Lépjen be a McMillen Inc. belsejébe, Ann Pyne elnök “Scrapbook” lakásába

"Olyan ez, mint a szellemek díszítése. ” Ann Pyne, a McMillen Inc., Amerika egyik legrangosabb tervezőcége (és legrégebbi) elnöke számára az Upper East Side Manhattan otthona díszítésének évtizedes folyamata korántsem volt egyszerű. Végül is nemcsak férjével, John -nal és két kutyával osztja meg, hanem néhány elhúzódó szellemmel is, akiknek nagyon erős véleményük van: köztük a legendás Eleanor McMillen Brown, aki 1924 -ben alapította a McMillen -t, és Brown hasonlóan félelmetes utódja, Betty S Sherrill, aki véletlenül Pyne anyja is volt.

Ez meglehetősen súlyos örökség, vallja Pyne, aki a nyolcvanas években vásárolta meg a lakást korábbi élete során, mint angol tanár és író; végül 2001 -ben, 50 évesen csatlakozott a családi vállalkozáshoz. (Lánya, Erzsébet, most is ott dolgozik.) „Mindig felmerül a kérdés, hogy jóváhagyják -e, amit tettem, vagy elutasítják?” muzsikál Pyne. „Szeretném, ha látnák, vagy örülök, hogy nem látják? Hogyan folytattam a McMillen hagyományt, vagy megtörtem azt? ”

étkező A lakás nagy részéhez hasonlóan az ebédlő is tele van könyvekkel – ebben az esetben a tervező saját vendégkönyvével. „Azt akartam, hogy egyfajta studiolo érzése legyen, mint egy reneszánsz herceg palotájában, de mégis úgy volt kialakítva, mint egy hivatalos ebédlő” – mondja Pyne. Festmény: Vincent G. Stiepevich. Szekrény: antik angol. Sconces: Maison Gerard. Douglas Friedman

A válasz valószínűleg szerencsére a fentiek mindegyike. Az évek során Pyne megtöltötte a lakását a McMillen archívumából származó kincsekkel és leváltásokkal (van egy pad, amit Mrs. Sherrill és egy kollégája „közvetlenül a téli régiségbemutatón vittek el”), családi örökségekkel (mint a szülei nappalija, John F. Kennedy egykor cipőfestékkel festett), és egy meglehetősen lázadó régiségek sora („McMillen volt, hogy a 19. század vége Amerikában az egyetlen csúnya időszak a díszítőművészet történetében, és pontosan ezt elkezdett gyűjteni ” – mondja Pyne.).

„Itt minden vagy valami szentimentális helyről jött számomra, vagy egy bizonyos pillanatra emlékeztet, és a kihívásom az volt, hogyan integrálhatom mindezt” – mondja a tervező. – De számomra maga az építkezés a művészet!

Nappali

nappali Douglas Friedman

Pyne nagymamája által átadott kanapé fölött James McNeill Whistler rézkarccsoportja, számos családi portré és egy kedvenc Raymond Legeult olajfestmény lóg.. Falburkolatok: Stark szövet (a székrács felett), Gracie tapéta. Koktél asztal: Philip és Kelvin LaVerne. Lámpák: évjárat, Liz O’Brien révén.

nappali Douglas Friedman

A függönygyártó Guido De Angelis-a McMillen „go-to” olyan ügyfelek számára, mint Henry Ford és Marjorie Merriweather Post-a Fortuny szövetből és a Houlès díszítésből készítette a drámai ablakkezeléseket. A szövött fa árnyalatok „valamivel nagyobb súlyúak, mint a gyufaszál-árnyékolók”-mondja Pyne; függőleges csíkjuk miatt a mennyezet magasabbnak tűnik.

Előcsarnok

előcsarnok Douglas Friedman

A XV. Lajos csillár reprodukciója egykor Pyne szüleié volt. „Nőttek túl, de szeretem emlékeztetni arra, amikor fiatalok voltak, és csak most kezdtek„ szép dolgokat vásárolni ” – mondja. Kutyái, Elbert és Monsieur az antik padon fekszenek. Párna szövet: Manuel Canovas.

