Az igaz és tragikus történetek a Hotel Cecil heves esésén túl

Hollywood otthona, és az ország peremén, a csillogó Csendes -óceánnal szemben található. Los Angeles a jövő ígéretét képviseli: szerencse és hírnév, egészség és szépség, napsütés és nyílt tér. De mint minden dolog, ezek a pozitív álmok semmit sem jelentenek ellentéteik nélkül. Ha tehát a város minden világosságának felszíne alá nézel, sötétséget találsz: bomló izzók a régen neonfényt jelző táblákon és egy elhanyagolt terület, ahol a buja gyep elsorvadt az aszály miatt. Los Angeles sokszínűsége, a teljesítményre való hajlandóság és minden félelmetes dolog pontosan az, ami vonzza az embereket. A Hotel Cecil sem kivétel.

Ha igazi bűnügyi rajongó, hallott róla, bár felismerheti új nevén "Maradj a Mainon" (erről egy perc múlva). A sok ígéret és a későbbi tragédia helyszínéül sok, legutóbbi Netflix -gyártó érdeklődését keltette fel az új sorozat Bűnügyi jelenet: Az eltűnés a Cecil Hotelben. Függetlenül attól, hogy nemrégiben értesült erről, vagy évek óta a Reddit mély sötét mélyén keres nyomokat, rájön, hogy vannak olyan dolgok, amelyeket egyszerűen nem lehet megmagyarázni. De ez sohasem akadályozott meg bennünket abban, hogy megpróbáljuk! Mielőtt tehát ráhangolna a sorozatra (vagy miután megcsípte, és még többet szeretne tudni róla – bízzon bennünk, ez kielégíthetetlen kíváncsiság), olvasson tovább, hogy megismerje a szálloda tragikus történetét, a kezdetektől a bukásig és nemrég kísérelte meg a feltámadást.

A korai napok

griffith park obszervatórium los angeles kevinjeon00Getty Images

A Hotel Cecil 1924 -es indulásakor Los Angeles belvárosa a tevékenység és a gazdasági jólét központja volt. Az Angels Flight nevű sikló futott felfelé és lefelé a Bunker Hill -en, összekötve a viktoriánus házakat a tetején és a városközponttal, ahol megtalálható a Grand Central Market és a Union Station. Frank Lloyd Wright fénykorát élte, a hollandlandi táblát nemrég állították fel, mindenütt top-art art hotelek bukkantak fel (beleértve azokat a szállodákat is, mint a The Biltmore a Pershing téren), és a lakosság csak elérte az egymilliót.

hollyhock ház Frank Lloyd Wright által Jenna Gibson / 500 képpont Getty Images

Mindez azt jelenti, hogy a Hotel Cecil -t azzal a szándékkal építették, hogy divatos hotspot legyen az üzleti utazók és a turisták számára (a világ filmjeinek 80 százalékát 1920 -ban forgatták Los Angelesben. Fedezze fel Los Angeles -t). A szálloda egy ideig teljesítette ezt az elvárást. A projekt mögött álló három szállodatulajdonos, William Banks Hanner, Charles L. Dix és Robert H. Schops csaknem hárommillió dollárt fektetett az életbe. A legtöbb art deco épülethez hasonlóan a Hotel Cecil kialakítását is a jazzkorszak befolyásolta, amelyet a merész kifejezés és a túlzás jellemez, de a depresszió bekövetkezésekor gyorsan sötét fordulatot vett, majd később az Egyesült Államok belépett a második világháborúba történelmi események, amelyek a térség demográfiai változásaihoz vezettek. Így ahogy a belváros kezdett kiürülni az 1930 -as évek végén, a Hotel Cecil 700 szobája (igen, 700!) Is megtette, és a lobbi kidolgozott, fényűző anyaga fényesről unalmasra vált..

Sötétebb fordulat

És akkor ott kezdett gyökeret verni a tragédiák sora, egymás után. Az első öngyilkossági haláleset 1931 -ben történt, majd hasonló halálesetek hosszú sorozata következett 1932 -ben, 1934 -ben, 1937 -ben, 1938 -ban, 1939 -ben és 1940 -ben (alapvetően minden második évben). A 30 -as évek egy pontján egy embert egy kamion rögzített a külső falhoz. Egy nő megölte újszülöttjét az épületben 1944 -ben, Elizabeth Short, posztumusz szinkronnal "a Fekete Dália" Hollywood egyik legtöbbet beszélt gyilkosságában láthatták ebédelni és inni a szálloda bárjában napokkal az eltűnése előtt, és az öngyilkosságok a 60-as években is folytatódtak.

légi felvétel a hollywood jel felett los angeles városkép, california, egyesült államok Chris SattlbergerGetty Images

1962-ben egy nő kiugrott a kilencedik emeleti ablakból, és leszállt egy gyalogosra, mindketten meghaltak. Érdemes megjegyezni, hogy az öngyilkosságban meghalt nők közül kettő nyilvánvalóan ugrott, miközben férjük a szobában aludt – kísértetiesen hasonló helyzetekhez, mint Ana Mendieta performanszművész szörnyű halálához, akit néhány feltételezés szerint férje kitolt az ablakon.

