Vaš jednostavan vodič za 14 najboljih krema za ublažavanje tetovaža

Skoro ste spremni za svoju prvu tetovažu. Skoro. Odabrali ste dizajn koji vam se sviđa i posavjetovali ste se s omiljenim umjetnikom ili prodavaonicom tinte. Prešli ste prednosti i nedostatke tetoviranja, ali još uvijek nedostaje nešto važno: bol tijekom i nakon tetovaže!

Samo razmišljanje o tome ponekad može čak i odvratiti ljude od provođenja postupka! Ublažavanje boli u koži nije ograničeno samo na industriju tetovaža. Rasprostranjen je u ljepoti, njezi kože, pa čak i medicini. 

Upotreba kreme za ublažavanje tetovaža

Ljudi mogu imati različite tolerancije na bol, ali jedno je sigurno – nitko zapravo ne voli biti na dohvat ruke. Dakle, gotovo ste u 100% dobrom načinu rada, ali proces tetoviranja i naknadna njega i dalje vam izazivaju tjeskobu. 

S napretkom u industriji tetovaža nije iznenađujuće da bi se pozabavili ovom zajedničkom brigom za ljude koji bi dobili prve tetovaže, pa čak i za one kojima je to samo potrebno kada dobiju drugu, treću ili ntu! Imajući to na umu, umjetnici za tetoviranje ili trgovine tintom svoje klijente obično preporučuju topikalne anestetike.

Samo po sebi, lokalni anestetici su lokalni anestetici koji se koriste za utrnuće površine dijela tijela što je savršena primjena za ljude koji se žele natopiti mastilom!

Lokalni anestetici rutinski se koriste za medicinske zahvate poput umetanja IV, šavova i umetanja katetera, ali sada je također pronašao mjesto u industriji tetovaža. Ovi se anestetici koriste za ublažavanje boli povezane s tetoviranjem. 

Lokalni anestetici to čine blokiranjem živčanih signala, što zauzvrat značajno smanjuje čovjekov prijem boli. Koža, točnije dermis, je desenzibilizirana što bol čini podnošljivijom.

Ovi lokalni anestetici dolaze u različitim oblicima: sprejevi, želei, aerosoli, kreme, masti, gelovi i losioni. Ovi anestetici općenito sadrže najmanje dva ili više sljedećih sastojaka ili komponenti: lidokain, benzokain, butamben i pramoksin.

Za bolju učinkovitost anestetika mogu se dodati i drugi spojevi. Najviše kreme za utrnuće tetovaža također se koriste u razne svrhe. Depilacija, laserski tretmani, svrbež kože ili stvaranje mjehurića samo su neke od njegovih drugih korisnih primjena.

ručni čovjek-berba-retro-noga-ružaIzvor slike: PxHere

Zašto koristiti kreme za ublažavanje tetovaža

Kreme za ublažavanje tetovaža prvenstveno se koriste za “povećanje” vaše osobne tolerancije na bol, utrnuvši vaše receptore za bol. Nakon što se pravilno upiju u kožu, živci se desenzibiliziraju i stoga osjećate manju bol. Sam ovaj razlog može biti odličan motivator koji će vam pomoći da postignete željenu tetovažu.

Iako je to primarna svrha topikalnih anestetika, to ne znači nužno da je to jedino što može učiniti. Neki lokalni anestetički proizvodi sadrže različite spojeve poput vitamina koji mogu bitno poboljšati njihova korisna svojstva. 

Na primjer, neki proizvodi za ublažavanje tetovaža sadrže vitamin E koji pomaže u borbi protiv upale. Neki mogu sadržavati i lecitin kako bi se smanjila iritacija, dok se formule na bazi vode proizvode za dodatnu hidrataciju i hidrataciju. Prirodni sastojci često su naširoko korištena komponenta u proizvodnji krema za ublažavanje tetovaža.

Sviđaju kokosovo ulje, aloe vera, med i biljni ekstrakti pružaju antimikrobna, dodana glatkoća, pa čak i antimikotična svojstva koja pomažu poboljšati ukupni učinak krema za ublažavanje tetovaža. Nije dovoljno samo utrnuti receptore boli u koži; najbolje je imati sredstva za ozdravljenje i pomlađivanje kako bi se ubrzao proces oporavka.

