Hogyan bántották szisztematikusan az ingatlangyakorlatok a fekete amerikaiakat

Június végén egy váratlan forrásból érkezett közvetlen felhívás az ingatlaniparhoz: a Grammy-díjas énekes-dalszerző, John Legend. Válaszul a TMZ A hírek arról szólnak, hogy a texasi ingatlanforgalmazók úgy döntöttek, hogy a hálószobák és fürdőszobák kijelölésekor a „mester” szót semmisítik meg, a Legend inkább a fekete lakásvásárlók előtt álló kérdéssel foglalkozott..

„Valódi probléma: az ingatlanforgalmazók nem mutatják meg a fekete embereknek az összes olyan ingatlant, amelyre jogosultak. Hamis probléma: a hálószobát a hálószobának nevezik. Javítsák ki az igazi problémát, ingatlanforgalmazók ” – mondta az EGOT nyertese tweetelt.

A Legend küldetése azóta közel félmillió lájkot kapott, és az Amerika-szerte nagyobb faji elszámolás közepette kipattant Ahmaud Arbery, George Floyd és Breonna Taylor halála után-egy nagyon szükséges beszélgetés a lakhatási megkülönböztetés típusairól amelyek évtizedek óta burjánoznak Amerikában.

Míg a kifejezés "fő-" minden bizonnyal Amerika fájdalmas rabszolgaságtörténetét idézi (a House Beautiful kezdte elhagyni a kifejezést), a legendának igaza van abban, hogy a probléma sokkal mélyebb, mint a terminológia. Ebben az országban nagy múltra tekint vissza a lakhatási megkülönböztetés, ami miatt az afroamerikaiaknak nincs lehetőségük ingatlan birtoklására, vagyonuk felépítésére és a lakástulajdonhoz kapcsolódó számos pénzügyi előny megszerzésére..

A „probléma” része, ahogy a Legend mondja, az újrarajzolás következményei. Redlining Ezt a gyakorlatot használták először a bankok évtizedekkel ezelőtt, és amely közvetlenül a fekete és barna lakásvásárlókat célozta meg azzal, hogy megtagadta a biztosításokat, kölcsönöket és egyéb pénzügyi támogatásokat és szolgáltatásokat "nagy kockázat."

"A bankok bizonyos területeket kerítenének, nehogy olyan területekre fektessenek be, ahol erősen fekete volt," Sabine Grant, -magyarázza az atlantai székhelyű életmód-ingatlanügynök és a volt jelzáloghitel-tiszt. "Tehát, ha Ön fekete ember, és ingatlant szeretne vásárolni, vannak olyan területek, ahol nem mutatná meg az ingatlant egy hitelező vagy ingatlanügynök, még akkor sem,."

"A redlining másik példája a hitelezési gyakorlat, ahol egy alacsonyabb osztályú fehér ember kölcsönhöz juthat, de egy középosztálybeli fekete vagy akár egy felsőbb osztályú fekete nem kaphat hitelt.," – folytatja a nő.

Bár az 1968 -as tisztességes lakásról szóló törvény értelmében a redlining technikailag betiltásra került, hatása régóta fennáll, sőt a lakhatási megkülönböztetés egy másik formáját is megszülette: a fordított redlining -et. "Ez akkor fordul elő, ha a hitelező egy kisebbséget céloz meg egy nem újratervező területen magas kamatozású kölcsönökkel és biztosításokkal," – mondja Grant.

A hitelezési gyakorlatban tapasztalható egyenlőtlenség a megkülönböztetés még közvetlenebb formáját is kísérte: a háztartási szerződéseket és a bérleti szerződéseket, amelyek kifejezetten tiltják a fekete lakosokat. Például: Levittown, a Long Island, New York -i fejlesztés, amely híres a második világháború utáni külvárosi élet népszerűsítéséről, nem engedélyezte a fekete vásárlókat, függetlenül a finanszírozástól. Bár az ilyen nyílt faji akadályok ma már illegálisak, ez nem jelenti azt, hogy hatásuk megszűnt. Az ilyen egyenlőtlenségnek generációs következményei vannak: a fehér amerikaiak, akik 60 vagy 70 évvel ezelőtt vásároltak lakást, valószínűleg értéknövekedést tapasztaltak, növelve saját tőkéjüket és azt, amit képesek továbbadni gyermekeiknek. Ha nincs hozzáférés ugyanahhoz a kiindulási ponthoz-nem is beszélve az iskolákról és más adóalapú forrásokról ezeken a területeken-, sok fekete amerikainak nincs azonos esélye a gazdasági növekedésre, és a faji megosztottság nemzedékeken keresztül tovább bővül.

