Kanapéágyak: hogyan válasszuk ki a megfelelő kanapét ahhoz a tökéletes álomhoz

A kanapék tökéletes megoldást nyújtanak az azonnali pihenéshez vagy éjszakai vendégekhez – és különösen ideálisak kompakt helyiségekben.

Akár a többcélú kanapét részesíti előnyben, akár maximalizálja a teret az alkalmi alváshoz (ha ez ismét megszokottá válik), a legjobb kanapénak kényelmesen kell ülnie, és biztosítania kell a jó éjszakai alvást. Ha korlátozott a hely, a kanapék valódi helytakarékosak és praktikus otthonok, amelyek könnyen átalakíthatók kényelmes kanapéból hangulatos ágysá pár perc alatt.

A kinyitható kanapé szintén nagyszerű befektetés, hosszú távon többlet pénzt takaríthat meg Önnek (gondoljon arra, hogy nincs több leeresztő felrobbantható ágy!), De mivel a piacon sokféle típus található, kissé kihívást jelenthet, hogy melyik kanapén döntenek. az ágy megfelel a helyének. Elmúltak már a hagyományos összecsukható napok, hiszen a kanapék sokoldalúbbak lettek, különböző stílusokkal, mechanizmusokkal, méretekkel és árkategóriával, ugyanolyan kényelmesnek és stílusosnak tűntek, mint a standard ágy.

A kanapé megvásárlása előtt néhány hasznos szempontot kell figyelembe venni. Először is, hogyan kell használni, és mennyi helyre van szüksége? A nappaliban vagy a tartalék szobában lesz? Egyedülálló vagy párok alvására használják? Ez befolyásolja a matrac méretét is.

„A helyiséghez tökéletes kanapé kiválasztásának első szakasza annak mérlegelése, hogy milyen módon és milyen gyakran fogják használni” – ért egyet Nadia McCowan Hill, a Wayfair lakossági stílustanácsadója. “A hagyományos kihajtható ágyak megbízhatóan szolgálják a hosszabb családi tartózkodást, például az ünnepi időszakban, és számos stílusban készülnek.”

Fontos figyelembe venni azt is, hogy a kinyitható kanapé mennyi helyet foglal el, amikor teljesen kinyílik, és ne felejtse el helyesen mérni! Nem szeretné, ha a kanapé túl nagy lenne ahhoz, hogy elférjen az ajtón vagy a folyosón.

Milyen matracra vágysz? A nyitott és a zsebrugótól a több támogató memóriahabig megtalálhatja az alvási igényeinek megfelelő kanapékat.

És milyen stílusú kanapét és mechanizmust részesítene előnyben? Érdemes megfontolni, hogy a kialakítás mennyire praktikus lenne a terekben és a könnyű használatban. „Mint minden nagyobb lakásvásárlásnál, érdemes időt szánni arra, hogy eldöntse, milyen stílust keres, és hogyan segíthet a hely növelésében” – mondja Mark Reynolds, a Furniture Village vásárlója.

Ami még fontosabb, ha teheti, próbálja meg vásárlás előtt. Nincs rosszabb, mint pénzt költeni egy elegáns kanapéra a helyén, csak azért, hogy kényelmetlenül érezze magát, vagy túl nehéz ülni vagy aludni.

Olvassa el hasznos útmutatónkat, hogy megtalálja az otthonához és életmódjához leginkább illő kanapéfajtát.

Click-Clack kanapéágyak

Azok számára, akik egy egyszerű mechanizmust részesítenek előnyben, amely nem törik vissza, a kattintható kanapé népszerű választás. Ez a stílusú ágykeret percek alatt könnyen átalakítható kanapéból ágyba. A hagyományos, kihajtható kanapékkal ellentétben nincs külön matrac az alváshoz, mivel a kanapé ülése és háttámlája párnává válik, akárcsak egy futon kanapé. Kezdje egy egyszerű „kattanással” az üléspárnák alatti szerkezet felemelésével. Hajtsa le a hátát, hogy sík felület legyen a fekvéshez, vagy hozzon létre fekvőtámaszt, ha pihenni szeretne a filméjszakákon, vagy elmélyül egy könyvben..