Izvor slike: Cottonbro in Pekseli

Razlike između krema, gelova i sprejeva

Kao što je ranije spomenuto u ovom članku, postoji niz lokalnih anestetika koje možete izabrati. Također je prikladnije biti svjestan sastojaka topikalnog anestetika. Primjena i osobna udobnost mogu se razlikovati za svaki proizvod, ali bilo koji od njih ima sposobnost pružiti olakšanje od boli zbog tetoviranja

Gelovi i kreme općenito su isti, s istim postupkom nanošenja. Početak učinkovitosti će se kretati od nekoliko minuta (barem 15 minuta za neke) do 2 sata prije nego što se bilo koji posao može obaviti. To je učinjeno kako bi se komponente kreme ili gela imale vremena upiti u kožu i utrnuti živčane završetke.

Mogu se dogoditi i slučajevi kada će biti potreban dodatni sloj kako bi se postigao maksimalni potencijal ublažavanja kreme ili gela. Ove su vrste proizvoda popularne kod umjetnika tetovaža jer su one snažnije u usporedbi sa sprejevima.

S druge strane, sprejevi imaju značajno manji kapacitet prodiranja. Iz tog razloga, tijekom postupka tetoviranja mogu se koristiti lokalni anestetički sprejevi. Budući da su pore na koži otvorene, spreju je puno lakše prodrijeti u kožu i obaviti svoj posao.

Umjetnici tetovaža često će imati sprej pored sebe dok je postupak u tijeku (ako se odluče za ovu metodu). To vašim umjetnicima tetovaža daje odgovarajući prozor za ponovnu prijavu ili dodavanje dodatne desenzibilizacije za glatkiji proces.

Izvor slike: Cottonbro in Pekseli

Najbolja krema za utrnuće tetovaža za vas

Mnoštvo proizvoda će vas obuzeti ako samo slijepo pretražite svoj put kroz proizvode za utrnuće tetovaža koji su dostupni na tržištu. Kako bismo vam pomogli pri odabiru najbolje kreme za ublažavanje tetovaža, sastavili smo popis određenih proizvoda s njihovim opisima za brže pregledavanje, uključujući nekoliko prikupljenih recenzija korisnika.

Možda ćete otkriti da se neki proizvodi preporučuju više u odnosu na druge, ali najbolje je da se o tome posavjetujete sa svojim tattoo majstorom. Odaberite bilo koju od ovih lokalnih anestetika!

1. Uber Numb 5% Lidokain krema za ublažavanje bolova

Uber Numb 5% Lidokain krema za ublažavanje bolova

Uber Numb topična krema za utrnuće je krema za ublažavanje boli iz Sjedinjenih Država (proizvođača UberSci Scientific). Uber Numb 5% lidokainska krema za ublažavanje bolova jedan je od najčešće korištenih topikalnih anestetika na tržištu.

Ovaj proizvod također je relativno popularan izbor umjetnika tetovaža, s više od 2000 recenzija na Amazonu. Krema povoljna za proračun, najviše se sviđa onima koji traže učinkovitu, ali lako dostupnu opciju ublažavanja boli tetovaža..

UberScicientov proizvod ponosi se maksimalnim sadržajem lidokaina od 5%, prema smjernicama Uprave za hranu i lijekove, što vam omogućuje da ga kupite bez recepta.

Za sve što sadrži više od 5% lidokaina potrebna je licenca ili recept odgovarajućeg stručnjaka. Uber Numb formula je na bazi vode koja ne ostavlja mrljave ili masne tragove.

 • Maksimalna količina lidokaina bez recepta
 • Dolazi u spremnicima od 2 oz ili 4 oz, izvrsnim za uporabu u više navrata
 • Sadrži vitamin E za pomoć protiv upale
 • Komponenta vitamina E također pomaže, vlaži kožu kako bi spriječila ljuštenje i svrbež
 • Formula na bazi vode za prirodniji osjećaj i bolju hidrataciju kože
 • Jamstvo tvrtke za povrat proizvoda i potpuni povrat novca za nezadovoljne kupce
 • Najbolje upotrijebiti dva puta pola sata prije nastavka tetoviranja

Ako tražite proizvod koji neće slomiti banku, to će vam dati vrijednost vašeg novca. Ako niste zadovoljni, možete se obratiti njihovoj korisničkoj podršci i oni će rado obraditi vaš povrat novca ili povrat proizvoda.

