A művészek megbízásának helyes módja

Függetlenül attól, hogy egy bizonyos festő munkájával elragadtatott, vagy csak szüksége van valamire, ami kitölti a déván feletti űrt, a művész megbízása a tökéletes darab létrehozására lehet a válasz. Végül is minden idők leghíresebb műalkotásai – köztük a Sixtus -kápolna mennyezete és az „Utolsó vacsora” – megbízások voltak. Ki mondta, hogy a nappalid nem követheti a példáját? Egy fogás: egy darab kockázata egy darab megrendelésével jár, mivel nem tudja pontosan, hogyan fog kiderülni. Tehát hogyan lehet megbízni egy művészt olyan módon, amely biztosítja mind a józan eszét, mind a tiédet, és egy olyan darabot eredményez, amelyet szeretsz? Néhány GYIK -ot lebontottunk művészek, tervezők és művészeti kurátorok szaktudásával.

Először is tudd, hogy a jutalékok nem mindenkinek szólnak.

Nem mondaná Monetnek, hogyan kell festeni a tavirózsát-ezért kérem, ne próbálkozzon az utolsó napi társaival. „Nemrégiben beszéltem egy művészeti tanácsadóval, aki csak gyakorlott gyűjtőkkel bíz meg megbízásokat, mert ők értik a folyamatot”-mondja Kate Meyers, Colorado állambeli tanácsadó, aki egy művészeti partnerkereső szolgáltatás tulajdonosa., Kate művészetet talál, lakossági és kereskedelmi ügyfelek számára az Egyesült Államokban. „[A jutalékokat] nem ajánlom. Ez függ az ügyféltől és attól, hogy mennyire kontrolláló. Csak mondom az embereknek, – Nézd, ezek trükkösek, és tudnod kell, hogy ha egy pontos kép van a fejedben, akkor valószínűleg nem ez lesz az, és ha nem vagy rendben, akkor ne csináld.

Tekintse meg ezt a bejegyzést az Instagramon

Kate Meyers (@katefindsart) által megosztott bejegyzés

Macon, Georgia állambeli művész Cedric Smith nagy tapasztalattal rendelkezett Hank Aaron portréjának festésében az atlantai repülőtérre, de ritkán fogad lakossági megbízásokat, mivel az ügyfelek kontrollálhatók. „Sokan, amikor megbízást adnak Önnek, akár az ecsetet is a kezükbe adhatják” mondja. „Sokszor nem értik, mit kérnek, ezt nem lehet megtenni. Szerintem úgy gondolnak rá, mint egy személyre szabott autóra. ”

Ha az A típusú táborban tartózkodik, hagyja ki a megbízást, és fogadja el Meyers tanácsát a kész darabok gyűjtéséhez: „Vásároljon olyan művészetet, amelyet szeret, és mi kitaláljuk, hová tegyük” – mondja. – Úgy kell kinéznie, mintha ugyanazon a bulin menne, de egy eklektikus bulin – nem úgy, mintha mindenki ugyanabban a társaságban lenne Lululemon -ban.

Hogyan lehet professzionálisan kapcsolatba lépni egy művésszel?

Ha mégis a jutalék útját akarja járni, tegye Richmond, Virginia tervezőjeként Janie Molster megteszi, és először próbálja meg webhelye elérhetőségeit. „Gyakran a művész egy galériába irányít” – mondja. „Azt tapasztalom, hogy sok művészbarátom és ügyfelem jobban szereti, ha egy harmadik fél irányítja a jutalékértékesítésük pénzügyeit.” Végül is soha nem tudhatod, hány ügyféllel zsonglőrködnek egyszerre. Blaire Wheeler, egy Nashville-i művész, aki nem dolgozik ügynökkel, jelenleg 25 megbízáson dolgozik-mindezt olyan ügyfelektől, akik közvetlenül kapcsolatba léptek vele. Egyetért azzal, hogy ellenőrizze egy művész weboldalát, mielőtt kapcsolatba lépne velük, hogy új darabot készítsen: "Általában információval rendelkeznek a megbízási folyamatuk működéséről."

