Hogyan vigyázzon a jólétére, ha egyedül tölti a karácsonyt

12 napos karácsonyi jóllét

Magányos lehet karácsonykor, ahogy a dal majdnem elmegy, és még inkább az idén, amikor az utazások és a társadalmi távolságtartás korlátozásai arra kényszeríthetnek minket, hogy a karácsonyt a családtól és a barátoktól elkülönülten töltsük, amikor inkább együtt akarunk lenni. Vagy talán egyedül a karácsony az Ön személyes döntése, és szeretné megtudni, hogyan teheti teljesebbé és élvezetesebbé ezt az évszakot.

„Bárhol is lehet elérni az örömöt és a boldogságot, mindaddig, amíg a helyes gondolkodásban van” – mondja az élet edzője Carole Ann Rice. „Hasznos lehet, ha minden olyan dologra gondol, amit abszolút imádsz ebben az évszakban – lehet a sütés, a csodálatos karácsonyi ételek, az italok, az illatok és a díszek. Arról van szó, hogy úgy dönt, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a lehetőségekből, és megtalálja az egyszerű élvezeteket. Ne a hiányokra koncentrálj, hanem a pozitívumokra – az, amire fókuszálsz, kibővül. ‘

Készíts egy tervet

Intuitívnak tűnhet, ha csatlakozik a csetepatéhoz, és már kezd is aggódni a nap rendje miatt, de fontos az ünnepekre vonatkozó személyre szabott terv elkészítése és kidolgozása, véli Kim Palmer, a hipnoterápiás alkalmazás, Clementine.

– Még az emberek is állandóan kérdeznek, "mit csinálsz karácsonyra?" aggodalmat és stresszt okozhat ” – mondja. ‘Ezért a lehető legkorábbi terv megtervezése segít abban, hogy ne csak a napot élvezze, hanem a bevezetést is. “

Kim azt tanácsolja, hogy vegyen egy darab papírt, és térképezze fel, mit szeretne csinálni karácsony napján, attól kezdve, hogy karácsony reggel felébred, és lefekszik. Ezt más napokkal is megteheti, például karácsony estéjén és a boksz napján.

célok a tervek és a kívánságlista újévi karácsonyi koncepció írása jegyzetfüzetbe nő kezében toll a Jegyzettömb otthon téli ünnepeken Anna OstaninaGetty Images

Tervezze meg az egész napot és estét, az ételtől, amelyet minden étkezéshez el szeretne fogyasztani, a filmekig vagy zenékig, amelyeket napközben szeretne nézni vagy hallgatni. „Ez egy esély arra, hogy azt csináljon, amit akar” – mondja Kim. “Ha van néhány ember, akivel online szeretne kapcsolatba lépni, ütemezze be őket. De ha nem, vagy talán nem akarja, az is több, mint OK.”

Figyelmen kívül hagyja a bosszantó hirdetéseket

Azok a rosszkedvű televíziós hirdetések, amelyek boldog családokat és élelemmel megrakott Insta-asztalokat tartalmaznak, úgy tűnhetnek, hogy rosszabbul érezzük magunkat egyedül.

„Az ünnepi időszak nem szűnik meg kereskedelmi időszaknak vagy családközpontú időszaknak lenni”-mondja Dr. Becca Bland, a Önálló, jótékonysági szervezet, amely támogatja a másoktól elidegenedett embereket. „Bölcs dolog emlékezni arra, hogy az ilyen képeket nem azért állítják elő, hogy nem megfelelőnek érezze magát. Ezek a képek a családi élmény szándékosan csiszolt ábrázolása, és nem feltétlenül tükrözik a valóságot.

Ha észreveszi, hogy bizonyos hirdetések vagy képek frusztrálttá vagy szomorúvá tesznek, akkor mindent meg kell tenni annak elkerülése érdekében. Dr. Bland azt is tanácsolja, hogy beszéljen egy támogató csoporttal, terapeutával vagy tanácsadóval az általuk kiváltott érzésekről.

