Mit mond a Biblia a tetoválásról?

Egy tetovált férfi Bibliát olvas.

Manapság népszerűvé váltak a tetoválások; gyakori látvány fiataloknál és időseknél egyaránt. Vannak azonban olyan esetek, amikor az emberek a tetoválásokat ellenszenvesnek tartották. Sok ember a múltból gyorsan megítéli a tetovált embereket. Azt hitték, hogy ezek a tetovált személyek bűnözők vagy rossz előéletűek. Ezért gondolta sok keresztény, hogy a tetoválás ellentétes a szentírások tanításával. De mit mond a Biblia a tetoválásokról?

Talán Ön egyike azoknak a keresztényeknek, akik dilemmával néznek szembe – tetováljak vagy sem? Jó keresztényként pedig először a Bibliát kell tanulmányoznunk, mielőtt elkezdünk egy törekvést vagy elkötelezettséget. Valójában a tetoválás elkötelezettség. Bölcs dolog, ha először a Bibliát tanulmányozzuk, mielőtt tintát kapunk. Ne feledje, hogy ezek a tetoválások állandóak, és egész életedben a testeden maradnak.

A Harris Poll által vezetett kutatás szerint az Egyesült Államokban a felnőttek 21% -a tetovált. 2003 és 2008 között az adatok 16% -os növekedést mutatnak. Becslések szerint az országban minden ötödik felnőtt tetovál. Ezzel a növekvő tendenciával csak helyes, hogy a keresztényeknek időt kell szánniuk arra, hogy fontolják meg, hogy tetováltatnak -e vagy sem.

Gyors navigáció

Mit mond a Biblia a tetoválásról??

Mit jelent a 3Móz 19:28??

Bibliai versek, amelyekre gondolni kell, mielőtt tetoválást készítünk

Tetoválások a Biblia ellen?

Mit kell figyelembe venni a tetoválás előtt

Gyakori keresztény tetoválási stílusok

A legjobb keresztény tetoválás kiválasztása

Következtetés

Egy keresztény tervez tetoválást

A keresztények arra hivatottak, hogy engedelmeskedjenek Isten szavának. Ez azt jelenti, hogy meg kell fontolnia, és engedelmeskednie kell annak, amit a Biblia mond. A Biblia minden életünkben felmerülő kérdésünkre fontos válaszokat tartalmaz. Ha keresztény vagy és tetoválást tervezel, akkor a jó hír az, hogy ezt a cikket neked írtuk, hogy megbizonyosodhass arról, hogy mérlegelni fogod a döntést. Továbbá megértjük, hogy a bibliai tetoválás témái meglehetősen korlátozottak.

Mindazonáltal, ha alaposan megvizsgáljuk, mit mond a Szentírás a tetoválásokról, megvilágosodunk, és bármi legyen is a döntésünk, nem érezzük magunkat bűnösnek. A keresztény élet egyik célja, hogy alaposan megértse, mit mond a Biblia bizonyos dolgokról, elképzelésekről, témákról, hiedelmekről és erkölcsökről. Ne feledje, hogy Isten keze munkája vagyunk, ezért testünkkel nagy tisztelettel kell bánni. Az 1Korinthus 6:20 azt mondja nekünk, hogy „nem vagyunk a magunkéi”, és hogy drágán vásároltak minket, és ez Krisztus vére által történt.

Azt is mondja az 1Korinthus 10:31, hogy „bármit is teszünk”, legyen az evés, ivás vagy akár tetoválás, mindent Isten dicsőségére kell tennünk. Ezért a tetoválás előtt több dolgot kell figyelembe vennünk. Szívünk szándékainak ismerete szintén nagyon fontos. Sőt, azt is tudnunk kell, hogy mit mond a Biblia a tetoválásokról.

A kép forrása innen Splash visszavonása

Mit mond a Biblia a tetoválásról??

Gondolkozhat azon, hogy a Biblia mond -e valamit a tetoválásról vagy a tetoválásról? Kezdetben elengedhetetlen, hogy a Biblia értelmezésekor több tényezőt is figyelembe vegyünk. Figyelembe kell venni a bibliai szövegkörnyezetet, valamint a nyelvet, a nyelvtant és a történelmet. Meg kell próbálnunk megérteni minden vers mögötti elbeszélést is.