Ezt a tartalmat az Instagramból importálják. Előfordulhat, hogy ugyanazt a tartalmat más formátumban is megtalálja, vagy további információkat talál a webhelyükön. Tekintse meg ezt a bejegyzést az Instagramon

Cedric Smith (@cedricsmithstudio) által megosztott bejegyzés

Mi van, ha elragadtatja magát, és valaki DM -jébe csúszik az Instagramon? Ne csodálkozzon, ha nem kap választ, hanem kövesse a művész példáját, ha: "Én személy szerint jobban szeretem, ha egy ügyfél e -mailt küld nekem. Egyszerűen azért, mert könnyebb mindent így megszervezni," – mondja Wheeler. "Ha mégis felveszik velem a kapcsolatot az Instagramon, elkérem az e -mail címüket, és így átváltom a beszélgetésünket."

Hogyan lehet árat beállítani, vagy alkudozni?

A művészeti megbízás ritka világában az alkudozás nagyjából nem-nem. „Általában nem alkudozunk” – mondja Molster. „A galériák eltérőek a jutalék díjaiban, de a jutalék kezelése nagyon időigényes lehet, és a művészek képviselői a jutalékok folyamán keresik meg díjaikat. Ha több darabot vásárol egy művésztől vagy galériától, nem helytelen kedvezményt kérni, de nem szabványos. ”

Wheelernek csak egy ügyfele alkudozott a jutalék árával, és ez egy művészeti kiállításon volt. "Ha kételkedik az egyedi darab költségeiben, mindig megkérdezheti a művészt a fizetési tervről," – tanácsolja. "Korábban már voltak ügyfeleim, és mindig szívesen megoldok valamit. Ez egy nagyszerű lehetőség, különösen azoknak a fiatal gyűjtőknek, akik szeretnének kezdeni."

Ezt a tartalmat az Instagramból importálják. Előfordulhat, hogy ugyanazt a tartalmat más formátumban is megtalálja, vagy további információkat talál a webhelyükön. Tekintse meg ezt a bejegyzést az Instagramon

Blaire Wheeler (@blairewheelerart) által megosztott bejegyzés

Milyen előlegre számítsak?

A teljes díj 50% -át vissza nem térítendő előlegként befizetni a megrendelt alkotásokra az iparági szabvány, függetlenül attól, hogy megrendel egy darabot otthonába vagy valamit a vállalati sarokirodájába. Ezt a megállapodás elején fizetik ki, és megvédi a művészt, ha nem tetszik a kész eredmény; Ha tetszik a darab, természetesen beleszámít a teljes költségbe.

„Ezt követően kifizetjük az egyenleget, amint megkapjuk az elkészült munka végső képeit” – mondja Molster.

Mit kell tudni a copy-cat művészekről és az előirányzat kérdéseiről??

Meyers csak valaha látott egy másik művészt kirívó plágiumot. „Olyan volt, mint Hunt Slonem nyuszikának másolása – ez nyilvánvaló volt” – emlékszik vissza. “Mondtam valamit a galériásnak, aki a művészt képviselte, hogy láttam egy hamis verziót, és azt mondta:” Uhh, dühös lesz. “

Valóban: „Szívszorító befektetni egy jó eredeti műalkotásba, és látni, hogy hónapokkal később másolják, és olcsóbban elérhető más értékesítési platformokon” – mondja Molster. – De nem csak a művészetet másolják. Az ikonikus bútor- és textiltervezők folyamatosan „lekopognak”. És gondoljon az Oscar -éjszaka vörös szőnyegére … minden sikeres divategyüttes néhány hét alatt elérhető egy másolóárusítónál alacsonyabb áron. Kényelmesnek kell lennie, hogy megéri a valódi vagy eredeti verzió birtoklását. ”

Ezt a tartalmat az Instagramból importálják. Előfordulhat, hogy ugyanazt a tartalmat más formátumban is megtalálja, vagy további információkat talál a webhelyükön. Tekintse meg ezt a bejegyzést az Instagramon