Friss levegő és testmozgás

„Általános hackelés – különösen a téli napokon – annak biztosítása, hogy a nap folyamán folyamatosan kint legyen a napfény, és ez magában foglalja a karácsonyi napot is, mert nagyon hasznos a pihentető alváshoz” – mondja Hafiz Shariff, a Hand alapítója és vezérigazgatója -gyártott matrac cég Bagoly és Lark.

Még egy szőrös barátot is találhat, aki elkíséri sétáját. A weboldal Kölcsönözd a kutyusomat felköti az embereket, akik felajánlják, hogy gondozzák a kiskutyát részmunkaidőben, rendszeresen kutyasétáltatnak és háziállatokat tartanak, beleértve az otthoni tartózkodást is. Ha úgy érzi, hogy egy kutya társaságot kínál Önnek karácsonykor, érdemes utánajárni.

nő bújó francia bulldog karácsonykor majomüzleti képekGetty Images

„Ha bent ragadt, a SAD (szezonális affektív zavar) lámpa nagyszerű lehet napközben. Segíthet helyreállítani az energiádat, felemeli a hosszú szürke napokat, és beállítja a tested óráját a mély alváshoz ” – teszi hozzá Hafiz.

A bent tartózkodás nem jelenti azt, hogy nem gyakorolhat. Sok online fitnesz- és jógaoktató létezik, vagy kérje meg hangvezérelt hangszóróját, például az Amazon Echo-t (Alexa) vagy a Google Nest-et, hogy dolgozzon ki egy rutinot, amely tökéletesen megfelel Önnek. Ha a meditáció az Ön dolga, tervezze meg, hogy karácsony reggelét olyan köszöntésekkel kezdi, amelyek pozitív érzést keltenek az előttünk álló napon.

Kapcsolódó történet A legjobb SAD lámpák 2021 -ben

Komoly öngondoskodás

Ha egyedül lesz otthon, győződjön meg arról, hogy otthona extra hangulatos, mondja Uta Boellinger, a Nutritional Therapist In-Residence Aiverley Wellness. „A népszerű dán hygge fogalma (nagyjából a kényelem és a kényelem állapotaként fordítva), amelyet néhány évvel ezelőtt vezettünk be, még mindig nagyon aktuális. Skandináv kutatók szerint nagyon hatékony, és wellness szakértőként határozottan egyetértek. Bármi, amit tehetsz annak érdekében, hogy ebben az időszakban extra jól érezd magad, nagyszerű az általános közérzeted szempontjából. ”

Válasszon tapintható és természetes szálból készült dobozokat és takarókat, győződjön meg arról, hogy a fürdőlepedők puhaak, és otthonában a lehető legmelegebb és pihentetőbb legyen, hogy megteremtse az ideális karácsonyi önellátási rutin helyét. Ha az „énre” helyezzük a hangsúlyt, ez bármi lehet, amit csak szeretne – ha úgy dönt, hogy nem kel fel óvatosan 11 óráig, és pizsamában tölti a napot, az rendben van. Ha senki másnak nem tetszik, az élmény csodálatosan felszabadító lehet.

téli csodaország halványzöld kanapé és egy karácsonyi koszorú, amely természetes szépségre szabott, szuper méretű koszorú, 250 font, zita elzesofa brera moda kakukkfűben és lambusa mohában, 2 395 fonttól, tervezők guildcushions lr hosszúkás márga platina, 75 millió font, tervezői céh fedett gombokkal Lunama kristály, 90 millió font, Christopher Farr ruha négyzet larochezincben, 87 millió font, tervezői céh, bőr csövekkel, ezüst, 36 millió font, samuel sons geotile chartreuse -ban, 110 font, niki jones adachi celadon, £ 85, designerguild báránybőr szőnyeg, £ 80 , cox cox gally függőleges oszlop oldalsó asztal, 875 £, csipet atro city kis csésze, 46 £ szokásos kis tányér, 24 £ mindkettő emma johnsonceramics könyv, stylist saját House Beautiful/David Cleveland