2. Dr. Numb – Anestetička umirujuća krema

Dr. Numb - Anestetička umirujuća krema

Dr. Numb Topical Lidocaine Cream (5% Lidocaine cream) trenutni je vodeći proizvod ShinPharma, Inc. S više od desetljeća iskustva u liječenju boli, proizvodi tvrtke ShinPharma, Inc. stekli su priznanje u više od 50 zemalja.

Tvrtku čine stručnjaci poput liječnika, estetičara te bolnica i klinika, stoga je ova marka pouzdana i pouzdana.

Pakirano u tubi od 30 grama, Dr. Numb s 5% kremom od lidokaina pakira snažan udarac za one kojima je potreban dodatni umrtvljujući učinak topikalnih anestetika.

U usporedbi s drugim kremama za utrnuće, vrijeme izvođenja ovog anestetika je čak 15 minuta, pa je ovaj proizvod jedan od najbržih koji stupa na snagu i može trajati dva do četiri sata. Također sadrži vitamin E koji pomaže u smirivanju kože tijekom postupka tetoviranja.

 • Formula na bazi kreme za baršunast i svilenkasto-gladak osjećaj
 • Sadrži legalnu maksimalnu količinu lidokaina (5%) za maksimalnu učinkovitost
 • Jedan od dugotrajnih proizvoda na tržištu, s učinkovitošću do gotovo 4 sata
 • Razvijeno i proizvedeno u Kanadi, slijedeći propise Uprave za hranu i lijekove i smjernice Međunarodne organizacije za standardizaciju
 • Nikad testirano na životinjama
 • Služba za korisnike povezuje vas sa stručnjacima za proizvode radi ispravne uporabe njihovih proizvoda

Široko preporučeni od strane stručnjaka diljem svijeta zbog svoje kvalitete i učinkovitosti, dr. Numb s 5% lidokaina ShinPharma, Inc. siguran je i pouzdan topikalni anestetik za vaše potrebe tetovaža.

3. Zensa – anestetička krema za utrnuće

Zensa - anestetička krema za utrnuće

Ako tražite prirodniju alternativu topikalnoj anestetičkoj kremi za utrnuće, Zensa je Lokalna anestezija dobar izbor. Sadrži 5% lidokaina, propilen glikola, lecitina i vitamina E; također je prepun prirodnih sastojaka koji će vam pomoći da prođete kroz kušnje procesa tetoviranja.

Zbog spomenutih sastojaka, Zensa topikalna anestezija često se koristi u industriji ljepote i lječilišta za piercing, botoks, depilaciju i laserske tretmane, samo da navedemo neke. Proizvodi ga u Sjedinjenim Državama kanadska tvrtka, a odobrila ga je Uprava za hranu i lijekove te je prošao standarde Health Canada.

Ova lokalna anestetička krema djeluje brzo, a njezine prednosti mogu se osjetiti već za 20 minuta. Ovo daje vašem tattoo majstoru mogućnost da ponovno nanese utrnulu kremu tijekom pauze u tetovažnoj sesiji, u usporedbi s drugim anesteticima dužeg djelovanja.

 • Može se koristiti za druge primjene, poput snimaka
 • Sadrži prirodne sastojke za povećanje učinkovitosti u ublažavanju boli
 • Može se sigurno koristiti u blizini osjetljivih područja poput očiju
 • Dolazi u tubi od 30 g, s uputama za uporabu
 • Traje dugo, do 3 sata od nanošenja
 • Vrlo dug rok trajanja do tri godine

Uporaba Zensa topikalne anestezije može se malo razlikovati od ostalih krema za utrnuće na tržištu, stoga prilikom kupnje svakako pročitajte priložene upute za uporabu. Čuvajte na odgovarajući način kako biste bili sigurni da će mu rok trajanja biti 3 godine.

