Kako povećati privlačnost svoje imovine – čak i ako imate proračun

Svi smo očarani pomalo obuzdavanjem, bacajući zadivljeni pogled na one kuće s uređenim vrtom ili impresivnim ulazom. Previše je lako zaboraviti na vanjske strane naših kuća, ali ako ćemo uložiti vrijeme i novac u interijer, važno je dati i malo ljubavi prema vanjštini – to zaista može biti šlag na torti!

Pa odakle početi?

Prvo odredite svoj proračun

Ključno je da znate s koliko morate raditi. To će vam pomoći da se usredotočite na svoje prioritete i odlučite u što vrijedi ulagati.

Uzmite u obzir svoju motivaciju

Treba li vam izmamiti osmijeh na lice svaki put kad se vratite kući? Ili želite ostaviti odličan prvi dojam kako biste prodali? Odgovor će utjecati na neke vaše odluke.

Upoznajte svoje granice

Postoji mnogo jednostavnih popravaka “uradi sam” koji će promijeniti prednji dio vaše kuće, ali za neke poslove može biti potreban profesionalac. Zato budite realni i proračunajte za stručnu pomoć gdje je to potrebno.

Razgovarajte sa svojim susjedima!

Vjerojatno ste vidjeli mogućnosti u kućama u blizini koje vam se sviđaju, poput uređenja okoliša ili trgovina s kantama. Zašto ne pokucati na vrata i zatražiti preporuke za lokalne trgovce ili dobavljače koji bi mogli biti korisni?

art deco kućni broj, vitraž prozorski film Prozorski film s efektom vitraža iz Čišćenje Čišćenje

Mala promjena, veliki utjecaj

Ako je vaš proračun skroman, razmislite o ova tri jednostavna načina da poboljšate stvari.

1. Obojite svoja ulazna vrata

     Odaberite boju koja odražava vas i ono što volite. A za skladan izgled povežite ga u paletu svog interijera.

     2. Obilježite svoju kuću sa stilom

     Obilježite svoj dom kao jedan od najpametnijih na ulici sa znakom ili brojem po mjeri. Etsy ima mnogo mogućnosti.

     3. Očistite svoj hodnik

     Ulaz daje ton ostatku kuće. Kad uđete kroz vrata, želite se osjećati opušteno i zadovoljno što ste kod kuće, stoga pazite da bude uredno s mjestom za odlaganje svega.

     mint zelena vrata sa personaliziranim natpisom kućnog broja Kupujte personalizirane natpise kućnih brojeva u Steel Monks putem Etsyja. Čelični redovnici

     Moja mjesta za odlazak

     Ako želite potpuno obnoviti svoj eksterijer, ove tvrtke mogu vam pomoći stvoriti nešto posebno.

     • Idi na zeleno! Prirodno zelenilo doista ublažava izgled pročelja vaše kuće i može vam pomoći prikriti manje atraktivne, ali potrebne stvari, poput trgovina za smeće ili čak vašeg automobila. Bluum nudi niz spremljenih kanti i trupaca sa zelenim krovovima koje treba posaditi.

     • Nova ulazna vrata odmah će učiniti vaš dom pametnijim, pogotovo ako odaberete ona koja odgovaraju razdoblju vašeg posjeda. Ako ste u proračunu, uštedite uz vrata tvrtke poput Howdens, koji ima briljantne mogućnosti po pristupačnim cijenama i podiže izgled trošeći na sjajne boje i elegantni namještaj za vrata.

     • Hrpe cipela i čizama koje su pretrpane hodnikom ne ostavljaju dobar prvi dojam. Protjerajte ih sve ulaganjem u neko spremište za cipele na otvorenom. Garden Trading ima dobar izbor u raznim veličinama.

     • Ako imate put popločan menstruacijom koji je doživio bolje dane, provjerite Tvrtka Vintage Floor Tile Company i Lassco prije nego ga rasporite. Ovi stručnjaci za melioracije imaju riznicu u razvoju zaliha i mogli bi ponuditi komade koji znače da ćete ih moći popraviti.

     plava ulazna vrata i trijem Kupujte vanjske boje u Farrowu & Ball Farrow & Lopta

     Oživite svoj dizajn

     Nemojte se upuštati u veliki projekt bez provjere ovih sjajnih usluga – one će vam pomoći oblikovati ideje velike kao vaša mašta!

     1. Natrag na Prednje savjetovanje o vanjskom dizajnu može promijeniti cijeli izgled vašeg doma, backtofrontexteriordesign.com.

       2. Planer za popločavanje iz Bradstonea besplatan je alat za planiranje terase ili prilaza, pavingplanner.bradstone.com.

       3. Marshalls Garden Visualiser omogućuje vam stvaranje idealnog 3D dizajna vrta, marshalls.co.uk/garden-visualiser.

       house beautiful's design moj prostor dopuna, svibanj 2021 Želite stvoriti vanjski izgled iz snova? Nabavite svoj besplatni dodatak Design My Space uz svibanjsko izdanje House Beautiful. Pretplatite se ovdje.

       Lajkujte ovaj članak? Prijavite se na naš newsletter da vam se više ovakvih članaka isporuči izravno u pristiglu poštu.

       PRIJAVITE SE

       Sviđa li vam se ono što čitate? Uživajte u časopisu House Beautiful koji vam se svakog mjeseca isporučuje ravno na vrata uz besplatnu dostavu u Velikoj Britaniji. Kupujte izravno od izdavača po najnižoj cijeni i nikada ne propustite problem!

       SUBSCRIBE

       >