Gondtalan étel

Míg a főzés házimunka lehet – különösen, ha csak egyet szolgál fel -, akkor ez egy nagyon megnyugtató és kiegyensúlyozó tevékenység is lehet, amely tudatosan kínál lehetőséget arra, hogy összpontosítson az alkotás folyamatára. „Karácsonykor fontos, hogy szakítson időt, és ne siettesse az élményt, vagy ne tegye azt autopiloton, gondolataitól, érzéseitől és belső párbeszédétől elzavarva” – mondja Sarah Romotsky, a Headpsace, a meditációs és jólétprogram egészségügyi partnerségi igazgatója . “A főzés az öngondoskodás is, emlékeztet bennünket arra, hogy méltók vagyunk egy házi készítésű ételre.”

Ha azonban karácsonykor az egyedüllét adja a legnagyobb ürügyet arra, hogy egyáltalán elkerülje a főzést, rendeljen inkább a kedvencei között. Senki sem hozza meg a szabályokat; ízletes curryt vagy pizzát fogyaszthat, ha a hagyományos karácsonyi étel nem az Ön dolga.

Ebben az évben a Deliveroo együttműködött az élelmiszer-kiskereskedőkkel, köztük a Co-op, az Aldi és a Waitrose (a rendelkezésre állás helytől függően változik), hogy olyan ünnepi snackcsomagokat szállítson, mint a keksz és a sajt, a darált darab és a mini panettones. Keresse meg őket az alkalmazásban, vagy látogasson el a Deliveroo webhelyére.

Hangoljon a technológiára

Talán retteg a Zoom hívásaitól, de a technológia pozitív erő lehet karácsonykor, lehetővé téve számunkra, hogy megtaláljuk a módját, hogyan lépjünk kapcsolatba más emberekkel, és osszuk meg érzéseinket, érzelmeinket és tapasztalatainkat. Még ha társadalmi korlátozások vagy utazási nehézségek miatt nem is lehet háztartásokat keverni, akkor is együtt lehetünk.

laptop képernyő, családi videós csevegéssel online a karácsony ünnepe alkalmából mixettoGetty Images

„Ne feledje, hogy a technológia mellettünk áll” – mondja a life coach Michael Cloonan. Miért nem szervez egy virtuális vacsora utáni partit családjával és barátaival, ahol mindenki csatlakozhat a Zoom beszélgetéshez, és játszhat együtt néhány játékot, esetleg egy családi kvízt fényképekkel? Szánjon időt arra, hogy idén a pozitívumokra és ne a negatívumokra koncentráljon, töltse a napot "ban ben" szeretteivel, figyelemelterelés nélkül. ‘

A közösségi média is megerősítheti az életet. Csatlakozhat egy virtuális kórushoz, és közös énekeket énekelhet a Facebookon, javasolja Katriona O’Connor integrációs terapeuta Hallgatjuk a terápiát. Vagy ha idén hiányzik a tengerentúli utazás, keressen egy hasonlóan gondolkodó csoportot vagy közösséget, és cseréljen fényképeket, videókat és tapasztalatokat a meglátogatott izgalmas helyekről-mondja Maria Nicola Cristiano, az élet stratégája. Iam Mindfulness.

Gyönyörű háttér

Az emberek általában az év bármely szakában nehezen kezelik a csendet, mondja Sarah Romotsky: „Különösen egyedül élve kényelmesebben érezhetjük magunkat, ha állandó hangáram van, legyen az akár rádióhallgatás, tévénézés, vagy csatlakoztatva egy podcast. ‘

Karácsonykor úgy érezheti, szüksége van egy kis szünetre az állandó kakofóniától, csak hogy élvezze a békét – de a csend megijeszt?

„Elfelejtjük, hogy a csend az emberi elme velejárója” – mondja Sarah. “Ismerje fel, hogy a csend nem jó és nem rossz, és könnyen megtanulhatunk benne ülni.”