4. Deeveeant Lidocaine Krema za utrnuće

Deeveeant Lidocaine Krema za utrnuće

Deeveeant Lidocaine Numbing Cream je proizvedena u Sjedinjenim Državama i često je koriste profesionalni tattoo umjetnici i kozmetičari. Obično se koristi za mikroblading, laseriranje, depilaciju, piercing i tetovaže, ova utrnula krema pouzdan je lokalni anestetik za svakoga.

Posebnost ovog proizvoda je njihova kombinacija sastojaka koje je Valekista, proizvođač Deeveeant Lidocaine Numbing Cream, razvio kako bi pojačao umirujuće učinke topikalnog anestetika.

Kombinacija sastojaka ulja aloe vere, Simmondsia chinensis (jojoba) i Melaleuca alternifolia (čajevca) čini njihovu botaničku mješavinu. Ljudi koji ga koriste tvrde da daje osvježen osjećaj na koži prilikom nanošenja, pa čak i tijekom postupka.

 • Formula “Triple dip” sastavljena od ekstrakata jojobe, aloe vere i lista čajevca za snažniji pomlađujući učinak na kožu nakon nanošenja
 • Sadrži samo 4% komponente lidokaina, 40 mg po gramu
 • Potrebno je određeno vrijeme prije nego što stupi na snagu. Možda ćete morati pričekati najmanje 40 minuta da krema u potpunosti djeluje. Neki slučajevi mogu imati i duže vrijeme čekanja

Obično se preporučuje zbog svojih prirodnih sastojaka, Deeveeant Lidokain krema za utrnuće jedan je od najboljih izbora ako želite da vaš lokalni anestetik ima što više čistih sastojaka.

Iako ima 4% sadržaja lidokaina u usporedbi s drugim topikalnim anesteticima, ipak može učinkovito raditi svoj posao. Dolazi u tubi od 2 oz ili 56 g i može se koristiti u više navrata.

5. Medinumb Lidokain krema za utrnuće

Medinumb Lidokain krema za utrnuće

Kao i lokalni anestetik prije ove, Medinumb Lidocaine Numbing Cream je također prepuna prirodnih sastojaka koji se obično ne nalaze u kremama za utrnuće. S jojobom, aloe verom i ekstraktom lista čajevca, medinumb krema za utrnuće lidokaina ne samo da desenzibilizira vašu kožu, već pomaže i u pomlađivanju i oporavku kože.

Sadrži 4% lidokaina u svakoj epruveti i zajamčeno će osjetno umrtviti vaše receptore za bol. Uz opsežna istraživanja i razvoj, Medinumb Lidocaine Numbing Cream krema je formulirana kao nemasna krema koja je ugodna za odjeću-štedi vas od dosadnih mrlja uzrokovanih uljnim ostacima.

Utrnulost treba malo vremena da stupi na snagu-može proći oko 40 minuta, a ponekad čak i 90 minuta za korištenje tetovaža-što nije idealno za aplikacije između sesija.

 • Utrnuli učinak prodire u dermis za maksimalnu desenzibilizaciju
 • Lokalni anestetik na bazi vode
 • Posebno formulirano tako da odgovara odjeći
 • Pri upotrebi ne ostaju masne mrlje, manje masnoće
 • Dolazi s kapom otpornom na djecu za dodatnu zaštitu
 • Proizvedeno u Sjedinjenim Američkim Državama, sa zajamčenom visokom kvalitetom proizvoda

Upotreba ovog proizvoda prilično je opsežna jer je njegova uputa nanijeti obilnu količinu kreme, pa bi bilo najbolje opskrbiti se s nekoliko njih kako ne bi ponestalo. Dolazi u 2 oz. ili pakiranje od 56 g. Izbjegavajte uporabu u blizini visoko osjetljivih područja poput očiju.

6. Napredna Numb 5% krema za ublažavanje bolova od lidokaina

Napredna Numb 5% krema za ublažavanje bolova od lidokaina

Advanced Numb 5% Lidokain krema za ublažavanje boli je brzo djelujući lokalni anestetik. Spreman za rad već za 20 minuta, ovo može biti idealan anestetik za male i brze tinte, a također i dovoljno fleksibilan da se može koristiti za ponovnu primjenu.