Étkező

ann pyne étkező Douglas Friedman

Pyne szerint a fényes-zöld kárpitozott George III oldalsó székek működésének kulcsa a "elbűvölő" selyemszőnyeg a Beauvais Carpet -től. "Hubert de Givenchy tulajdonában lévő eredeti korabeli szőnyegről másolták le," – teszi hozzá. Étkezőasztal: vintage Paul Evans a Rago aukciókon keresztül. Gyertyatartók: Hervé Van der Straeten Maison Gerardon keresztül. Medál: Delos és Ubiedo.

Otthoni iskola felnőtteknek

Amikor két gyermeke kiköltözött, Pyne kigondolta azt a tervet, hogy átalakítsák most üres hálószobájukat: „Nem akartam vendégszobát vagy szobát csinálni a férjemnek, ahol aludni lehet. Szabad helyet akartam adni a könyveknek! ” – hirdeti a nő. Az “Dekorátor könyvtára” amely egykor a fia szobája volt, tele van belsőépítészeti divatokkal; az “Képzőművészeti könyvtár” lánya egykori hálószobáját, ma akvarell borítja. És a „Irodalmi” könyvtár, ahol egykor legtöbbet írt, négy könyvespolc fala van papírkötéssel. „Soha nem is olvastam néhány ilyen könyvet; most nem tudom elolvasni őket, mert szétesnek ” – nevet.

Dekorátor könyvtár

dekorátor könyvtár Douglas Friedman

Pyne Arthur Fowler dekoratív festővel dolgozott a falak geometriai mintájának megalkotásán. „A rejtvényszerű formákat metaforának gondolom-ez egy játék, amellyel ezeket az eltérő„ kincseket ”grafikailag koherens egésszé illeszthetjük”-mondja Pyne. Asztal és szék: Pierre Jeanneret. Ital táblázat: Edward Wormley. Kárpitozott szék: Garouste és Bonetti. Lámpa és koktél asztal: antik, R.E. Steele régiségek. Függöny szövet: Stark Houlès díszítéssel. Szőnyeg: Fedora Design.

ház Douglas Friedman

A napozóágynak különösen szaftos története van: "Jack Kennedy cipőfényezőt kapott az előző kárpitozáson, amikor randevúzott szüleim egyik egyedülálló hölgy barátjával," – emlékszik vissza Pyne. "Nem vette le a cipőjét – talán azért, hogy gyorsan elmeneküljön!"

Képzőművészeti Könyvtár

könyvtár Douglas Friedman

Egy ecsetvonással csíkos Pierre Frey tapéta lejátssza a bekeretezett akvarelleket. Medál: Gaetano Pesce. Állólámpa: Dennis Miller. Asztal: Eero Aarnio. Székek: Jean Royère. Szőnyeg: Erős.

Hálószoba

hálószoba Douglas Friedman

A falakon akvarell papír és Pyne kiadatlan emlékiratának oldalai sorakoznak. Török Erzsébet szobra függ az ágy felett. Ágy: egyedi, Travers szövetben. Éjszakai asztalok: vintage Parsons asztal (balra), Bugatti (jobbra). Szék: Maison Gerard. Szőnyeg: Patterson Flynn Martin.

ház Douglas Friedman

Az "poloskák" a lámpaernyőn (Miguel Cisternas Maison Gerardtól) valójában kézzel hímzett ékezetekkel ellátott kagylók. "Az embernek vagy tetszik, vagy nem – nincs köztük," – jelentette ki Pyne.

Konyha

konyha Douglas Friedman

Az 1984 óta alig érintett konyhában Pyne fekete-fehér fényképek „kicsi, de értékes” gyűjteménye látható, amely Henri Cartier-Bresson, Walker Evans, Berenice Abbott és mások műveit tartalmazza.. Nagy fénykép: Matthew Pillsbury. Székek: szüreti Thonet. Falvédő: Malac & Labda. Padló csempe: Amerikai Olean.

konyha Douglas Freidman

A szerkesztő megjegyzése: Ennek a történetnek egy korábbi változata egy fényképet használt, amelyen rasszista eredetű alak látható. Mélységesen sajnáljuk a hibánkat, és eltávolítottuk a képet. Beszélgetést folytatunk a tervezői közösséggel, hogy megoldjuk ezt a kudarcot, és alaposan megvizsgáljuk saját szerkesztési kultúránkat is, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az tükrözi azt a sokszínű, befogadó közösséget, amelyet szolgálunk.

Kövesse House Beautiful -t tovább Instagram.

>