Az egyik legpozitívabb dolog a szólóban az, hogy kiválaszthatja kedvenc filmjeit és zenéit, anélkül, hogy vitatkozna a távirányítóval vagy a hangerővel. Kezdje el egy speciális lejátszási lista összeállítását most egy olyan alkalmazáson keresztül, mint a Spotify vagy hangvezérelt hangszóró, például Amazon Echo (Alexa) vagy Google Nest. A zene lehet a legjobb barátod ebben a szezonban, és a jó hír az, hogy még egy sajtos karácsonyi dallamot sem kell tartalmaznod, ha ez nem a te dolgod.

Ölelje meg az illatot

fekete -fehér karácsonyi díszek ezüsttel és fűszerezett ibolyával otthonra, étkezőasztal gyertyatartóval, frissen vágott gallyakkal, fenyőtobozokkal és szegfűvel House Beautiful/Mark Scott

Amikor a végső otthoni karácsonyt tervezi, bizonyos illatok segíthetnek támogató és felemelő légkör kialakításában, elősegítve a pozitív emlékek felidézését. Ezt rendkívül egyszerű elérni-egyszerűen válasszon környezetbarát gyertyákat vagy viaszolvadékokat illatanyagokkal, amelyek azonnal a legboldogabb időkbe szállítanak.

„Legyen az emlékezetes téli séta az erdőben barátaival, egy nagy ünnepi családi vacsora vagy egy este a tűz mellett egy furcsa helyi kocsmában, az illat visszaviszi oda”-mondja Jake Page, a kézműves illatcég társalapítója Mckinley és Paget.

A szezonális illatok kiválthatják az illatmemóriát (más néven szaglómemóriát) és javítják a hangulatot. „A karácsonynak ilyen csodálatos illata van, legyen szó akár forralt bor citrusféléiről és fűszereiről, akár friss fenyőtűről, akár a nyílt tűz füstjéről, és mindannyian képesek hatni arra a szezonális örömre” – mondja Jake.

Segíteni másokon

Minden városban, faluban vagy városban van lehetőség önkéntes munkára, a rászorulók gondozására és más olyan emberekkel való találkozásra, akik esetleg egyedül töltik a karácsonyt, vagy nem a hagyományos módon. Élelmiszerbankok, kórházi jótékonysági szervezetek, vásárlási és barátkozási szolgáltatások, valamint a hajléktalanokat támogató szervezetek, többek között Válság karácsonykor, mindenkinek szüksége van önkéntesekre. Cselekedjen azonban gyorsan, mivel a személyzetet előre meg kell tervezni, és előfordulhat, hogy személyes vagy online képzésen kell részt vennie.

A Crisis önkéntesekre van szüksége Londonban, Newcastle -ben, Edinburgh -ben, Birminghamben és Coventryben zajló projektjeihez, de keresse a közösségi médiát, a helyi önkéntes iroda webhelyét és a helyi sajtót, hogy megtalálja az Ön környékén található lehetőségeket.

Mondd el valakinek

Ha úgy döntött, hogy egyedül tölti a karácsonyt, próbálja meg megbizonyosodni arról, hogy legalább egy másik személy is tud róla-tanácsolja Dr. Bland, mert még a legjobb tervek mellett is karácsonyi nap érzelmi hullámvasúttá alakulhat. Előre nem látható kihívások merülhetnek fel, és jó tudni, hogy van valaki, akihez fordulhat, ha a kedve csökken.

közelről egy nő okostelefonját használja üzenetek küldéséhez karácsonyi környezetben FreshSplashGetty Images

A Stand Alone jótékonysági szervezet támogató és a Facebook csoport megerősítése azoknak az embereknek, akik egyedül élnek. Ha érzéseinek sötétebb fordulatot vesz, ne szenvedjen csendben. Az Szamaritánusok, amely a nehézségekkel szembesülő emberek meghallgatására szolgál, a 116 123 -as telefonszámon elérhető az év minden napján, a nap 24 órájában. E -mailt is küldhet [email protected]; a jótékonysági szervezet célja, hogy 24 órán belül válaszoljon.

És emlékezz…

Sokan idén nem a családdal vagy a barátokkal töltik ezt a karácsonyt. Próbálja ezt az összefüggést szem előtt tartani. Ez csak egy újabb nap, és az Egyesült Királyságban sokan nem ünneplik a fesztivált.