Napredna Numb 5% krema za ublažavanje bolova od lidokaina također sadrži propilen glikol i najveću dopuštenu dozu lidokaina (stoga nije potreban recept).

Ova moćna kombinacija daje ovoj kremi za ublažavanje boli veliki poticaj njenim prodornim sposobnostima. Njegova komponenta vitamina E pomaže u vlaženju vaše kože i bolje je hidratizira kako bi se izbjeglo ljuštenje ili svrbež kože.

 • Najbolje se koristi za male tetovaže zbog svoje brze upijanja, ali prilično ograničene snage
 • Sadrži vitamin E za smanjenje upale kože
 • Sadržaj lidokaina je 5% po kadi
 • Učinak utrnuća traje otprilike jedan do dva sata od trenutka nanošenja na kožu
 • Formula na bazi vode za smanjenje masnoće i osjećaj ljepljivosti
 • Dolazi u kadama od 2 oz ili 4 oz
 • Jamstvo povrata novca od proizvođača. Ako niste zadovoljni s njihovim proizvodom, razgovarajte s predstavnikom službe za korisnike i po potrebi možete dogovoriti povrat novca ili zamjenu

Učinkovitost napredne Numb 5% lidokainske kreme protiv bolova može biti relativno kratka, s obzirom na druge topikalne anestetike s istim sadržajem lidokaina, ali zasigurno su unaprijed o tome.

Osim toga, nude zajamčeni povrat novca za kupnju njihovog proizvoda ako ne ispunjava vaša očekivanja. Razgovarajte o odličnoj korisničkoj službi.

7. Super Numb anestezivna krema za utrnulost kože

Super Numb anestezivna krema za utrnulost kožeIzvor slike: Amazon UK

Korištena od strane umjetnika za tetoviranje i profesionalaca u industriji ljepote, Super Numb Anestetic Skin Numbing Cream se jako preporučuje za razne postupke vezane uz kožu, poput kozmetike, lasera, piercinga, dobivanja mastila, depilacije ili čak injekcija.

Super Numb anestezivna krema za utrnulost kože izvrsna je opcija koja vam pruža umirujuće iskustvo tijekom ovih postupaka.

Djeluje kao općenito lokalni anestetici, iako sa strožim postupkom. Primjena ove utrnule kreme blokira receptore boli od primanja informacija koje šalju živci u koži, što kasnije dovodi do osjećaja utrnulosti koji će pomoći u ublažavanju boli.

 • Idealno za jednokratnu uporabu na malim do srednjim tetovažama. Idealne veličine na najviše šest inča s obje strane najviše
 • Potrebno je mnogo vremena da proizvod bude potpuno spreman – proizvođač je zadao vremenski okvir dva sata prije bilo kojeg postupka
 • Dostupno u tubama od 30 g, a može se kupiti kao pakiranje cijevi

Ovaj proizvod zahtijeva intenzivnu primjenu i stoga može zahtijevati znatan broj epruveta kada se često koristi. Napomena proizvođača je slijediti upute za primjenu kako bi se pokazala njegova maksimalna učinkovitost.

8. UltraNumb anestetička krema za utrnulost kože

UltraNumb anestetička krema za utrnulost kože

Jedna od najpopularnijih topikalnih anestetičkih krema u industriji tetovaža, UltraNumb anestetička krema za utrnulost kože široko je preporučena topikalna anestezija od strane umjetnika za tetoviranje i trgovina tintom za njihove klijente.

5% lidokaina i protuupalne komponente pružaju UltraNumb anestetskoj kremi za otupljivanje kože zajamčenu snagu u učinkovitom ublažavanju boli.

Bonus u sastojcima je prisutnost antimikrobnih spojeva koji smanjuju šanse za iritaciju kože, a također pružaju otpornost na stvaranje mjehurića ili ljuštenje. Za veća područja koja se tetoviraju, savjetuje se uklanjanje kreme u segmentima – samo kada se na određenom području već radi.

