Hogyan öregedhet egy fénykép Photoshopban

1 éves

Akár azt szeretné, hogy egy fénykép idősebb legyen, vagy csak többet szeretne megtudni a Photoshop eszközeiről, ez az oktatóanyag mindenképpen érdekes lehet. Nemcsak átfogó betekintést nyújt Önnek a rétegkonverziók és a szürkeárnyalatos műveletek pontos működésébe, hanem lehetővé teszi, hogy bármilyen fotóját néhány perc alatt vintage műalkotássá alakítsa. Ezt a hasznos technikát gyakran tapasztalt Photoshop -felhasználók hajtják végre, és ez az egyik leggyakrabban használt stratégia. Amellett, hogy lehetővé teszi bármilyen régi fénykép megismétlését, segít lenyűgözni a munkáját megtekintő embereket.

Lépés: Válassza ki a használni kívánt fényképet

Válassza ki a használni kívánt fényképet

Az első lépés elég magától értetődő, és meglehetősen nyilvánvalónak kell lennie. Ki kell választania a használni kívánt fényképet, és a képernyő előtéré kell tennie. Ha bármilyen okból nem biztos abban, hogy milyen fényképet használjon ehhez a folyamathoz, az önarcképek általában a legjobban működnek, és erősen ajánlott.

2. lépés: Fekete -fehér réteg hozzáadása a kép szürkeárnyalatos képmá alakításához

Adjon hozzá egy fekete -fehér réteget a kép szürkeárnyalatos képmá alakításához

Ezután egy feketét szeretne hozzáadni & fehér beállító réteget a fényképhez, hogy szürkeárnyalatos képpé váljon. Ezt a „kép nagyítása” kiválasztásával teheti meg ?? ikonra, és lehetővé teszi, hogy a képet szépiává változtassa.

Látnia kell az új kitöltési/beállítási réteg létrehozásának lehetőségét a képernyő alján. Ha módosító réteget szeretne hozzáadni a fényképéhez, válassza ezt a lehetőséget. A feketét is választania kell & Fehér, amely azonnal átviszi a fényképet szürkeárnyalatos képbe anélkül, hogy bármit is tennének az eredeti fénykép megváltoztatása érdekében.

3. lépés: Adjon hozzá egy színátmenet -korrekciós réteget

Adjon hozzá egy színátmenet -korrekciós réteget

Most hozzá szeretne adni egy gradiens térképet a képhez. Ez lehetővé teszi a szürkeárnyalatos hangok megfelelő átalakítását.

Minden fekete/szürke színt le kell cserélnie néhány barna árnyalatra, majd a világosabb tónusokat sárgás színekre. Ez minden bizonnyal megadja az öreg/szüreti megjelenést, amelyre vágyik.

4. lépés: Használja a Színátmenet szerkesztőt a színek módosításához

Használja a Színátmenet szerkesztőt a színek módosításához

Szerencsére, mivel a Gradient Editor lehetővé teszi a színek módosítását és beállítását a Photoshop Gradient Map segítségével, ez a lépés meglehetősen egyszerű. Egyszerűen kattintson az ikonra a térkép nagyításához, és kezdje el a beállításokat.

MEGJEGYZÉS: Ehhez lépjen a Tulajdonságok menüpontra (a képernyő tetején), majd válassza az Ablak lehetőséget > Tulajdonságok. Ennek meg kell jelenítenie a színátmenetes térképet.

ABC

5. lépés: Válasszon egy szép barna árnyalatot a képhez a sötét tónusok helyett

Válasszon egy szép barna árnyalatot a képhez a sötét tónusok helyett

Most egy finom, mégis észrevehető barna árnyalatot szeretne választani a képen korábban látott sötét tónusok helyett. Ez minden bizonnyal segít abban, hogy a kép több vintage -t szeressen, és jó képet adhat arról, hogy a késztermék hogyan fog kinézni.

6. lépés: Válasszon egy szép sárga árnyalatot a képhez a fényárnyalatok helyett

Válasszon egy szép sárga árnyalatot a képhez a fényárnyalatok helyett

Ezután távolítsa el az összes világos tónusot a fényképéről úgy, hogy sárga árnyalatot választ.

7. lépés: Legyen „szemcsés” a képe ??

Tegye szemcséssé a képet

A következő, és talán a legfontosabb lépés az egész folyamatban, hogy szemcsés legyen a kép. Azok számára, akik nem tudják, mit jelent ez a kifejezés, masszívabbá és öregebbé teszi a képet, és azt a kinézetet nyújtja, amire vágyik. Ehhez egyszerűen kattintson az ikonra a kép nagyításához, majd válassza ki a Háttér réteget a panelen.

MEGJEGYZÉS: Ügyeljen arra, hogy a Zaj lehetőséget is válassza > Add Noise, hogy megjelenjen a párbeszédpanel.

8. lépés: Állítsa be a zajszintet, és adjon hozzá Gauss -elmosódást a képhez

Állítsa be a zajszintet, és adjon hozzá Gauss -elmosódást a képhez

Fontos, hogy válassza ki a megfelelő zajszintet a fényképéhez, és győződjön meg róla, hogy természetes módon öregszik. Ez egy egyszerű lépés, de a 7. lépéshez hasonlóan nagyon fontos a létrehozni kívánt kép általános minősége szempontjából.

MEGJEGYZÉS: Ezt az Összeg mező alatt található csúszkaeszközzel lehet megtenni.

9. lépés: Adjon hozzá egy szép Vintage keretet a kép körül, hogy még jobban nézzen ki

Adjon hozzá egy szép Vintage keretet a kép körül, hogy még jobban nézzen ki

Most próbáljon szép keretet hozzáadni a fényképéhez. Ez a lépés nem kötelező, és nem is teszi vagy töri meg a képet. Azonban minden bizonnyal segít abban, hogy régebbi, évjáratosabb fényképként jelenjen meg.