Az egyik leggyakoribb és legismertebb bibliai vers, amely tetoválásról beszél, a 3Móz 19:28: „Ne vágj a testeden a halottakért, és ne tetoválj magadnak: Én vagyok az Úr” (ESV). Szó szerint így fordítják: „nem vágod húsodat a halottakért; és nem szabad nyomokat írni a testére. ” Vagy leegyszerűsítve a vers azt mondja, hogy ne vágjuk testünket a halottakért, és ne tegyünk tetoválásnyomokat a testünkre.

Első pillantásra azt mondhatjuk, hogy ez a vers valóban erős parancs a tetoválás ellen. De van néhány kihívás ebben a versben, és az egyik az, hogy a „tetoválás” szót csak a 18. században vezették be. A vers nem mesél nekünk a tetoválásról, ahogy ma ismerjük.

A kép forrása innen Pexels

Mit jelent a 3Móz 19:28??

A szövegkörnyezet és a nyelv figyelembevétele nélkül azonnal arra a következtetésre juthatunk, hogy a tetoválás valóban bűn. A vers azonban nem a modern tetoválási gyakorlatokról beszél. A ma ismert tetoválások modern fogalom, és nagy különbségek vannak attól, hogy megvágják magukat a halottakért és ma tetoválást készítenek. Amit biztosan tudunk, a Bibliában nem találunk olyan verset vagy idézetet, amely kimondaná, milyen bűnös, ha tintát fecskendezünk a testrészeinkre, hogy állandó mintát, művészetet, írásokat vagy képeket hozzunk létre.

Sok szakértő és teológus úgy véli, hogy a vers Leviticus valójában nem a tetoválásról szól, hanem az áldozatokhoz használt extrém testmódosításokról. Utálatossá teszi ezeket az áldozatokat, hogy a halottaknak, sőt hamis isteneknek ajánlják fel őket, nem pedig az igaz Istennek. A kánaániták törzséről ismert, hogy szétvágják, megcsonkítják, megmárkázzák és megvágják magukat vagy bőrüket, hogy gyászolják a halottakat és tiszteljék isteneiket. Bizony, ez a fajta gyakorlat ellentétes a Bibliával, amint azt a 2Móz 34:14 írja, hogy „ne imádjunk más isteneket, hanem az Urat”.

A kánaániak nem „tetoválták” magukat, de megcsonkítják, és rendkívül gonosz skarifikációt hajtanak végre. Rituáléikat és gyakorlataikat az 1Királyok 18:28 is leleplezte. A Kánaánon kívül az egyiptomiak is tettek bizonyos jelöléseket vagy márkákat a bőrükön, bár ez inkább a nőkre korlátozódik. A régészek megállapították, hogy az egyiptomi nők ezt termékenységi célokból teszik.

A 3Móz 19:28 alapos tanulmányozásával arra következtethetünk, hogy a Biblia nem a modern kori művészi tetoválásokkal foglalkozik, hanem a gonosz hegesedéssel, amelyet hamis és más Isten imádására hajtanak végre-ez az, ami bűnné teszi.

Képforrás bekapcsolva Pikist

Bibliai versek, amelyekre gondolni kell, mielőtt tetoválást készítünk

Keresztényként fontos, hogy először mindent megpróbáljunk felismerni és a Szellemeket tesztelni, és hogy kitartsunk, ami igaz (1Thessz 5,21). Az Efézus 5: 10 -ben is kijelentették, hogy meg kell próbálnunk felismerni, mi tetszik az Úrnak. Pál emlékeztetett bennünket az 1Kor 10,23 -ban is, hogy „minden törvényes, de nem minden hasznos”. Ha tetoválást készítesz annak érdekében, hogy valakinek vagy magadnak tetszeni tudj, akkor lépj hátra és komoly önvizsgálatot kell végezned.

A keresztény élet célja Isten imádása és megfelelő képviselete. A kereszténynek vigyáznia kell a testére. Az 1Korinthus 6: 19-20 ezt mondja: „Nem tudjátok, hogy testetek a Szentlélek templomai, aki bennetek van, akit Istentől kaptatok? Nem vagy a sajátod; áron ​​vették meg. Ezért tiszteljétek Istent testetekkel. ” Emiatt fontos, hogy feladja a szívében lévő minden tisztátalan gondolatot és érzést. Ezeknek a dolgoknak a végiggondolása és megfontolása a tetoválás előtt valóban nagyon fontos.