Yoko Click Clack kanapé click clack kanapé Yoko Click Clack kanapé made made.com £ 199.00 VÁSÁRLÁS MOST Mimi szövet kanapé click clack kanapé Mimi Fabric kanapéágy nagyon.co.uk £ 359.00 VÁSÁROLJ MOST Mito Dupla Futon click clack kanapé Mito Double Futon Kyoto dunelm.com £ 169.00 VÁSÁRLÁS MOST 3 személyes Clic Clac kanapé click clack kanapé 3 személyes Clic Clac kanapé Brayden Studio wayfair.co.uk £ 276.99 VÁSÁRLÁS MOST

„A kattintás-csattanás opciók ideálisak, ha minden korú gyereknek barátai vannak az utolsó pillanatban a gyors és egyszerű mechanizmusok miatt”-tanácsolja Nadia McCowan Hill. “Gyakran fényes palettát és kortárs sziluettet szem előtt tartva tervezik, a kattintható csillogású kanapé hétköznapi környezetben, például játszószobában vagy otthoni irodában helyezhető el.”

Ne feledje, hogy ha ezt a falhoz helyezi, akkor el kell helyeznie a kanapét, hogy helyet teremtsen, amikor ágytá alakítja..

Corner kanapé / L alakú kanapé

Ha kevés a hely, a sarokkanapé praktikus helytakarékos megoldás. Sokoldalúbb és ergonómikusabb kialakítású, több alapterületet tesz lehetővé. A moduláris kanapék lehetővé teszik, hogy jobb vagy bal oldali hosszú oldallal és rövid oldallal rendelkezzen, amely megfelel a szoba alakjának és méretének, vagy választhat egy kanapé stílust, ha kar nélkül szeretné.

drágák chelsea, norbury sarok kanapé Norbury sarok kanapé, Darlings of Chelsea Darlings of Chelsea

A sarokkanapék vonzó és elegáns bútorok is. Érdemes megjegyezni, hogy a sarokkanapék hatalmasak lehetnek, és uralhatják a kis helyiségeket, ezért fontos, hogy vásárlás előtt ellenőrizze, hogy a szoba mérete és mérete megfelelő -e. „Az emberek gyakran azt gondolják, hogy egy sarokkanapé azt jelenti, hogy az ágy mérete nagyobb lesz” – mondja Rob Ellis, a DFS, “Az ágy azonban általában dupla méretű lesz, ezért ezt vegye figyelembe.”

Egyszemélyes kanapé és kanapéágy

Azoknak a személyeknek, akiknek bájtérük van, az egyszemélyes kanapé és székágyak ideálisak. Ezek népszerűbbek a másodlagos társalgókban és a nyitott terű konyha-étkező terekben.

„A kisméretű kanapék, például a bújós vagy bújós kanapék nagyszerűek azoknak, akik kisebb lakótérrel rendelkeznek, és kompakt alvási megoldást szeretnének, ha a vendégek ott maradnak” – javasolja Rob Ellis. „Egy apró hátránya, hogy mivel egy kicsit kevésbé népszerűek, mint a többi kanapé stílus, ezért kevesebb stílus választható.

“Az egyszemélyes kinyitható kanapé székeknek is kissé terjedelmesebbeknek kell lenniük, mint a normál foteleknek az ágymechanizmus elhelyezése érdekében.”

drágák chelsea, helston loveseat kanapé Helston Loveseat kanapé, Darlings of Chelsea Darlings of Chelsea crumpet szerelem ülés kanapé, cipó Crumpet Love kanapéágy, Cipó Cipó

Tehát ha valamivel modernebbet választ, ne feledje ezt, ha kompaktabb térrel dolgozik.

2 személyes kanapé

A kétüléses kanapé nagy kompromisszum, ha nem szeretne valami túl nagyot az életterébe, mégis kényelmes alvást kínálhat. Ezek a kanapék ideálisak stúdióapartmanokhoz vagy további bútorokhoz egy nagy térben. Népszerű választás a vásárlók körében, gyakran szélesebb stílusválaszték közül lehet választani, a legkülönbözőbb szövetekben, például bőrben vagy plüss bársonyban..

sophia kanapé, szürke, ház gyönyörű kollekció a dfs -nél Sophia kanapé a House Beautiful kollekció a DFS -nél House Beautiful/David Cleveland sophia kanapé, szürke, ház gyönyörű kollekció a dfs -nél Sophia kanapé a House Beautiful kollekció a DFS -nél House Beautiful/David Cleveland

A legtöbb kétüléses kanapé kényelmesen elfér egy személy számára, de kettő kissé szoros lesz-különösen azoknak a nyugtalan alvóknak! Csak vásárlás előtt ellenőrizze a súlyát és méreteit.

