Predmeti koji su odletjeli s polica tijekom zaključavanja

SAD lampe, šalice za jaja i aparati za kavu izletjeli su s polica ove godine jer je nacija više vremena provodila kod kuće zbog pandemije koronavirusa.

John Lewis & Partneri su u svom najnovijem izvješću Shop Live Look, osmišljenom kako bi prikazali trendove od siječnja 2020. – početkom prosinca 2020., otkrili artikle koji su zabilježili najveći rast prodaje ove godine, istražujući kako smo živjeli, radili, družili se i kupovali.

Pogledajte vrhunske proizvode za dom koje je nacija kupila ove godine…

SAD lampe – povećanje za 81 posto

Briga o sebi postala je ključni prioritet ove godine, zbog čega je John Lewis od siječnja povećao prodaju SAD lampe za 81 posto.

Povezana priča Najbolje SAD lampe za kupiti 2021

Aparati za kavu – 22 posto više

Baristi su kod kuće napravili oluju sa zatvorenim kafićima diljem zemlje – prodaja aparata za kavu porasla je za 22 posto u John Lewisu.

Predmeti za doručak

‘Doručak je postao jedan od najvažnijih obroka 2020. jer su obitelji odvojile vrijeme da sjednu i zajedno uživaju u prvom obroku dana’, kaže John Lewis. Pa što je naraslo? S polica su izletjele kapi za med i hvataljke za tost, a prodaja zdjelica od žitarica ove je godine porasla 36 posto. Osim toga, John Lewis je u lipnju na Internetu rasprodao šalice za jaja, dok je prodaja jela od maslaca Le Creuset porasla za 107 posto.

Fitness tragači – za 64 posto

Održavanjem kondicije i aktivnošću kod kuće došlo je do porasta prodaje sportske opreme i opreme za vježbanje, a prodaja fitness tragača i pametnih satova porasla je za 64 posto u odnosu na 2019. John Lewis također je pokrenuo ustupke za Peloton u trgovinama John Lewisa kao odgovor na ovaj trend.

Papuče – 48 posto više

Održavanje udobnosti bilo je na vrhu dnevnog reda mnogih 2020. godine, a prodaja papuča porasla je 48 posto. Ne iznenađuje što su se kupci odlučili za udobnu obuću, poput papuča i patika, tijekom duljeg vremena provedenog kod kuće, John Lewis otkriva da je prodaja sudskih cipela pala od 62 posto od veljače.

Iznajmljeni namještaj – za 86 posto

Nakon lansiranja Johna Lewisa s uslugom iznajmljivanja namještaja, Fat Llama, 86 posto proizvoda iznajmljeno je u prvih 48 sati.

Povezana priča John Lewis proširuje uslugu najma namještaja

TV i projektori – za 45 posto

Budući da je ostanak u kući postao novi izlaz, nije iznenađujuće što John Lewis izvještava o povećanju prodaje televizije, za 45 posto od ožujka. Potražnja za ekranima i projektorima od 75 inča+ nastavit će se i do 2021. godine jer ljudi žele ponovno stvoriti kino iskustvo, a odloženi Euro i Olimpijske igre mnoge će ugostiti kod kuće.

Nostalgične igračke – do 100 posto više

Roditelji su tražili nove načine za zabavu djece tijekom zaključavanja i upoznali ih s igračkama našeg djetinjstva. John Lewis otkriva da je prodaja Scalextrica u studenom porasla za 100 posto u odnosu na listopad.

Lajkujte ovaj članak? Prijavite se na naš newsletter da vam se više ovakvih članaka isporuči izravno u pristiglu poštu.

PRIJAVITE SE

Trebate pozitivnost ili niste u mogućnosti doći u trgovine? Pretplatite se na časopis House Beautiful još danas i isporučite svaki broj izravno na svoja vrata.

10 knjiga koje će vas potaknuti na čišćenje, čišćenje i uređenje doma

Spark Joy: Ilustrirani vodič kroz japansku umjetnost pospremanja Spark Joy: Ilustrirani vodič kroz japansku umjetnost pospremanja Vermiliona amazon.co.uk £ 10,55 KUPITE SADA

Spark Joy Marie Kondo dubinski je, ilustriran vodič od sobe do sobe za uklanjanje i uređenje vašeg doma. Ako nešto izaziva radost, zadržite to, ako ne, protjerajte to iz svog doma. Ova knjiga pokriva svaku sobu u kući, kao i širok raspon predmeta u različitim kategorijama, uključujući odjeću, fotografije, papirologiju, knjige, pribor za jelo, kozmetiku, cipele, torbe, novčanike i dragocjenosti..

Uređivanje doma: savladavanje nereda stilom The Home Edit: Osvajanje nereda sa stilom amazon.co.uk 15,23 GBP KUPITE SADA

Poznate kućne organizatorice do zvijezda, Clea Shearer i Joanna Teplin održavaju vam majstorsku klasu u sređivanju vaših stvari u svakoj prostoriji, njihovom raspoređivanju na estetski ugodan i jednostavan način (vole oznaku) i održavanju sustava tako da ne trebate još jedan ponovni rad u šest mjeseci. Njihovu emisiju, Organizirajte se s The Home Editom, možete gledati i na Netflixu.