 • Dugo vrijeme čekanja prije postizanja maksimalnog učinka; najmanje dva sata prije tetovaže
 • Utrnuli učinak UltraNumb anestetičke kreme za utrnulost kože traje tri do četiri sata.
 • Dostupno u kacama od 10 g i može biti ograničeno na male tetovaže zbog preporučene dvostruke primjene prije zahvata
 • Sadrži 5% lidokaina po kadi
 • Sadrži antimikrobne i protuupalne komponente
 • + Napravljeno od prirodnih sastojaka

UltraNumb anestetičku kremu za utrnulost kože preporučuje se nanijeti dva puta prije bilo kakvog postupka kako bi se povećao učinak utrnulosti. Jedna kada možda neće biti dovoljna jer ovisi o veličini tetovaže koju ćete dobiti. Bilo bi najbolje imati rezerve pri ruci jer postoji samo mala količina vrhnja po kadi

9. DermaChange krema za ublažavanje simptoma organskih šindra

DermaChange krema za ublažavanje simptoma organskih šindra

DermaChange Organska krema za ublažavanje simptoma šindre može se prvenstveno prodavati za ublažavanje boli protiv šindre, ali to ne znači da se ne može koristiti kao učinkovita krema za utrnuće vaše nove tetovaže!

abc

Ova kada s lokalnim anestetikom sadrži mnoštvo prirodnih sastojaka koji imaju antimikrobna svojstva i umirujuće djelovanje na kožu. Njegovi prirodni sastojci uključuju australski cehami i manuka med koji imaju protuupalna svojstva (što je barem isti ili čak veći učinak od uobičajenog aspirina, a da ne spominjemo da ima i antigljivična svojstva kao dodatni bonus).

Drugi prirodni sastojci uključuju aloe veru, karite maslac i kakao maslac koji sadrže tone vitamina i enzima za pomlađivanje kože. Kokosovo ulje također se dodaje zbog svojih antioksidansa, zasićenih masti i dodane hidratacije koži. Ne samo da ti sastojci umanjuju bol koju osjećate, već i pomažu koži da zaliječi kroz taj proces!

 • Pakirano s puno prirodnih sastojaka koji savršeno nadopunjuju međusobne komponente
 • Može se primjenjivati ​​onoliko često koliko je potrebno
 • Dostupno u kadama od 4 oz ili 8 oz
 • pH uravnotežen za maksimalnu učinkovitost pri nanošenju

Visoke ocjene za ovu utrnulu kremu dovoljno su potkrijepljene inovacijama uloženim u njezino stvaranje i poboljšanje. S najmanje tri desetljeća istraživanja i razvoja uloženih u ovaj proizvod, DermaChange krema za ublažavanje simptoma organskih šindra je provjerena marka koja jamči da ćete dobiti kvalitetu koja vam je potrebna u lokalnoj anesteziji.

10. Zensa – topikalna anestetička umirujuća krema maksimalne jačine

Poput svog sestrinskog proizvoda, Zensa anestetičke kreme, poboljšana Zensa topikalna anestetička krema za maksimalnu snagu ima sva svoja svojstva, ali s poboljšanom snagom. Sadržaj lidokaina od 5% zasigurno će vam pružiti potrebno utrnuće koje ćete trebati prilikom tetoviranja.

Zadržavajući sve svoje prirodne sastojke, Zensa Maximum Strength Topical Anestetic Numbing Cream opravdava svog imenjaka. Osim toga, primjena ovog lokalnog anestetika ne utječe na tintu što ga čini vrlo popularnim među umjetnicima tetovaža.

 • Dug rok trajanja koji može trajati čak tri godine
 • Utrnuli učinak može trajati najmanje dva sata, maksimalno tri ili četiri sata
 • Primjena Zensa Maximum Strength topičke anestetičke kreme za utrnuće vrlo je specifična
 • Odobrila je Uprava za hranu i lijekove i zadovoljila je zdravstvene kanadske standarde
 • Nikad testirano na životinjama
 • Sadrži vitamin E za bolje pomlađivanje kože i protuupalna svojstva za poboljšani oporavak kože

11. Ebanel 5% Lidokain krema za utrnuće

Ebanel 5% Lidokain krema za utrnuće

Ebanel 5% lidokainska krema za otupljivanje lokalna je anestezija koju proizvodi Ebanel Laboratories, tvrtka za njegu kože sa sjedištem u Kaliforniji, koja je specijalizirana za borbu protiv bora, hidrataciju, tretmane prištića, piling kože i omekšavanje kože. Njegova formula na bazi vode ne ostavlja mastan osjećaj pri nanošenju i brzo djeluje.