lakás eladó ingatlan jelzéssel fstop123Getty Images

Míg a szövetségi programok szolgálhatják az egyenlőtlenségek pótlásának egyik módját, Grant azt állítja, hogy a jelenlegi kormányzat visszalépést tett a banki védelem és a lakhatás terén. Szerint a Országos alacsony jövedelmű lakáskoalíció, ez a visszaesés nyilvánvaló a Trump elnök és Ben Carson HUD-titkár által 2020 februárjában benyújtott 2021-es pénzügyi évre vonatkozó költségvetési kérelemben, amely a családok, alacsony jövedelmű idősek és sok más lakhatási támogatásának drámai csökkentését célozta..

Május végén a Trump -adminisztráció úgy döntött, hogy továbblép egy átalakítással Közösségi újrabefektetési törvény (CRA). Jimmy Carter elnök, 1977-ben írta alá, a CRA egy szövetségi törvény, amelyet azért hoztak létre, hogy leküzdjék az átsorolás hatásait, ösztönözve a bankokat a hitelfelvevők igényeinek kielégítésére, különösen az alacsony jövedelmű kerületekben. Számos kritikusa van a Valutafelügyeleti Hivatal által meghatározott új hitelminősítői szabályoknak – köztük Maxine Waters amerikai képviselő –úgy gondolják, hogy bátorítanák a bankokat nagyobb ügyleteket (luxuslakások, hidak, stadionok) vállalni ún "Lehetőségi zónák" nem pedig az alacsony vagy közepes jövedelmű városrészek igényeinek kielégítése. Egy ilyen szabály lényegében eltörpülne a hitelminősítő intézet kezdeti célja előtt. Június 29 -én a képviselőház demokratái megszavazták ennek a szabálynak a visszavonását, de még meg kell várni, hogy a szenátus felveszi -e az ügyet.

A hitelminősítő intézet megújításának bejelentése előtt, NPR arról számolt be, hogy Trump 2020-as költségvetése a Közösségi Fejlesztési Támogatási Program, az állami lakástőke-alap és a HOME támogatási program teljes megszüntetésére törekedett-ezek mind olyan programok, amelyek rendkívül előnyösnek bizonyultak az alacsony jövedelmű közösségek számára.

"Ezzel a jelenlegi adminisztrációval a bankok védelme tekintetében megszakadtak a dolgok, hogy megállítsák a hitelezési és banki folyamatokban tapasztalható megkülönböztetést," – mondja Grant, "és az emberek nincsenek is tisztában ezzel. Ez az adminisztráció feldarabolta a dolgokat."

Közben olyan szervezetek, mint a Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége különféle ötleteket kínáltak az egyenlőtlenség leküzdésére, többek között felszólítottak arra, hogy mind az 50 állam fogadja el és frissítse a tisztességes lakásról szóló törvényeket, és szüntesse meg az irányítószám-alapú biztosítási díjakat.

Amikor Robin Andrade, a tulajdonos/bróker arra a kérdésre kereste a választ, hogy milyen lépéseket kell tenni a redlining következményeinek és más lakásbetegeknek a fekete vásárlókkal szembeni litániája ellen. ELADJA ATLANTÁT, hangsúlyozta az oktatás fontosságát.

„Először meg kell tanulnunk, hogyan kezdődött, miért kezdődött és ki kezdte” – mondja Andrade. „Ha nem vagy eléggé tisztában azzal, hogyan kezdődött valami rossz, az nem lesz rád hatással. Nem fog haragudni miatta. Haragudni kell emiatt. És így fognak újra eljegyezni, és arra késztetnek, hogy tegyél valamit ez ellen. ”

Miközben a fekete lakásvásárlók továbbra is taposják a vizet egy piacon, amelyet évtizedek óta csalnak ellenük, Grant arra is ösztönzi a lakásvásárlókat, hogy proaktívak legyenek lakásproblémáikkal szemben..

„Az első lépés az, hogy közösségként tartsuk a lábunkat a gázon” – mondja. „Azt hiszem, megtanultunk együtt élni a hegszövetünkkel. És hébe -hóba valaki rápillant, és nem is ismerjük el, mert tudjuk, hogy vissza fog nőni. Tehát amikor úgy érzed, hogy ez történik veled, tedd ki. Panaszt tenni."

Kövesse House Beautiful -t tovább Instagram.

>