3 személyes kanapé és kétszemélyes kanapé

A kétszemélyes kanapé vagy a háromszemélyes kanapé több helyet kínál, és kényelmesen elfér pár vagy akár három ember. Ezek a típusok gyakran megtalálhatók a nagyobb lakóterekben, és rendszeres ágyként használhatók. „A kétszemélyes kanapék tökéletesek a hosszú távú vagy rendszeres vendégek számára”-ért egyet Mark Reynolds. “Ezek a típusok gyakran kiváló matracokat kínálnak, amelyek akkor nagyobb kényelmet és támogatást nyújtanak.”

A háromüléses kanapéknak gyakran van kihajtható mechanizmusa, mivel ezek vastagabb, támasztóbb matracot tudnak elhelyezni. „Ahhoz azonban, hogy helyet biztosítsanak ennek a kényelmes funkcionalitásnak, nagyobb méretű mechanizmusra van szükségük, amely korlátozhatja a rendelkezésre álló formákat és stílusokat” – teszi hozzá Rob Ellis.

Kanapé tárolóval

Ha a rendetlen otthont részesíti előnyben, a kinyitható kanapé tárolóval maximalizálja a helyet, és tökéletes kettő az egyben kombinációt jelent. Manapság rengeteg kanapét találhat, amelyek rejtett tárolóval rendelkeznek a rekeszek és fiókok képében. Ideálisak kiegészítő ágyneműk, párnák, párnák és akár gyerekjátékok tárolására is, ami mindig kéznél van.

„Az okos bútorok és a beépített tároló továbbra is relevánsak, miközben továbbra is a kis helyiségekhez igazítjuk az életünket”-ért egyet Nadia McCowan Hill. “A rejtett fiókok és felhajtható rekeszek mindig tervezési bónuszok lesznek az ideális kanapé kiválasztásakor.”

Azonban ne feledje, hogy a tároló kanapék általában a nagyobb méretű kanapék, ezért győződjön meg arról, hogy megfelelő hely áll rendelkezésre.

Kihúzható kanapé

A legtöbb kanapé kihúzható mechanizmussal rendelkezik, ahol az ágyalap kihúzódik az ülések alól.

A kihúzható kanapék kettős vagy háromszeres mechanizmussal rendelkeznek ”-teszi hozzá Mark Reynolds. „Három hajtású mechanizmussal az ágyalap kihúzódik a kanapépárnák alól, és három mozdulattal kinyílik. Míg a kétszemélyes kanapéágyak alja kihúzódik a kanapépárnák alól, két gyors mozdulattal kinyílik. Ezek a kanapék általában habszivacs matraccal rendelkeznek, ruganyos heveder alapon, és alkalmasak alkalmi használatra. ”

sofacom mackó kanapé rebarbara Teddy Sofa Bed In Rhubarb, Sofa.com Sofa.com

Mindezek a lehetőségek azt jelentik, hogy nem kell aggódnia a párnák vagy a dolgok átrendezése miatt. Egyszerűen adjon hozzá néhány ágyneműt és kényelmes párnákat a tökéletes alváshoz.

Felkapott…

A rejtett kanapé egy dobozban

A végső helytakarékosság, a dobozban található kanapé stílusosan elrejtve egy oszmán stílusú paddobozba, készen áll a könnyű használatra. A kihúzható mechanizmussal pótágyat kínál a hely feláldozása nélkül, mint a Sofa.com Henry Bed In Box.

sofacom henry ágy dobozban Oxford kék szálcsiszolt pamut pamutból Henry Bed In Box in Oxford Blue Brushed Linen Cotton, Sofa.com Sofa.com

Alternatívaként ott is van CipóFlip-Flop, egy fedett lábtartó, benne egy praktikus egyszemélyes ággyal, és a Slumberbox, egy kihajtható matraccal ellátott talp. Mindkét kivitel megrendelésre készült, és számos szövetben kárpitozható.

flip flop kék és slumberbox rózsaszín, cipó Flip-Flop (felül) és Slumberbox (alul), mindkettő február közepétől vásárolható meg Cipó Loaf

Mint ez a cikk? Iratkozzon fel hírlevelünkre hogy több ilyen cikket egyenesen a postaládájába juttasson el.

REGISZTRÁLJ

Szüksége van némi pozitívumra, vagy nem tud eljutni a boltokba? Iratkozzon fel a House Beautiful magazinra még ma, és minden számot közvetlenül az ajtóhoz szállít.

>