Íme, hogyan tarthatja életben zöldségkertjét

Most, hogy elültette az első (vagy legnagyobb!) Veteményeskertjét, el kell végeznie egy kis munkát, hogy továbbra is termelje. Végül is ezek a növények nem tudnak gondoskodni magukról! Valójában nem olyan nehéz, mint gondolnád. És még a kerti hibák is hasznosak, mert az egyetlen módja annak, hogy megtanuljuk, ha bejutunk oda, és bepiszkoljuk a kezünket. Remélhetőleg teljes napsütésben ültette a zöldségeit, ami körülbelül napi 6 vagy több óra. (Ha nem, akkor a kertje idén nem fog olyan jól termelni, de éljen és tanuljon a következő évre!) Ha van edénye vagy edénye, amely nem kap 6 órát, helyezze őket most teljes napfényre. Ellenkező esetben a bébi növényeknek csak az alapokra van szükségük: vízre és ételre, és vigyázó szemre. Ellenőrizze a konténereket, vagy reggel vagy este kanyarogjon a kertjében, hogy lássa, mi történik, így azonnal megoldhatja a problémákat. Bónusz: Semmi sem békésebb, mint a saját kis természet nyugalmában eltölteni az időt!

Íme, mit tehet még, hogy idén a legtöbbet hozza ki a veteményesből:

légi felvétel a nő gyomláló emelt ágy egy veteményeskertben Chris PriceGetty Images

Tarts lépést a gyomokkal.

A gyomok ellopják a tápanyagokat és a vizet a zöldségeidből! Szokássá kell tenni a gyomok rántását, amikor kicsik, és nem várni, amíg átveszik az egész ágyat. És higgye el nekünk: csak körülbelül egy hét figyelmetlenség kell, mire elárasztják. Húzza a gyomokat, amikor meglátja őket, és sok időt és frusztrációt takarít meg magának!

Ne felejtse el öntözni.

Ez nyilvánvalónak tűnhet, de ne várja meg, amíg a növények elhervadnak, hogy öntözzék őket. A hervadás okozta stressz megszakítja a növekedést és csökkentheti a termést. Még ha esett is az eső, akkor is öntöznie kell. Ha nem zápor volt, akkor a kert nedvesnek tűnhet, de egy centivel a felszín alatt száraznak kell lennie. Próbálja ki ezt az egyszerű tesztet: Fogjon egy marék talajt és préselje ki. Ha ki tudja préselni a vizet, nem kell öntözni. Ha a talaj darabokra hullik, ideje öntözni. Ha a talaj egyenletesen omlik és enyhén nedvesnek tűnik, akkor jó állapotban van. Különös figyelmet fordítson az edényekre és edényekre, amelyek gyorsabban száradnak ki, és gyakran kell öntözni a nyári melegben.

Etesd a növényeidet.

Ha ültetéskor lassú felszabadulású műtrágyát adott az ágyaihoz, akkor körülbelül 3 héttel és körülbelül 6 héttel az ültetés után ideje etetni őket. Kövesse a csomagolás utasításait az alkalmazási arányokhoz. A tartályokat rendszeresebben, körülbelül 1-2 hetente kell trágyázni. Mind a folyékony, mind a száraz műtrágya jó – ez valóban az Ön preferenciáitól függ. És fel a fejjel, ha inkább szerves műtrágyákat használ: A csontliszt, a vér és a halliszt csábítóan büdös a háziállatoknak és betegséget vagy veszélyes bélelzáródást okozhat ha megeszik. Kerítse be kertjét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy kedvence nem kerül olyan dologba, amitől beteg lesz.

Ügyeljen a betegségekre és a hibákra.

Könnyebb megállítani az inváziót, mielőtt teljes erővel elkezdődne! Rendszeresen ellenőrizze a zöldségfélék leveleit. Ha hibákat lát, vagy a levelek göndörödnek vagy sárgulnak vagy barnulnak, végezzen online keresést, hogy kiderítse, mivel foglalkozik. Vagy lépjen kapcsolatba a helyi egyetemi együttműködési szolgáltatással (keresse meg a sajátját itt), hogy segítsen azonosítani és kezelni.

szerves, kertészkedés, növekvő, kert, nő, zöldség, bab, szőlő, termékeny, holisztikus, kukorica, tartók, rács, oszlopok, egészséges, természetes, zöld fotogalGetty Images

Adjon megfelelő támogatást a növényeinek.

Sok növénynek előnyös egy szerkezet, amely egyenesen tartja őket. A legtöbb paradicsomnak, rúdbabnak, borsónak, uborkának, töknek, padlizsánnak és paprikának általában karó vagy rács kell. A támasz megakadályozza, hogy a növény töredezzen saját súlya alatt, különösen gyümölccsel feltöltve, és lehetővé teszi a jobb légáramlást, ami segíthet megelőzni a betegségeket. Bármilyen szerkezet rendben van, akár (szabad!) Ágakat is összeüt. Kösse lazán a növényeket kb..

arató nő Tim PannellGetty Images

Válassza ki a zöldségeket, amint készen állnak.

A legtöbb zöldségfélének előnyös, ha leszedi őket, amint megfelelő méretűek. Semmi haszna a túl sok várakozásnak! A kicsi, zsenge cukkini és más típusú nyári tök ízletesebb, mint a gigantikus, magvas. És minél többet szedsz babot, annál többet termel. A tenyészidőszak csúcsán naponta ellenőrizze az érettséget. Például az uborka ideális növekedési körülmények között egy nap alatt megduplázódhat!

Húzzon bármit, ami nehézségekbe ütközik vagy kész.

Úgy van. Néha kissé brutálisnak kell lenned a kerteddel! Nyár közepére a növényeknek bujanak és egészségesnek kell lenniük. Ha egy paradicsom növény orsós és lila vagy sárga (tápanyaghiány jelei), vagy a babja betegesen néz ki, akkor ideje, hogy elmenjenek. A borsó leáll, ha a hőmérséklet emelkedik, ezért húzza ki ezeket a növényeket is. Saláta és spenót csavar, vagy menjen mag, és keserű lesz. Dobja az egészet a komposzthalomba (kivéve a beteg növényeket).

Egymást követő növényt ültessünk.

Használja a visszanyert területet egy új, rövid szezonban termeszthető terményhez, például uborkához vagy retekhez, vagy kezdje el az ültetést az őszi betakarításhoz. Ellenőrizze a vetőmagcsomagot vagy a növény címkéjét, hogy nincs -e „nap az érettségig”, hogy megtudja, van -e elegendő ideje a növény elviselésére az első fagy előtt az Ön területén.

Amire szüksége van a zöldségkertészethez

Kerti kesztyű Kertészeti kesztyű homedepot.com $ 13.97 VÁSÁRLÁS MOST 4-Tine kultivátor 4-Tine Cultivator homedepot.com $ 17.98 VÁSÁRLÁS MOST 3-fogú kézi kultivátor 3-Tine Hand Cultivator homedepot.com $ 4.48 VÁSÁRLÁS MOST 2,5 gallonos öntözőkanna 2.5 Gallon öntözőkanna homedepot.com $ 31.21 VÁSÁRLÁS MOST >