12 nap karácsonyi jólét: erősítse szellemi jólétét, vegyen örömet az apró dolgokból, és hozzon létre boldog otthont ebben az ünnepi időszakban.

Mint ez a cikk? Iratkozzon fel hírlevelünkre hogy több ilyen cikket egyenesen a postaládájába juttasson el.

REGISZTRÁLJ

Szüksége van némi pozitívumra, vagy nem tud eljutni a boltokba? Iratkozzon fel a House Beautiful magazinra még ma, és minden számot közvetlenül az ajtóhoz szállít.

A legjobb karácsonyi virágok az ünnepi időszakban

A Kiri Bársony – Karácsonyi virág A Kiri bloomandwild.com £ 60.00 VÁSÁRLÁS MOST

A bársony-lágy rózsáktól az ünnepi narancson, fahéjon és arany tobozkonzolon töltse meg otthonát a karácsony varázslatos illatával ezzel a csodálatos ünnepi csokorral.

Gyűjtemény karácsonyi vörös bársony rózsa csokor Piros és arany karácsonyi csokor – Karácsonyi virágok kollekció Karácsonyi vörös bársony rózsák csokor marksandspencer.com £ 50.00 VÁSÁRLÁS MOST

Ez a varázslatos, mese stílusú karácsonyi csokor a vörös és az arany gyönyörű keveréke. A karácsonyi csokor a Red Rose Freedom, az Illex, a Gold Oleria, a Hypericum és az arany Greenbell.

Hóangyal Fehér – Karácsonyi virágok Snow Angel bunches.co.uk £ 39.00 VÁSÁRLÁS MOST

Ezek az elegáns karácsonyi virágok tökéletesek az otthoni ünnepi elegáns hangulathoz. Van egy fehér Amaryllis és Alstroemeria elrendezés, élénkzöld lombokkal, beleértve a tűlevelű leveleket, a Hypericum bogyókat és az illatos eukaliptusz szárait.

Téli mese Elegáns – Karácsonyi virág Téli mese serenataflowers.com £ 29.99 VÁSÁRLÁS MOST

Imádjuk, hogy milyen csinos és elegáns ez a csokor! A cseresznye vörös rózsa, a hófehér Alstroemeria és a festett arany eukaliptusz, Salal levelekkel meghintve teszi ezt az igazán elbűvölő elrendezést.

Vörös szőnyeg Vörös Bouvardia Luxus – Karácsonyi virágok Red Carpet Red Bouvardia flowerbx.com £ 45.00 VÁSÁRLÁS MOST

Milyen szép ez a karácsonyi csokor? A Red Carpet Red Bouvardia gyönyörű, kicsi trombita alakú virágokkal büszkélkedhet, élénkzöld levelekkel. Ez egy luxus, minden otthonhoz tökéletes.

Tél Reggel Visszafogott luxus – Karácsonyi virágok Tél Reggel arenaflowers.com £ 74.98 VÁSÁRLÁS MOST

Ez a lágy árnyalatú karácsonyi csokor teszi a tökéletes középpontot. A lila és az elefántcsont, valamint a dekoratív lombok keverékével tökéletesen úgy tervezték, mint egy visszafogott, de luxus elrendezést a téli hónapokban.

Gyűjtemény karácsonyi eperfa csokor Pink – Christmas flowers Collection Karácsonyi eperfa csokor marksandspencer.com £ 30.00 VÁSÁRLÁS MOST

Töltse fel otthonát gazdag rózsaszínnel és lilával ezzel a gyönyörű eperfa karácsonyi csokorral. Lila rózsák, bordó antirrhinum, illex kék herceg, arany hegyes fenyőtobozok, pisztácia és lila virágzó krizantém csodálatos elrendezése.

