Hogyan fordította Marissa Bero ezt a hideg lakást hívogató otthonba

Bár egyesek szeretik a modern, új építésű lakás tiszta, modern vonalait és elegáns befejezését, néhány dolog ezek az ún. "fehér doboz" a terekből gyakran hiányzik: egy, a személyiségérzet és kettő, bőséges tárolóhely a könyveknek, tárgyaknak és minden más apróságnak, amit a nem minimalista kincsünk kincsként őrizhet.

Ez volt a kérdés a tervező előtt Marissa Bero amikor bejelentkezett, hogy felújít egy lakást a manhattani Fulton Streeten egy dizájn szerelmespár számára. Míg a duó kezdetben megérintette Bero-t, hogy felújítsa a konyháját, hamar kiderült, hogy az építőipari besorolású lakás nem működik együtt az életmódjukkal-ami magában foglalja a könyvek, a zene, az utazás és a szórakozás iránti szeretetet.

"A legnagyobb problémájuk az volt, hogy nem volt elegendő tárhelyük a számukra fontos dolgoknak," – mondja Bero. Tehát ahelyett, hogy a konyhával kezdené, "az első üzletmenet egy beépített könyvespolc megtervezése volt," magyarázza a tervező. Az így kapott teljes falú polcrendszer (a Soho-ház egyikének ihlette) adja meg a hangot a ház többi részén: összegyűjtött, mégis elegáns, eklektikus, mégis rendezett, és valahol a modern és a hagyományos között.

"A polcok szórakoztató eszközzé váltak gyűjteményeik bemutatására."

"Érdekes kapcsolat, mert az egyik lakástulajdonos hagyományosabb, a másik modernebb," Magyarázza Bero. "Tervezőt akartak felvenni, hogy segítsen nekik összehozni ezt a két stílust – és ez az én MO -m. Szeretem az eklektikus keveréket."

A két stílus egyesítése lett a kiindulópont Bero számára, hogy olyan dizájnt hozzon létre, amely a fehér dobozt barátságos, személyes otthongá változtatta. Íme, hogyan csinálta.

Lakóterület

marissa bero nyc haza Genevieve Garruppo

Míg a falról falra való polcokat kezdetben úgy tervezték, hogy kezeljék a lakás tárolóhiányát, végül inkább tervezési nyilatkozattá vált. "Ez szórakoztató módja volt, hogy sok gyűjteményüket megjelenítsék," amelyek egyébként elrejthetők – mondja Bero. A házaspár lelkes utazók, és sok van "tchotchkes szerte a világon," magyarázza a tervező. Itt ezek a tárgyak büszkék a helyükre a kiterjedt könyvgyűjtemény, a hanglemez -választék és a művészet keveréke mellett.

A Bero egyedi keresztmetszetet tervezett a tér számára, hogy sok rugalmas ülést biztosítson, így a szoba ugyanolyan kényelmes egy vendéggel teli házban, mint a pár és kutyáik számára..

Étkező

marissa bero nyc haza Genevieve Garruppo

Az ügyfelek, akik baba zongorával lépnek be a projektbe, fontos szempont egy nem hatalmas lakásban. De ahelyett, hogy eltántorította volna a hangszert, Bero úgy döntött, hogy középpontba helyezi. "Szórakoztató volt kitalálni, hogyan lehet egy határozottabb étkezőt kialakítani a zongorával," ő mondja. Ráadásul, ha a szabadban van, nagyobb valószínűséggel szokik meg – különösen a vacsorapartik során.

Konyha

marissa bero nyc haza Genevieve Garruppo

A házaspár hagyományos-modern egyensúlya a legjobban a konyhában látható, ahol a klasszikus carrarai márványból készült pultok és hátulütő elegáns, fehér szekrényekkel állnak szemben. Annak érdekében, hogy a minimális hardver mellett vizuális érdeklődést is felkelthessen, Bero egy sor polcot söpört be építészeti hálóban. A márványból készült lebegő polcok fenntartják ezt az egyensúlyt a klasszikus és a modern között.

Hálószoba

marissa bero nyc haza Genevieve Garruppo

A hálószoba ott van, ahol Bero "eklektikus keverék" tényleg életre kel. "Voltak már olyan darabjaik, amelyeket beépíteni akartak, majd a tapéta és az ékezetek valóban összehozzák az egészet," – mondja a tervező. Megújított bizonyos darabokat (a karosszék egykor a nappaliban volt), másokat pedig megvilágított, mint például Erzsébet királyné művét az ágy felett. A finom tapéta textúrát biztosít anélkül, hogy versengne a keverékkel.

Vendég szoba

marissa bero nyc haza Genevieve Garruppo

A vendégszobában Bero a luxus kialakítására összpontosított, kis lábnyomon belül. "Nem nagy, de minden harangja és sípja benne van," a térről ezt mondja: "A luxus felületek, egyedi függönyök és tapéták, a gyönyörű kiegészítők – azt hiszem, nagyon különleges és egyedi érzés, és olyan, mint egy olyan hely, ahol szeretnék vendégeként időt tölteni."

A hely maximalizálása érdekében lecserélte az éjjeliszekrényeket két lebegő polcra, amelyek mindegyike keskeny lámpákkal volt felszerelve, és kampány stílusú ládát alkalmazott, amely kombinált konzol/komódként szolgált. Az ilyen méretű űrben azt mondja: „fontos, hogy minden darab számítjon”.

marissa bero nyc haza Genevieve Garruppo marissa bero nyc haza Genevieve Garruppo

Szerezzen további inspirációt

Kövesse House Beautiful -t tovább Instagram.

>