Nakon nanošenja, koža je spremna za tetoviranje već za 20 minuta. Iako već sadrži maksimalni sadržaj lidokaina (5%), prodorni kapacitet Ebanel Numb520 dodatno je poboljšan njegovom patentiranom Liposomalnom tehnologijom koja pojačava apsorpciju kože.

Također sadrži ekstrakte vitamina E i aloe vere kako bi koža bila zdrava i pravilno hidratizirana.

 • Bez konzervansa
 • Brzo djelujući; 20 minuta za kremu i 10 – 15 minuta za sprej
 • Koristi patentiranu Liposomal tehnologiju za poboljšanje upijanja kože i zaštitu kože
 • Dostupno i u obliku spreja; najbolje koristiti u tandemu s kremom Numb520 (prethodno naneseno)
 • Ebanelovi proizvodi imaju certifikat Međunarodne organizacije za standardizaciju, Kozmetičke dobre proizvodne prakse
 • Nikad testirano na životinjama

Kadice Ebanel Numb520 dostupne su u kadicama od 1,35 oz, a sprejevi sadrže 72 ml. Kupci koji traže bržu primjenu mogli bi se umjesto toga odlučiti za svoju varijantu spreja. Nezadovoljni korisnici mogu iskoristiti svoje potpuno jamstvo povrata; samo trebaju stupiti u kontakt s predstavnicima službe za korisnike Ebanel Laboratories.

12. Clinical Resolution Numb Master topikalna anestetička krema

Clinical Resolution Numb Master topikalna anestetička krema

Općenito preporučeni proizvod profesionalaca iz medicinskog područja, Clinical Resolution Numb Master topikalna anestetička krema pouzdana je i učinkovita topikalna anestezija koja neće uzrokovati vašu kožu iritacijom ili nelagodom.

Ima formulu na bazi vode koja ne ostavlja ljepljiv ili mastan osjećaj kada se upije po koži, a također neće ostaviti mrlje na odjeći. Sadrži ekstrakte vitamina E, alantoina i aloe vere koji pomažu u prehrani vaše kože i osiguravaju dodatnu hidrataciju i vlagu.

Brzo djelujuća, klinička rezolucija Numb Master topikalna anestetička krema postiže maksimalni učinak utrnuća nakon otprilike 20 minuta, iako njezina učinkovitost nije tako duga.

 • Brzo djelujuće i spremno za nanošenje tetovaže za samo 20 minuta
 • Utrnuli učinak traje jedan do dva sata
 • Sadrži najveći dopušteni sadržaj lidokaina za proizvode bez recepta
 • S ekstraktima aloe vere, alantoina i vitamina E za bolju prehranu kože
 • Dostupno u kacama od 1 oz ili 28,35 g
 • Preporučuju medicinski stručnjaci

Ovaj proizvod ima dug vijek trajanja i praktičan je za ljude koji bi mogli imati potrebu koristiti sve odjednom. U normalnim okolnostima i uz pravilne postupke skladištenja može trajati do 2 godine.

Klinička rezolucija Numb Master topikalna anestetička krema proizvod je Laboratorija za kliničku rezoluciju sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama koji je prošao standarde dobre proizvođačke prakse u kozmetici (cGMP).

13. Opustite se i vosak – bez kreme

Opustite se i vosak - Bez kreme za kremu

Relax and Wax’s No Scream Cream je lokalni anestetik koji je usmjeren na smanjenje boli ili desenzibilizaciju kože u svrhu depilacije. Za maksimalnu učinkovitost može se koristiti na bilo kojoj površini kože.

Dovoljno je blag za upotrebu na osjetljivim dijelovima, ali ipak dovoljno snažan da daje otupljujući učinak kad je potrebno. Ovaj lokalni anestetik naširoko se koristi u industriji depilacija, ali ne toliko od strane umjetnika tetovaža zbog sastava sastojaka.