ABC

Tetoválások a Biblia ellen?

Szóval, tetoválás a Biblia ellen? Vétkezik, ha úgy dönt, hogy tetoválást készít? A rövid válasz erre: nem. És a „nem” alatt azt értettük, hogy nincs végleges válasz arra, hogy bűn -e tetoválás vagy sem. Vannak keresztények, akik elítélik a tetoválást, de az igazság az, hogy a Biblia nem említi a tetoválás modern fogalmait. Fontos megjegyezni azt is, hogy egyes keresztények szabadnak tekintik magukat az ószövetségi törvény alól.

Igen, vannak olyan keresztények, akik azt mondják, hogy a törvény már nem köt bennünket. Fontos azonban megjegyezni, hogy bár Jézus betöltötte helyettünk a törvényt, továbbra is engedelmeskednünk kell. Amikor tetoválásról van szó, a legfontosabb, hogy vegyük figyelembe a meggyőződésünket. Az is nagyon fontos, hogy mérlegeljük szándékunkat, mielőtt tetoválást készítünk. A dolgok megkönnyítése érdekében felsoroltunk néhány legfontosabb dolgot, amelyeket át kell gondolni a tetoválás előtt.

Mit kell figyelembe venni a tetoválás előtt

Hit és meggyőződés

Gondolj a Szentlélekre, és próbáld felismerni, hogy a tetoválás neked való -e vagy sem. “Törekedjetek arra, hogy lelkiismeretetek legyen sértés nélkül Isten és emberek iránt.” Ha úgy érzi, hogy a tintázás a bűnösséghez hasonló, akkor a legjobb, amit tehet, ha nem tetovál – ez sokkal egészségesebb a lelked számára. Ahogy a Zsidók 13: 8 mondja nekünk: „Imádkozz értünk; meg vagyunk győződve arról, hogy tiszta lelkiismeretünk van és vágyunk arra, hogy minden tekintetben becsületesen éljünk. ”

A tested, mint egy templom

Az 1Korinthus 6:19 ezt mondja: „Vagy nem tudod, hogy a tested a Szentlélek temploma benned, akit Istentől kaptál? Nem vagy a sajátod. ” A vers azt mondja, hogy testünket mindig templomnak, a Szentlélek templomának tekintsük. Ezért helyénvaló, hogy jól vigyázzunk testünkre. Nem szeretnénk olyan jelöléseket, amelyek gyűlöletet, erőszakot vagy akár gonoszságot mutatnak. Vigyáznunk kell bármire, amit testünkre (vagy testünkre) öltünk, mivel ott lakik a Szentlélek.

A tetoválás tervezése és jelentése

Egy másik nagyon fontos dolog, amit figyelembe kell vennünk, mielőtt tetoválást készítünk, hogy gondosan megtervezzük annak tervezését és jelentését. Szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy a terv isteni és nem sérti Isten Szentségét. Ezért gondolkozz és imádkozz érte. Győződjön meg arról, hogy bármilyen üzenet vagy illusztráció van a bőrén, Isten dicsőségére szolgáljon.

Emellett ne feledje, hogy a tetoválások állandóak; ezért válassza ki a formatervezést és a jelentést megfelelően. Szintén tanácsos olyan tetoválást választani, amely segít Krisztus evangéliumának terjesztésében.

Fizikai és lelki fájdalom

Nem titok, hogy a tetoválás nagyon fájdalmas lehet, ezért győződjön meg róla, hogy felkészült erre. Próbálja meg először ellenőrizni, ha bármilyen egészségügyi problémája van. Bölcs dolog, hogy nem veszi félvállról a tetoválást – fájni fog. Fennállnak olyan kockázatok is, mint a fertőzések, hegek, allergiás reakciók és még olyan betegségek is, mint a hepatitis B és C. Ha kétségei vannak, először mindig fizikailag végezzen vizsgálatot, és győződjön meg arról, hogy csak megbízható és jó hírű tetoválóművészekben bízhat..

