ki, sok mosógép extra öblítő programmal rendelkezik, amely több vizet használ a ciklus során. A foltok előzetes megfelelő előkezelése és a gép nem túltöltése segíthet csökkenteni a szükségletet-mondja Dr. Grant.

halom ruha a fehér mosodai kosárban a padlón robert olvasóGetty Images

5. Kell -e mosni?

A YouGov nemrég több mint 2000 embert, akiknek mosógépe van a háztartásban, megkérdezte mosodai szokásaikról. Minden tizedik elismerte, hogy minden használat után lemosta a törülközőjét, míg öt százalékuk azt mondta, hogy egy viselet után ciklusba tette a farmert. Dr. Grant megjegyzi: “Az olyan ruhákat, mint a farmer, pulóverek és kabátok, többször is fel lehet venni, mielőtt újra le kell mosni.”

Mint ez a cikk? Iratkozzon fel hírlevelünkre hogy több ilyen cikket egyenesen a postaládájába juttasson el.

REGISZTRÁLJ

Szereted, amit olvasol? Élvezze a House Beautiful magazint, amelyet minden hónapban közvetlenül az ajtóhoz szállítanak, ingyenes UK szállítással. Vásároljon közvetlenül a kiadótól a legalacsonyabb áron, és soha ne hagyjon ki egyetlen problémát sem!

IRATKOZZ FEL

11 környezetbarát otthon vásárol a Notonthehighstreet-től

Újrafelhasználható luxus szövet ajándékcsomagolás, Furoshiki csomagolás Újrafelhasználható luxusszövet ajándékcsomagolás, Furoshiki csomagolás TUPPENCE COLLECTIVE notonthehighstreet.com £ 10.00 VÁSÁRLÁS MOST

A japán Furoshiki által inspirált, környezetbarát, újrafelhasználható ajándékcsomagolás ideális alternatívája a csomagolópapírnak. Imádjuk ezt a pompás, 100 % -ban természetes pamut stílusú Tuppence Collective -t, amely kiválóan alkalmas ajándékok csomagolására, virágok köré kötésére vagy élelmiszerek csomagolására.

Újrahasznosított papír Tokyo Váza Recycled Paper Tokyo Vase IVY BROWN notonthehighstreet.com £ 17.00 VÁSÁRLÁS MOST

Mutassa meg virágait ezekkel a szuper stílusos újrahasznosított vázákkal, amelyek kézzel készültek Srí Lanka nyugati partján. Az újrahasznosított papírból készült kerek ültetvények gyönyörű cement bevonattal, nyugodt szimmetriával és 100 % -ban biológiailag lebomlanak. Minden otthonnak szüksége van egy ilyenre…

Kókuszfa kávéskanál Kókuszfa kávéskanál NOM LIVING notonthehighstreet.com US $ 11.34 VÁSÁRLÁS MOST

Tálalja stílusosan a kávét ezzel a fakanállal. Kézzel készített, természetes és fenntartható kókuszpálmafából, ez a tökéletes méret egy csomag kávé tárolására. Két méretben kapható.

Személyre szabott bélyegzőcímke borostyánsárga üveg Személyre szabott bélyegzőcímke borostyánsárga üveg OIKKU notonthehighstreet.com £ 5.00 VÁSÁRLÁS MOST

Okosítsa fel konyháját vagy fürdőszobáját ezekkel az újra felhasználható borostyánsárga üvegpalackokkal. A személyre szabott címkékkel és a fekete szivattyúval könnyen feltöltheti samponnal, balzsammal, mosogatószerrel, kézi szappannal és tisztító folyadékokkal. Nem tudtunk elképzelni egy stílusosabb módszert a műanyag csökkentésére…

Pálmalevél szövött kosár Palm Leaf Woven Basket notonthehighstreet.com US $ 17.01 VÁSÁRLÁS MOST

Ez a pálmalevélből készült, gyönyörű szövött kosár tökéletes a kiegészítők otthoni tárolására. Két méretben kapható, ideális fürdőszobába, konyhába, nappaliba vagy a folyosókonzolra.

Uma újrahasznosított pamut szögletes párnahuzat Uma újrahasznosított pamut szögletes párnahuzat notonthehighstreet.com £ 30.00 VÁSÁRLÁS MOST

Összezúzzuk ezt a pamut négyzet alakú párnát, amelyet a klasszikus afrikai sárvászon textíliák inspiráltak. Az indiai kézi nyomtatási módszerekkel kézzel nyomtatott szövet újrahasznosított pamutból készült, és kézzel készített bojtokkal díszített.

Műanyagmentes tisztítószerek Műanyagmentes tisztítószerek notonthehighstreet.com £ 4.75 VÁSÁRLÁS MOST

Tegye zöldebbé otthonát a környezetbarát tisztítószerek megfizethető választékával. Válasszon a konyhai edények, kókuszrost -súrolók és a praktikus palacktisztító kefe közül. Felső tipp: miért nem próbálja ki ezeket a teljesen természetes tisztítószereket, hogy otthonában vegyszermentes legyen?

Újrahasznosított zúzott kagylóhéjak Recycled Crushed Whelk Shells notonthehighstreet.com £ 11.00 VÁSÁRLÁS MOST

Érdekelni szeretné egy beltéri növénycserepet vagy terráriumot? Imádni fogja ezt a kézzel kötött zacskót környezetbarát és fenntartható zúzott kagylóból, amelyet Wales nyugati partjáról újrahasznosítottak. Ezeknek a kagylóknak minden megvásárlása elősegíti a körforgásos gazdaságot az alázatos héj 100 százalékának felhasználásával.

Személyre szabott szerves hálós vásárló Személyre szabott szerves háló vásárló notonthehighstreet.com £ 12.50 VÁSÁRLÁS MOST

Gyűjtse össze stílusosan heti készleteit ezzel a fényes sárga hálószemű vásárlóval. Kiválóan csökkenti az egyszer használatos műanyag iránti igényt, a háló kialakítása lehetővé teszi a tartalom lélegzését, ami azt jelenti, hogy könnyedén elfér még benne. Öt különböző színű szál közül is választhat a hímzéshez, hogy személyessé tegye.

OLVASS TOVÁBB: 10 módszer, amellyel javíthatja szén -dioxid -kibocsátását 2021 -ben

Strand Tiszta Helyettesítő Négyes Beach Clean Placemats Set Of Four notonthehighstreet.com £ 22.00 VÁSÁRLÁS MOST

Adjon hozzá egy kis intrikát az étkezőasztalához ezzel a négy modern tengerparti helytakaróval. Amellett, hogy praktikus, minden szőnyeg EVA műanyag szivárványból készült. Feltétlenül vegye fel a megfelelő alátéteket (£ 12).

Környezetbarát fémszálak Környezetbarát fémszalmák notonthehighstreet.com £ 10.00 VÁSÁRLÁS MOST

Ez a rozsdamentes acélból készült, négy fém szívószálból álló csomag minden háztartásra szüksége van a nyári hónapok előtt. Tartozik hozzá egy praktikus szalmatisztító is. Italok, bárki?

Mint ez a cikk? Iratkozzon fel hírlevelünkre hogy több ilyen cikket egyenesen a postaládájába juttasson el.

REGISZTRÁLJ

Szereted, amit olvasol? Élvezze a House Beautiful magazint, amelyet minden hónapban közvetlenül az ajtóhoz szállítanak, ingyenes UK szállítással. Vásároljon közvetlenül a kiadótól a legalacsonyabb áron, és soha ne hagyjon ki egyetlen problémát sem!

IRATKOZZ FEL

>