Metoda organizirane mame: Pretvorite svoj dom u 30 minuta dnevno Metoda organizirane mame: Pretvorite svoj dom u 30 minuta dnevno amazon.co.uk 9,99 GBP KUPITE SADA

Ako trebate revolucionirati svoju kućnu rutinu, isprobajte popularnu Metodu organizirane mame (TOMM). Koncept Gemme Bray obećava da će vam pomoći da “očistite pametnije, a ne teže” tako što ćete provesti 30 minuta čisteći drugu sobu svaki dan u tjednu – a poštedjet će vas i vikende.

Omogućavanje prostora, bez gužve: Posljednja knjiga o uklanjanju nereda koja će vam ikada zatrebati Omogućavanje prostora, bez gužve: Posljednja knjiga o uklanjanju otpada koji će vam trebati amazon.co.uk 8,50 GBP KUPITE SADA

Tracy McCubbin zalazi u korijen zašto se mnogi od nas bore da nam domovi ostanu neuredni. McCubbinov snažan odgovor leži u 7 blokova emocionalnih nereda – preprekama koje će pomoći čitateljima da prevladaju kako bi uništili svoje domove i poboljšali svoju opću dobrobit.

Kako upravljati svojim domom bez gubitka uma: Suočavanje s prljavim malim tajnama vaše kuće Kako upravljati svojim domom bez gubitka uma: Suočavanje s prljavim malim tajnama vaše kuće amazon.co.uk 6,99 kn KUPITE SADA

Dana K. White objašnjava, jasno i bez zabluda, što je potrebno kako bi vaš dom bio pod kontrolom. Njene strategije uključuju odakle početi ukrotiti kaos, koje navike zaslužuju vaš fokus i ostavit će najveći utjecaj, te praktične savjete koje možete odmah primijeniti kako biste s minimalnom dramom uništili ogromnu količinu stvari.

Magija pospremanja koja mijenja život: japanska umjetnost Magija pospremanja koja mijenja život: japanska umjetnost amazon.co.uk 11,65 kn KUPITE SADA

Uspješna KonMari metoda Marie Kondo pomoći će vam da vaš dom ostane trajno čist i bez nereda. Ako slijedite inspirativni korak po korak, obećano vam je da ćete vidjeti rezultate.

Lagani život: brzi načini čišćenja i upravljanja vašim domom tijekom cijele godine Lak život: Brzi načini čišćenja i upravljanja vašim domom tijekom cijele godine amazon.co.uk 6,98 GBP KUPITE SADA

Upravljajte svojim domom s Lynsey Crombie, Instagram senzacijom i TV-om Queen of Clean, jer ona stvara sustav izazova u brzom čišćenju, organizacijske navike i prirodna sredstva za čišćenje. Lynsey ima za cilj podijeliti ono što je naučila kako bi vam pomogla ukloniti stres iz svakodnevnog života, tako da se možete usredotočiti na ono što vam donosi radost.

Declutter: Pravi vodič za stvaranje mira iz kaosa Declutter: Pravi vodič za stvaranje mira iz kaosa Kyle Books amazon.co.uk £ 8,99 KUPITE SADA

Opisana kao puna praktičnih i relativnih savjeta, ova knjiga unosi entuzijazam, energiju i humor u bitan i često zemaljski zadatak skromnosti. Debora Robertson također vam pomaže da uklonite svoj um za lakši i učinkovitiji život.

Uklonite nered zauvijek: Kako će vam načelo četkice za zube promijeniti život Uklonite nered zauvijek: Kako će vam načelo četkice za zube promijeniti život amazon.co.uk £ 7,94 KUPITE SADA

Načelo četkice za zube Banish Clutter Forever jednostavan je pristup uklanjanju lišća iz vašeg doma – bilo da živite u velikoj kući ili malom stanu. Pokazat će vam kako: organizirati se prema nesvjesnom nacrtu koji imaju prirodno uredni ljudi, znati što s povjerenjem odbaciti, postaviti ormar kako biste dobili mnogo više koristi od odjeće koju imate i raditi produktivno od kuće u jasan, označen prostor.

Hinch Yourself Happy: Svi najbolji savjeti za čišćenje koji će osvijetliti vaš umivaonik i umiriti vašu dušu Hinch Yourself Happy: Svi najbolji savjeti za čišćenje kako biste osvijetlili umivaonik i umirili svoju dušu amazon.co.uk £ 6,49 KUPITE SADA

Ostanite na vrhu svoje rutine čišćenja sa Sophie Hinchliffe – poznatijom gospođom Hinch – i njezinom knjigom Hinch Yourself Happy. Gđa Hinch dijeli kako čišćenje može ublažiti tjeskobu i stres, plus vodiči korak po korak za ometanje vašeg doma.

>