A Monique & amp; Adventi naptár Színes – karácsonyi virágok A Monique & Adventi naptár bloomandwild.com £ 23.00 VÁSÁRLÁS MOST

Lépjen el a hagyományos vörös, arany és fehér színektől ezekkel a színes és élénk karácsonyi virágokkal. 22 szára van, köztük rózsa, viaszvirág, hypericum bogyó és eukaliptusz. Ráadásul ehhez a csokorhoz 24 egyedileg csomagolt adventi csokoládé tartozik!

Varázslatos karácsony Piros karácsonyi csokor – Karácsonyi virágok Elbűvölő karácsonyi arenaflowers.com £ 60.00 VÁSÁRLÁS MOST

Ezek a gazdag piros karácsonyi virágok a gyönyörű ünnepi virágok fényűző választékát egyesítik. Ide tartoznak az amaryllis, a Naomi rózsa, a hypericum és a szegfű, kiefer fenyővel és kúpokkal.

Hópehely csillogás Fehér – Karácsonyi virágok Snowflake Sparkle serenataflowers.com £ 24.99 VÁSÁRLÁS MOST

Szeretjük e karácsonyi virágok finom, szinte éteri megjelenését. Fehér szegfűfelhők és fehér krizantémok fészkelnek a pisztácia ezüst kelyhében. Tegye ezt a konzol asztalra a folyosón vagy a nappaliba/étkezőbe.

Harmónia csokor: Rózsa és Callas piros és fehér – Karácsonyi virágok Harmony Bouquet: Roses and Callas floraqueen.com US $ 9.90 VÁSÁRLÁS MOST

Ez a kétszínű csokor krizantémból, rózsából, hiperikumból, kallasból és szalixból rengeteg karácsonyi hangulatot hoz.

Ünnepi vörösök levélszekrénye Letterbox – Karácsonyi virágok Ünnepi Reds Letterbox flyingflowers.co.uk £ 18.99 VÁSÁRLÁS MOST

Ezek a levélszekrényes karácsonyi virágok biztosan megmosolyogtatják a címzettet. Tartalmazza a vörös szegfű és az arany pisztáciával ellátott szegfű ünnepi keverékét.

Ünnepi ütés keleti liliomok – Karácsonyi virágok Ünnepi lyukasztó appleyardflowers.com £ 34.99 VÁSÁRLÁS MOST

Ez a gyönyörű ünnepi csokor illatos keleti liliomot, rózsát, ezüst lombozatot és szezonális bogyókat tartalmaz.

Ünnepi Frézia & amp; Rózsa Ünnepe Sárga – Karácsonyi virágok Ünnepi Frézia & Rose Celebration Clare Virágüzlet clareflorist.co.uk £ 35.00 VÁSÁRLÁS MOST

A gazdag sárgákkal és vörösekkel teli karácsonyi virágokat művészi módon aranytobozok, bogyók és levelek díszítik, hogy extra ünnepi érzést nyújtsanak.

Ünnepi erdő cymbidium orchideák – Karácsonyi virágok Ünnepi erdő appleyardflowers.com £ 140.00 VÁSÁRLÁS MOST

Hány virágot látsz? Ez a dekadens ünnepi luxuscsokor mindent tartalmaz, a Sorbet Avalanche Rose -tól a Pinecones -ig, a Cinerea Eucalyptus -ig, a Cymbidium Orchid -ig és még sok másig!

Tökéletes karácsonyi csokor Megfizethető ár – Karácsonyi virágok Tökéletes karácsonyi csokor marksandspencer.com £ 20.00 VÁSÁRLÁS MOST

Ez a szép karácsonyi csokor tele van vörös, zöld és fehér keverékkel, valamint egy kis aranynyal, ami tökéletes ahhoz, hogy meleget hozzon otthonába a hideg téli hónapokban.

Karácsonyi hortenzia Hortenzia – Karácsonyi virágok Karácsonyi hortenzia appleyardflowers.com £ 59.99 VÁSÁRLÁS MOST

Ha szereted a hortenzia, imádni fogod ezt a karácsonyi csokrot, amely vörös hortenzia, felső sötét titkos rózsa, piros hipericum bogyó és réz cinerea eukaliptusz.

>