Prekrasna kabina Stephanie Housley u Wyomingu san je izvan mreže

Kad Brooklyniti govore o tome kako “dobiti mjesto na selu”, obično misle na vikendicu u dolini Hudson, u Catskillsu, ili možda, ako ga guraju, u Connecticutu. No, kad su Stephanie Housley i njezin suprug, tehnički direktor Chris Lacinak, odlučili napustiti svoj stan u Williamsburgu u korist mirnijeg načina života, usmjerili su pogled na daleko udaljenije mjesto-na primjer, dva sata od najbližeg praktična trgovina, bez Amazon-Prime-a, daljinski upravljač za krpljanje do grada za zalihe­.

stephanie housley “Ušuškano je i privatno, ali ima idealan pogled”, kaže Housley o lokaciji kabine. Will Ellis

“Oboje smo težili za većim pristupom otvorenim prostorima, svježem zraku i divljini”, kaže Housley, koja posjeduje robnu marku dekora i tekstila Coral & Kljova. Ona i Lacinak razmišljali su o kupovini kuće na jednom od uobičajenih mjesta u blizini grada, ali nisu mogli a da se ne zamisle na zapadu – konkretno u Wyomingu. Housley je to oduvijek volio tamo (“roditelji su me odveli u Grand Teton i Yellowstone kad sam bio mlad; a kad smo suprug i ja bili još tinejdžeri, došli smo ovamo na putovanje”), a nakon uzvratne posjete godinama kasnije, još je to sanjala – doslovno. Krajem 2014. imala je viziju života ondje; ubrzo nakon toga krenuli su u lov na kuće. U početku je Housley razmišljao o kupnji i izgradnji montažne male kuće, ali se ta ideja smatrala nepraktičnom za ugošćavanje posjetitelja izvan grada i rad od kuće. Bilo je mnogo brvnara, ali ona se opirala: “Mnogo starijih je bilo tamno i zahtijevalo je puno održavanja, a novije su jako rezale kolačiće”, kaže ona. “Nisam želio nešto što se osjećalo kao novost.”

Taj otpor se promijenio kad je par pronašao posebno jedinstvenu kabinu s A-okvirom u Bondurantu, oko sat vremena južno od Jacksona. Prilagođeni od strane prethodnih vlasnika tri desetljeća prije, nalazio se na zemljištu od 20 jutara okruženom s tri planinska lanca i imao je zasebni studio koji bi bio idealan radni prostor. Housley je prodan.

Srećom, kuća je već bila useljiva, što je značilo da je Housleyjev glavni fokus bio na uvođenju namještaja i dekora koji odgovaraju ambijentu, a da pritom nisu previše “kabinski”. Veći dio je ručno klesan ili berba, a naravno, ima i dosta koralja & Kljova. (Motivi marke s potpisom robne marke – šumska stvorenja, vrhovi strijela, lišće – savršeno se uklapaju.) Najveća prepreka, kaže Housley, bila je smišljanje načina ukrašavanja zidova od balvana: “Brzo shvaćate da vaši stari trikovi ne funkcioniraju bez suhozida!”

“To je što je moguće bliže pravoj divljini – definitivno nema pogodnosti!”

Iako su Housley i Lacinak namjeravali samo ljetovati u kući, odlučili su se nakon samo nekoliko tjedana ondje preseliti na puno radno vrijeme na “probnu” godinu. Ta je zima završila kao najgora u posljednjih 40 godina, ali 400 centimetara snijega nije bilo dovoljno da spriječi par da se trajno smjesti. Iako još uvijek drže mjesto u Brooklynu, divljinu Wyominga zovu domom, što ih čini spremnijim od većine za rješavanje zaključanog života u pandemiji. “Naša svakodnevna rutina nije ništa drugačija-moramo uložiti zajednički napor da vidimo drugog čovjeka u redovitim okolnostima!” ona se smije. “Cijenio sam ovaj dom i prije, ali osjećam novopronađenu zahvalnost što sam sletio upravo na ovo mjesto.”

Blagovaonica

stephanie housely Will Ellis

Perje divljih ptica, čest Coral & Motiv kljove ima posebno značenje za Housley koja ih je sakupljala cijeli život. “Za mene su oni poput školjaka, pronađeno blago”, kaže ona. Privjesak: berba, preko Johna Deriana. Blagovaonski stol: ručno izradio drvoprerađivač i obiteljski prijatelj Gabe Dikel. Abažur i stolna posteljina: Koraljni & Kljova. Tepih: berba, kroz Tribal Arts Maroko.

Odlična soba

stephanie housely Will Ellis

“Čak i u dubini zime ovdje se osjeća otvoreno i lagano”, kaže Stephanie Housley iz kuće A-frame u ruralnom Wyomingu u kojoj ona i njezin suprug žive tijekom cijele godine. Sofa: Gus. Tapiserija, vezen jastuci, i tkanina za stolice: Koraljni & Kljova. Mramorni jastuci: Pravilo tri. Tepih: berba, kroz Tribal Art Maroko.

Spavaća soba

houseley home Will Ellis

Soba s visokim stropom “osjeća se tako luksuzno nakon 20 godina spavaćih soba s poštanskim markama u New Yorku”, kaže Housley. Uzglavlje: običaj u Coral -u & Tkanina od kljove. Jastuci: Pravilo tri (mramorno) i koralja & Kljova. Kantha popluni: kupio Housley u Indiji. Privjesak: Robert Ogden. Slika: Molly Virginia Smith.

Na otvorenom

stephanie housely Will Ellis

U toplijim mjesecima Housley premješta vintage stol natrag koji će služiti kao radna površina i mjesto za ugošćenje gostiju na večeri: “Ako mogu raditi ono što radim vani, onda sam vani!” Posteljina: Koraljni & Kljova.

Studio

stephanie housely Zidovi izrađeni od homasota, zbijenog papira, idealni su za prikupljanje inspiracije. Will Ellis

Samostojeći studio, koji se prije koristio za obradu drveta, sada je zavidan prostor za rad od kuće. Tepih: berba, kroz Tribal Art Maroko.

Želite više House Beautiful?

Dobijte trenutni pristup!

>