RONNI NICOLE Robinson (@iamronnicole) által megosztott bejegyzés

És hogyan kerülheti el, hogy olyan személytől rendeljen munkát, aki plagizált egy másik művész stílusát? "Ha valaki szájról szájra gyűjti a műalkotásokat és/vagy kutatásokat végez, akkor valószínűleg kevésbé valószínű, hogy hamisítványt vásárol," mondja Ronni Robinson művész, amelynek hihetetlenül népszerű gipsz- és papírvirágos domborműveit mások másolták az évek során. "Amikor egy művésztől szeretnék vásárolni, először Google -on teszem. A következő dolgom, hogy megnézem a honlapjukat, majd átmegyek a közösségi médiájukba… A közösségi médiájuk általában mindent elmond, amit tudnom kell, hogy lássam, vajon az illető az igazi, vagy sem." Elkötelezettséget keres a mesterség iránt, valakit, aki egyértelműen dolgozott és fejlesztette sajátos stílusát. "Nagyon könnyű különbséget tenni a művész és a művészet alkotója között," – mondja Robinson. "A művészek belekeverik életüket a művészetükbe, és a művészetüket az életükbe. Egyek. Tehát, ha bizonytalan, először szánjon egy kis időt a művész megismerésére."

Mit tesz, ha – eek – nem tetszik a megrendelt alkotás?

„A legtöbb művész nagyon nyitott arra, hogy valaki visszajöjjön, és egyszer vagy kétszer azt mondja:„ Nagyon szeretem ezt, de csak egy keveset tehet hozzá? ”De ezen túlmenően ez bonyolult is lehet” – mondja Meyers.

Fontos megjegyezni: Az Ön által megbízott személy a hivatásos művész. „Edzem ügyfeleimet, hogy egy kis mozgásteret kell adnunk a művésznek kívánságaink értelmezéséhez.” Molster mondja, hozzátéve, hogy ha túl sok útmutatást kapnak, a művész kreatívan korlátozottnak érezheti magát. „Gyakran ez a hit ugrása, ezért a legjobb, ha megbízatást folytatunk egy művésszel, akit alaposan tanulmányoztunk, és azon kapjuk magunkat, hogy az egész munkája vonzza őket – nem csak egy -egy festmény.”

Ezt a tartalmat az Instagramból importálják. Előfordulhat, hogy ugyanazt a tartalmat más formátumban is megtalálja, vagy további információkat talál a webhelyükön. Tekintse meg ezt a bejegyzést az Instagramon

Janie Molster Designs (@janiemolsterdesigns) által megosztott bejegyzés

Az is okos, ha részleteket kalapálunk, mielőtt a megbízás folyamatban van – például, ha lehetséges a módosítás, és ha igen, mennyi – mondja Molster. „Ha nem helyi művésszel van dolga, határozza meg, ki fizeti a fuvardíjat a darab oda -vissza szállításához” – mondja. „Soha nem kellett lemondanom egy megbízást, de csak akkor tudtam elképzelni, hogy helyénvaló, ha a művésznek nehézségei vannak a műnek a megbeszélt idővonalon történő leszállításával.” Szintén bölcs: végezze el a házi feladatát idő előtt, hogy megtudja, a művész végzett-e megbízásokat a múltban, és legyen olyan köztük, mint egy tervező vagy művész képviselője, aki ellenőrizheti az előzetes megbízási gyakorlatokat, hogy elkerülje a rossz tapasztalatokat.

Ezt a tartalmat az Instagramból importálják. Előfordulhat, hogy ugyanazt a tartalmat más formátumban is megtalálja, vagy további információkat talál a webhelyükön. Tekintse meg ezt a bejegyzést az Instagramon

Egy bejegyzés, amelyet voila megosztott! Kreatív Stúdió (@voilacreativestudio)

Katrien van der Schueren, alapítója Voálá! Kreatív Stúdió Los Angelesben soha nem volt olyan ügyfele, aki nem tetszett a jutaléknak. „[A legfontosabb] az, hogy nagyon nyíltan és egyértelműen kommunikáljunk a félreértések elkerülése érdekében. A vizuális megjelenítés gyakran segít enyhíteni a váratlan meglepetéseket ” – mondja. Abban a ritka esetben, amikor a végén jutalékot kell lemondaniuk, „gyakran utaljuk az ügyfelet egy másik művészhez, aki jobban járna a munkához, így megoldást kínálunk, ha tudunk” – mondja.

Más szóval, az élet rövid – végezzen kutatást, fizesse be a kauciót, és aztán játsszon szépen.

Kövesse House Beautiful -t tovább Instagram.

Ezt a tartalmat harmadik fél hozza létre és karbantartja, és importálja erre az oldalra, hogy segítsen a felhasználóknak megadni e -mail címüket. Erről és hasonló tartalmakról további információkat talál a piano.io oldalon >