6 načina da kućne ljubimce sačuvate kod kuće ove zime

Od živahnih malih mačića do mladunaca s disketnim ušima, nema sumnje da kućni ljubimci zauzimaju posebno mjesto u našim srcima. Prema Američkom udruženju proizvoda za kućne ljubimce, otprilike 67 posto svih američkih kućanstava (to je oko 85 milijuna obitelji) posjeduju barem jednog kućnog ljubimca, i Anketa Harrisa otkrilo je da 95 posto vlasnika kućnih ljubimaca smatra da su njihovi četveronožni prijatelji punopravni članovi obitelji. No, vlasništvo kućnih ljubimaca ima više od trljanja trbuha i igara na dohvat ruke. Kao što svaki strastveni roditelj kućnih ljubimaca zna, dom prilagođen životinjama ključan je za zdravlje, udobnost i sreću vašeg ljubimca.

Kako temperature padaju i naše životinje provode više vremena s nama u zatvorenom prostoru, pravi je trenutak da pročitate mjere opreza kod kuće usredotočene na kućne ljubimce. Čitajte dalje o ključnim sigurnosnim mjerama koje će ljubitelje životinja i njihove pahuljaste pratioce uspavati.

Ugasite požarne rizike

pas Shutterstock

Svi vlasnici kućnih ljubimaca trebali bi se upoznati s uobičajenim rizicima od požara, budući da su to prirodno znatiželjna bića lako može upasti u nevolju oko otvorenog plamena ili vruće peći. Zapravo, prema Nacionalna udruga za zaštitu od požara (NFPA), kućni ljubimci slučajno zapale stotine požara u kući svake godine.

Kako biste izbjegli nesreću, slijedite ove korake za sprječavanje požara. Svijeće držite izvan dosega Fida ili Fluffyja i s površina koje kućni ljubimci mogu lako sondirati šapama, poput dugih stolnjaka. (Crveni križ također preporučuje svijeće bez plamena za bezbrižan ambijent.) Dok se poslastice prepeku u pećnici ili na štednjaku, razmislite o postavljanju životinjskih vrata ili korištenju drugih sredstava za držanje kućnih ljubimaca (koji će malo stajati između sebe i obilje svježe pečenih poslastica) u uvali.

NFPA također upozorava obitelji da pripazi za nestašne kućne ljubimce koji žvaču električne kabele. Kamine i ognjišta svakako osigurajte zaštitnom pregradom, tako da su kesteni jedine stvari koje se približavaju otvorenoj vatri.

Oslobodite svoje prozore

prianjati Kidde

Držači za prozore ljepljive su naljepnice koje prvim osobama daju do znanja da su kućni ljubimci u vašem domu (ako oduševljeno lajanje ili uporno mjaukanje nisu prvo otkrili njihovu prisutnost). Naljepnice omogućuju hitnim radnicima da uključe najkršnije članove obitelji pri procjeni zauzetosti i određivanju strategije za planove evakuacije i spašavanja. Oba ASPCA i Crveni križ preporučujemo korištenje naljepnica za upozorenje na prozorima kako bi životinje bile sigurne.

Podignite alarm

protupožarni alarm Kidde

Alarmi koji otkrivaju dim i ugljikov monoksid mogli bi pomoći u hitnim slučajevima da spasu život vašeg ljubimca. Čak i nakon što ste postavili detektore u svom domu, mijenjajući ih svakih sedam do deset godina je ključno kako bi održali optimalnu funkcionalnost (točan vremenski okvir ovisit će o odabranom modelu).

Niste sigurni kada su vam detektori instalirani? Ne naglašavajte: datum proizvodnje možete navesti na poleđini alarma. Ili se možete odlučiti za detektor s desetogodišnjom zapečaćenom baterijom, npr Kiddeov alarm za ugljikov monoksid ili Kiddeov bezbrižni kombinirani dim & Alarm za ugljikov monoksid, koji aktivira glasovno upozorenje kada dođe vrijeme za zamjenu.

Upoznajte svoje CO rizike

grafikon Kidde

Baš kao i ljudi, kućni ljubimci podložni su trovanju ugljičnim monoksidom (CO), prema Kiddeu. Ključno je biti svjestan potencijalni izvori rizika u vašem domu, koji uključuju grijače, plinske peći i pećnice, roštilje, generatore, dimnjake i automobile.

Alarm ugljičnog monoksida pomoći će u zaštiti vašeg doma i obitelji od potencijalno smrtonosnog plina, kao i poznavanje znakova zagađenja. Simptomi trovanja ugljičnim monoksidom kod kućnih ljubimaca može uključivati ​​povraćanje, slabost, komu, napadaje, depresiju i otežano disanje. Ako sumnjate da je vaš ljubimac pretrpio trovanje ugljičnim monoksidom, Kidde preporučuje da se obratite svom veterinaru i založite za testiranje.

Uključite kućne ljubimce u svoje planove bijega

karta Kidde

Planovi evakuacije od požara neophodni su u svakom domu, a vaša strategija treba biti prilagođena tako da štiti vašeg ljubimca. ASPCA sugerira dodjeljivanje jednog člana obitelji za čuvara kućnih ljubimaca kako bi se izbjegla zabuna i omogućilo drugima da se koncentriraju na nadzor nad evakuacijom. Ako već niste zapamtili uzorke svog ljubimca, budite svjesni njegovih tipičnih mjesta za drijemanje i uklonite njihova skrovita mjesta-na taj ćete način znati gdje ih pronaći ako hvataju zzz ili na neki drugi način nisko tijekom brze evakuacije.

Da biste osigurali nesmetan izlaz, imajte na umu broj dva. FEMA preporučuje vježbanje vašeg plana evakuacije najmanje dva puta godišnje i zacrtavanje dva različita puta bijega iz svake sobe.

>