Minden, amit az ipari formatervezésről tudni kell

Ha az ipari stílusú dizájnra gondol, akkor az agya azonnal megfélemlítő városi loftra ugrik, valószínűleg Sohóban vagy talán Bushwickben? Nem tévedne teljesen, de még sok minden más is benne van, beleértve a textúrálisan rickált téglát, rengeteg fém- és vaselemet, valamint elegáns betonanyagokat. Figyelembe véve a régi raktárak és gyárak konnotációját, általában szigorúnak, emeletesnek és kissé titokzatosnak érzi magát. De ezek a terek valójában melegek és hívogatóak is lehetnek, mint egy otthonnak. Osztja a minőséget a modern dizájnnal, valamint a rusztikusabb terekkel és rengeteg más modern trenddel. Tehát mitől olyan üres raktárak ilyen elegánsak, és mi különbözteti meg az ipari formatervezést a többitől? Itt van minden, amit tudnia kell erről az élénk, mégis időtálló stílusról.

ipari bejárat András Frasz

Divatos, de van múltja.

Az ipari formatervezés minden bizonnyal divatos, így azt gondolhatja, hogy olyan új, mint az évezredes rózsaszín, de története valójában a huszadik század elejére nyúlik vissza. Mint nyugat -európai a gyárak bezártak a második ipari forradalom végén sok nagy, üres épületet hagytak maguk után. Ahogy a városok növekedtek és a hely korlátozott lett, a régi ipari területeket lakónegyedekké alakították át. "Az ipari stílusú kialakítás a történelmi kereskedelmi terek elemeit építi be egy lakótérbe. Gondoljon olyan építőanyagokra, mint az acél, fa, vas," – mondja Kate Arends, a blog mögött álló tervező Ész & Élvezet.

"Nem rejt semmit a dekoratív felületek, színek vagy homlokzatok mögött."

Ki van téve.

Ahelyett, hogy elfedné a raktárak és ipari terek veleszületett, funkcióvezérelt jellemzőit, a lakosok, építészek és tervezők úgy döntött, hogy kiemeli. Ez sok nyitott csövet, gerendát és téglát jelent, csupasz falakkal, beton- vagy fapadlóval és durva mennyezettel. Az ipari formatervezésben nincs semmi lágy és bensőséges, de rengeteg karakter van benne. És amikor ezeket a raktárakat lakóterekké alakították át, ezeknek az alkatrészeknek a meghagyása jelentős építéseket mentett meg. "Az igazi ipari darabok összekapcsolódnak a formával és a funkcióval, és lényegében nem rejt semmit a dekoratív felületek, színek vagy homlokzatok mögött," mondja Brady Tolbert, tervező és kreatív igazgató az Emily Henderson Designs -nál.

Összeolvad a régivel az újonnan.

Az ipari formatervezés meghatározásának próbálkozása zavarba ejtő, mert bizonyos aspektusai olyan vintage jellegűek, míg mások teljesen modernek. Nem teljesen illik egyik vagy másik stílushoz, hanem mindkettő ötvözete. A nagy acélablakok és a nyitott koncepciójú terek semleges színpalettával és egyszerű, letisztult dekorációval elegánsnak és modernnek érzik a dizájnt, de a szabad csövek vagy téglák, a megélt hangulat és a vintage bútorok megkülönböztetik a stílust a markánsabb minimalizmustól.

Sötét, kopott bútorokkal berendezett.

A kopás a játék neve. A durva bútorok, amelyek lakottnak érzik magukat, mint például a kopott festék vagy a bajba jutott felületek, klasszikus ipari termékek. A színpaletta hajlamos a meleg felé hajolni, gazdag bőr kanapékkal és nehéz fa vagy vas bútorokkal, és a vintage mindig be van építve. Akár használtan vásárol bútorokat, akár három hónap bérleti díjat költ a Restoration Hardware vintage ihletésű székére, az ipari formatervezés kiemeli a korszak ékezeteit, amelyeket a régi gyári vagy laboratóriumi elemek inspiráltak. Gondoljon az ipari bárszékekre, az antik világítótestekre és a gyári stílusú szekrényekre.

ipari konyha Joshua McHugh

Ami a textúrát illeti, a durva nyer.