De térjünk vissza a szállodához: 1964 -ben Goldie Osgood bérlőt brutálisan meggyilkolták egy bűncselekmény miatt, amely a mai napig megoldatlan. A 80 -as években a hírhedt sorozat megölte Richard Ramirezt ( "Éjjeli zaklató") állítólag a szállodában tartózkodott, bár erre nincs tényleges bizonyíték. A kilencvenes években Jack Unterwege osztrák sorozatgyilkos lakott ott. Oda küldték, hogy beszámoljon a szexmunkával kapcsolatos eltérő kulturális attitűdökről az Egyesült Államokban és Ausztriában, amikor szörnyű gyilkossági körútra szánta el a szexmunkásokat, akiknek interjút kellett készítenie.

fekete dália bizonyíték Fotók archiválásaGetty Images

Addigra már messze volt pompájától és luxusától, és elkezdte kiszolgálni az emberek közösségét, akik megfizethető vagy ideiglenes lakhatási helyzeteket kerestek, sokan azután, hogy úgy tűnt, hogy szabadon engedték őket a börtönből, mivel közel vannak a kormányzati támogatási programokhoz. belváros. Ez azt is jelentette, hogy a város a környéket elhanyagolta a fenntartás és a figyelem tekintetében.

Annyi szomorú dolog történt itt, hogy szó szerint egy egész van Wikipédia erőszakos történelmének szentelt oldal. Mindez felveti a kérdést: átkozott a hely, vagy sötét múltja vonz több sötétséget? A Netflix sorozat azt sugallja, hogy a halála valójában inkább a közelmúltban szabadult elítéltek és kábítószer -fogyasztók forró pontjaként jár el, de nem veszi figyelembe a valóságot vezérlő szisztémás kérdéseket, valamint a

Legutóbbi történések

Függetlenül attól, hogy átkozott, kísérteties, vagy egyszerűen rosszul szabályozott és irányított, a belvárosi Hotel Cecil olyan rossz rap -t kapott, hogy az utóbbi években létrehozott egy második részt Stay on Main néven. A szálloda vezetősége kijelölt előcsarnokot alakított ki a másodlagos szállások számára, közös emeletes szobákkal a saját emeletein, míg a hosszú távú lakosok külön emeletekkel és bejáratokkal rendelkeztek, és minden vendég két liftet használt.

Tehát ezen erőfeszítések egyike sem hozta meg az üdvösséget – sőt, éppen ellenkezőleg. 2013-ban a szálloda rengeteg figyelmet kapott, mint a 21 éves utazó Elisa Lam eltűnésének és halálának helyszíne. Ez az esemény a The eltűnés a Cecil Hotelben elsődleges témája.

Néhány héttel Lam eltűnése után holttestét egy karbantartó munkatárs fedezte fel a tetőtéri víztartályban, miután a látogatók és a bérlők funky ízre panaszkodtak. Később furcsa felvételeket találtak róla a liftben az eltűnése éjszakájáról. Nehéz megállapítani, mit csinál; úgy tűnik, vagy bújócskát játszik valakivel a liften kívül, vagy megijed, és megpróbál elrejtőzni valaki elől, de úgy tűnik, hogy a lift ajtaja nem csukódik be. A megrázó videó hamarosan média látványossá vált.

A hatóságok úgy ítélték meg, hogy a halál véletlenül megfullad – de mivel kulcsra van szüksége a tetőhöz való hozzáféréshez, sokan még mindig rosszindulatú játékra gyanakodnak (a sorozatot megnézve megtudhatja az összes többi fordulatot). A nap végén fontos megjegyezni, hogy amellett, hogy Lam halála csábító rejtély, a szálloda múltja miatt, nyugtalanító és szívszorító esemény, amely egy valódi emberrel történt, akinek emléke tiszteletet érdemel. És ez csak az egyik oka annak, hogy az előadást etikátlannak minősítették.

A popkultúra ismertsége

eric garcetti, los angeles -i polgármester meglátogatja az Kevork DjansezianGetty Images

2017 -ben a szállodát Los Angeles történelmi emlékművé nyilvánították. Ez felkeltette Ryan Murphy, a Glee és az American Horror Story hírnevét bemutató show -készítő figyelmét is. A szálloda ihlette az AHS Hotel 5. évadját, amely Lady Gaga főszereplésével készült, és rengeteg hírhedt sorozatgyilkos szerepel L.A. -ban és környékén, köztük Ramirez. Klasszikus Murphy stílusban a show teljesen felülmúlja a fantasztikus díszletet a valóban groteszk, csavaros cselekményvonalakkal. És biztosíthatom Önöket, az előcsarnok személy szerint feleannyira nem hűvös, mint abban a műsorban.

De a hűvös előcsarnok, vagy sem, a Hotel Cecil, a Stay on Main vagy bárhogy is hívják, majdnem egy évszázada könyörög a Netflix-stílusú mélymerülési jelentésért, a la Making a Murderer és a The Staircase. És ma végre itt van. Tehát ha te is, mint én, visszaszámolod azokat a napokat, amíg visszavonulhatsz a Reddit-szálak újbóli olvasásától, akkor kezdj el izgulni most.

Kövesse House Beautiful -t tovább Instagram.

>