Dizajnerica Kelly Finley pretvorila je ovaj kalifornijski dom u funkcionalnu obiteljsku oazu

Kad je jedna obitelj sa sjedištem u Kaliforniji odlučila pojačati funkcionalnost svog doma-iskopavanjem gotovo 1.000 četvornih metara svog podruma plus kuhinjskim renoom-angažirali su Kelly Finley iz Dizajn ulice Joy. “Na kraju smo dizajnirali novu kuću na nižoj razini”, objašnjava Finley. “U svakoj sobi pokušavali smo povećati prostor jer, iako smo povećavali površinu kuće, ono što su pokušavali postići u tom prostoru bilo je teško.”

Kao i mnoge kuće u području zaljeva, kuća u Oaklandu nalazi se na brdu – morate proći tri stepenice da biste došli do ulaznih vrata. Donja razina izvorno je bila samo kut kuće koji je uključivao malu sobu, kupaonicu i HVAC sustav. Sada, potpuno iskopan i dovršen, u njemu se nalazi dnevni boravak, glavni apartman, dječja spavaća soba, praonica rublja i dva velika ormara.

polica za knjige, skulpture, monopol, igre, knjige Nicole Morrison umjetnost Nicole Morrison

Na glavnoj razini, izvorni raspored kuhinje nije imao puno smisla. Kao strastveni pekar, vlasnik kuće želio je to popraviti uključivanjem otoka, kutka za kavu i dodatnog prostora za sjedenje. “Završili smo s mnogo funkcionalnog planiranja prostora sa svim zamkama koje ljudi zaista žele: skočnom KitchenAid mikserom i lijepom, dubokom ostavom za začine”, kaže Finley. “I bavi se konzerviranjem pa je tražila vrijednu kuhinju.”

Iako je to tehnički bijela kuhinja – prva koju je Finley napravila od svog prvog dizajnerskog projekta, prije 10 godina – još uvijek pršti zabavnim uzorcima i bojama. Prostor sadrži dvije pozadine, tri boje ormara i tri metalne završne obrade. “Klijent nije posebno tražio bijelu kuhinju, ali sviđa nam se spretna mješavina materijala i znali smo da će bijela donijeti ravnotežu kako bi nam to omogućili”, objašnjava dizajner.

Krajnji rezultat? Živahan, visoko funkcionalan dom. “Oni mogu koristiti svoju kuću na način na koji ranije nisu mogli, pa je to nevjerojatno, a gotov proizvod je spektakularan”, kaže Finley.

Tražite više inspiracije u boji? Možemo pomoći.

Dnevna soba

dnevna soba Nicole Morrison

Finley se želio pobrinuti da obitelj ima dovoljno zidnog prostora za prikaz svoje relativno velike umjetničke zbirke, od kojih se neke savršeno uklapaju u zidove dnevne sobe. Stolovi za kavu i pomoćni stolovi: Arteriji. Tepih: Loloi. Bacite deku: Johanna Howard. Kauč, jastuci i umjetnička djela: vlastiti klijent.

Kuhinja

kuhinja Nicole Morrison kuhinja Nicole Morrison

Bijeli, smeđi i ljubičasti ormarići miješaju se s tri metalne završne obrade i dvije šarene pozadine Artistic Tile u kuhinji. Pipa: Kalifornijske slavine. Okov za ormare: Pomlađivanje i školska kuća. Rasvjeta ispod ormara: GetInLight.

Kutak za doručak

kutak za doručak Nicole Morrison

Drugi geometrijski povratak u kutu za doručak nadopunjuje glavni preko puta njega u kuhinji. Stol: Noir namještaj. Povratna pločica: Umjetnička pločica.

Praonica rublja

praonica Nicole Morrison

U praonici rublja Finley je slobodno vladao. "Učinili smo ga svijetlim, šarenim i zabavnim, zadržavajući pritom funkciju koju je obitelj trebala," ona kaže. Pozadina: Ispustite ga moderno. Podna pločica: Bar za pločice.

Dječja soba

dječja soba Nicole Morrison

Dječja soba je mala, zahvaljujući ispupčenju koje se ne može promijeniti jer je dio strukture doma. Finley je ugradio prilagođeni krevet sa stolom s jedne strane i ugrađenim spremištem kako bi dijete još uvijek imalo prostora u sobi za igru. Za dizajn, kaže Finley "pokazao mu jastuk, zatim uzeo svaku boju s tog jastuka i ugradio ga u sobu." Zidne boje: Peachy Keen, Rumba Orange i Winter Ice Marka Johnsona. Jastuk za klupu: NC Patio jastuci s tkaninom tvrtke Fabricut. Tepih: Jaipur Living. Zavjesa za prozore: Fabricut/S. Harris. Krevetnina: Sanduk & Barel. Stolica: Članak. Ljestve i hardver: CS hardver. Oprema za ormare: Amazon.

Glavna spavaća soba

spavaća soba Nicole Morrison

"Bili smo usredotočeni na pravilno planiranje prostora kako bismo im dali zaista luksuzan primarni apartman," Kaže Finley. Noćni ormarići: Hooker namještaj. Tepih: Jaipur Living.

En Suite Bathroom

spavaća soba Nicole Morrison kupaonica, tuš, pločice Nicole Morrison

Sa parnim tušem i samostojećom kadom, kupaonica izvan glavne spavaće sobe oaza je za njegu sebe. Taština: James Martin Vanities. Ogledala: Krajnje. Podna pločica: Bar za pločice. Tuš pločice: Genrose Stone + pločica. Vodovodne instalacije: Kohler.

Vidi više:

Pratite House Beautiful na Instagram.

>