Míg a minimalista és skandináv dizájnok felmelegítik áramvonalas tereiket gyapjú, báránybőr és lenvászon textúrájával, az ipari formatervezés kissé durván tartja a dolgokat. A textúra formájában jelenik meg fa és fém (mind a felületek, mind a bútorok), kemény beton és kitett tégla, amelyek segítenek felmelegíteni a teret anélkül, hogy hangulatos textíliákat kellene hozzáadni, a vörös árnyalatnak köszönhetően. Ha azonban egy kis lágyságra vágyik, válassza "antik és vintage szőnyegeket és mosott ágyneműt, hogy ne érezze túl hidegnek és megközelíthetetlennek," – mondja Tolbert.

ipari hálószoba A szobrászati ​​ékezetek és a rusztikus jellegzetességek, például a kitett gerendák teszik Anik Pearson hálószobáját eklektikus és ipari remekművé. ANNIE SCHLECHTER

Nyisd ki vagy menj haza.

Mivel sok ilyen átalakított raktár foglalta el egy helyiséget, és lakóhellyé tette, ma az ipari formatervezés még mindig magában foglalja ezt a nyitott koncepciót. Gyakran a lakóterek egyetlen nagy szobában találhatók, szekrények vagy képernyők segítségével ossza fel a tereket. "A bútorok a különböző terek használatát határozzák meg a falakkal vagy építészeti elemekkel szemben," – mondja Arends. Ahol a fal tipikusan elválasztja a hálószobát és a nappalit, ipari stílusban, ez az elválasztó lehet például egy óriási komód. A negatív tér elengedhetetlen ahhoz, hogy a szoba a lehető nyitottabb legyen. Ennek az érzésnek a hozzáadása az ipari formatervezés meghatározó jellemzője –nagy, acél ablakok. Minél több fényt enged be, annál jobb.

ipari étkező Robert Stilin étkezője bizonyítja, hogy az ipari formatervezés is melegséggel büszkélkedhet. Stephen Kent Johnson

Nem csak a városi életre való.

Az ipari formatervezést (szó szerint és átvitt értelemben) a városi környezethez készítették, de ez nem jelenti azt, hogy a külvárosokban vagy az országban nem engedélyezett. Nem feltétlenül mehet arra az egy szobára, tetőtéri hangulatra, de ha maximalizálhatja a teret, hozzáadhat néhány évjáratú és bajba jutott bútorot, és keverhet fémeket és fákat, akkor megkaphatja ezt a raktári megjelenést, függetlenül attól, hogy valójában hol van. "Szeretem, ha építészeti mentést alkalmaznak a tervezésben," – mondja Tolbert. "Ez lehet egy antik gerenda egy régi gazdaságból, amelyet egy új házban használnak, hogy karaktert adjon neki, vagy egy régi francia ajtó, amely felváltja azt, ami jelenleg van. Annyi jó darab van odakint, ami töredéke az új vásárlás költségeinek."

Vásároljon ipari stílusú ajánlataink közül:

Ipari stílusú képernyőosztó Ipari stílusú képernyőosztó Vintage $ 600.00 VÁSÁROLJ MOST Vassi szék Wassily Chair Design Within Reach $ 2 893,00 VÁSÁRLÁS MOST Beton asztali lámpa Beton asztali lámpa városi Outfitters $ 26.00 VÁSÁRLÁS MOST Fém ablak ablakkeret Fém ablak ablakkeret Vintage $ 1.200.00 VÁSÁROLJ MOST Antikolt üvegtükör Antikolt üvegfalú tükör kerámia csűr $ 249.00 VÁSÁRLÁS MOST Baker Milling Road törzs Baker Milling Road Trunk Vintage 1 095,00 dollár VÁSÁROLJ MOST Gyári acél reszelő szekrény Gyári acél reszelőszekrény Vintage $ 760.00 Vásároljon most Ipari platformágy Industrial Platform Bed West Elm $ 1,699.00 VÁSÁRLÁS MOST Sárgaréz medál Gaia -val Sárgaréz medál Gaia Tala $ 100.00 VÁSÁRLÁS MOST Gyöngy márványozott gyantából készült váza Pearl Marbled-gyantás váza dinoszaurusz minták $ 85.00 VÁSÁRLÁS MOST Hallie bejárati tárolóegység Hallie Entryway Storage Unit Urban Outfitters $ 149.00 VÁSÁRLÁS MOST Maxwell bőr kanapé Maxwell bőr kanapé restauráló hardver $ 7,695.00 VÁSÁROLJ MOST

Kövesse House Beautiful -t tovább Instagram.

Ezt a tartalmat harmadik fél hozza létre és karbantartja, és importálja erre az oldalra, hogy segítsen a felhasználóknak megadni e -mail címüket. Erről és hasonló tartalmakról további információkat talál a piano.io oldalon >