Pénzügyi kapacitás

Eltekintve attól, hogy fájdalmas, a tetoválás meglehetősen drága lehet. A tetoválás előtt célszerű a költségvetést és a pénzügyi lehetőségeket figyelembe venni. Ügyeljen arra, hogy ne kapjon olcsó tetoválásokat; az olcsó tetoválások csúnyának tűnhetnek, és nem biztos, hogy elégedett leszel vele (ne feledd, hogy ez egy életre szóló elkötelezettség). Ha azt szeretné, hogy a tetoválásai szépek és szépek legyenek, akkor ismét keresse meg a megfelelő művészt, és győződjön meg arról, hogy a megfelelő összeget fizeti.

Feat Not Tattoo IdézetA kép forrása innen Splash visszavonása

Gyakori keresztény tetoválási stílusok

Sok keresztény tetoválási stílust talál, ha az interneten keres. A kereszténység gazdag kultúrában és történelemben, és ebben a hitben és történelemben nincs hiány ikonokban, szimbólumokban és műalkotásokban. Választhat keresztmetszeteket vagy keresztre feszítést. Kipróbálhatja az ichthust vagy a hal szimbólumot is. Az égő bokor szintén jó koncepció. A Biblia olvasása és a nagyszerű és emlékezetes vizuális képek keresése jó ötletek.

Ha nem rajong a képekért, akkor választhat tetoválásként bibliai verseket vagy bibliai kifejezéseket is. Számos figyelemre méltó és lélekemelő bibliai vers létezik. Azt is választhatja, hogy az „életversét” a bőrére tetoválja. A lehetőségek hatalmasak és végtelenek – valójában rajtad múlik. Ismét az a legfontosabb, hogy ellenőrizd szíved és gondolataid szándékát.

A legjobb keresztény tetoválás kiválasztása

Mindig ne feledje, hogy a legjobb tetoválás, amelyet felhelyezhet a testére, az az, amely dicsőséget hoz Istennek és az Ő Királyságának. Amint azt korábban említettük, ma már számtalan keresztény tetoválásmintát találhat az interneten, a legfontosabb az, hogy elégedett legyen a tervezéssel, és hogy Istent tisztelik és dicsőítsék. Gondolj bele, és ne felejts el imádkozni érte.

Lehet, hogy ismersz egy keresztény embertársat, akinek tetoválása van, tanácsot vagy ajánlást kérhetsz tőlük. Miközben tippeket vagy tanácsokat kér tőlük, hogy milyen tetoválást kell választania, ez a legjobb alkalom arra is, hogy megkérdezze, hol található a legjobb tetoválóművész a környéken. Talán ajánlanak neked egy keresztény tetoválóművészt – nem olyan hihetetlen! 

kéz-ember-szüret-retro-láb-rózsaA kép forrása innen Pxhere

Következtetés

A Biblia nem mondja, hogy a tetoválások ellen szól; nem is népszerűsíti a tetoválásokat. De az a fontos, hogy mindig szánjunk időt arra, hogy imádkozzunk az Úrtól való útmutatásért. Bármit is teszünk, gondoskodnunk kell arról, hogy Őt is bevonjuk terveinkbe. Ő a Legfelsőbb Isten, aki gondoskodik gyermekeiről. Imádkozzunk, hogy a választott keresztény tetoválás ne sértse meg a képét (ugyanolyan, mint a tiéd). A tetoválásnak tükröznie kell jellemét és hiedelmeit, és olyannak kell lennie, amire büszke lehet.

Akár hiszed, akár nem, a keresztény tetoválások dicsőséget hozhatnak Istennek, sőt segíthetnek megmenteni valakit. Igen! Jól hallottad. Ha egy egyszerű verset tetovál a bőrére (például János 3:16, amely ezt mondja: „Mert Isten annyira szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen”). lehetséges, hogy képes lesz beszélgetést kezdeni egy hitetlennel. Isten használhatja a tetoválását eszközként, hogy valakit visszajuttasson a Királyságába.

Mint látható, a tetoválás komoly dolog. Gondos elmélkedésre és meditációra van szükség minden keresztény számára, aki ilyet tervez. A tetoválásod téged és Istent fogja képviselni; így bölcsességet kell kérnünk Istentől, mielőtt és után befestjük magunkat.