Iako su savršeno sigurni za vašu kožu, sastojci koji čine Opustite se i krema s voskom – bez kreme nije idealan izbor kao lokalni anestetik pri tetoviranju jer ne komplimentiraju korištene tinte.

Opustite se i vosak – Bez kreme za kremu sadrži parabene, vazelin i druge spojeve koje ne biste htjeli pomiješati s tintom za tetoviranje.

 • Zbog svojih sastojaka nije idealno za tetovaže; prije uporabe posavjetujte se sa svojim tattoo majstorom
 • Relativno brza primjena i stopa apsorpcije u usporedbi s drugim lokalnim anesteticima dostupnim na tržištu
 • Najbolje za svrhe i postupke depilacije, ali se može koristiti i za manje invazivnu primjenu na koži
 • Dostupno u epruvetama od 1 oz. Korištenje kreme na velikoj površini može zahtijevati više od jedne cijevi
 • Formula na bazi vode neće ostaviti masnoću ili ulje kada se upije kožom, pa neće ostaviti mrlje na odjeći

Preporučena primjena ovog proizvoda je upotreba velikodušne ili guste količine, ali zbog trenutnog pakiranja bilo bi najbolje da se zaliha stavi na još nekoliko epruveta. Može se primijeniti onoliko često koliko je potrebno, ali idealna maksimalna preporuka je tri puta dnevno.

14. Numbify – Anestetički sprej za utrnuće

Jedan od jedina dva spreja na ovom popisu krema za ublažavanje tetovaža, Numbify – sprej za ublažavanje anestetika lokalni je anestetik koji je utjecao na razvojna poboljšanja samih umjetnika tetovaža.

Također je vrlo popularan zbog svoje razumne cijene, u usporedbi s drugim lokalnim anesteticima dostupnim na tržištu.

S udjelom lidokaina od 5% u bočicama s raspršivačem, Numbify-anestetički sprej za utrnuće stavlja svoj proizvod kao jedan od najprodornijih topikalnih anestetika u obliku spreja koji je dostupan.

Drugi aspekt ovog anestetika je njihova upotreba prirodnih sastojaka koji uključuju: prah od marelice koji pomaže u oporavku rana, kamilicu koja ima antiseptička, umirujuća i antibakterijska svojstva, te ekstrakt korijena kava kave koji emulgira i pojačava učinkovitost njihovih sastojaka.

 • Više od 90% sastava Numbify – anestetičkog spreja za utrnuće sastoji se od prirodnih sastojaka
 • Sadrži najveći sadržaj lidokaina za proizvode bez recepta (5%)
 • Lokalni anestetik povoljan za proračun. Daje vam potrebnu kvalitetu po cijeni koja neće slomiti banku
 • Dizajnirano da bude sigurno i umirujuće za kožu za maksimalnu učinkovitost
 • Jedan od najčešće korištenih sprejeva na tržištu; lako nestaje zaliha

Kao što je uobičajeno u sprejevima za ublažavanje tetovaža, Numbify – sprej za ublažavanje anestetika treba koristiti dok je tetovaža u tijeku (ne prije postupka). Dostupan je u bočicama s raspršivačem od 2 oz.

Koliko koštaju kreme za ublažavanje tetovaža?

Cijene krema za ublažavanje tetovaža ili topikalnih anestetika mogu se kretati od 1,00 USD do čak 50,00 USD (a ponekad i iznad te cijene). S takvim rasponom cijena zasigurno će biti pogodaka i propusta pri traženju savršene topikalne anestezije u odnosu na njezinu učinkovitost.

Neke kreme za ublažavanje tetovaža koje se mogu kupiti ispod 10,00 USD mogu biti učinkovite za ovu osobu, ali neke mogu zahtijevati drugačiji proizvod koji može biti u rasponu od 30,00 USD ili više. To samo znači da proizvod koji je učinkovit za vas možda neće biti učinkovit za drugu osobu.

Pokušaj i pogreška pomoći će vam da odredite što vam najbolje odgovara. Također možete pitati svog umjetnika za tetovaže što preporučuju ako ćete prvi put koristiti kremu za utrnuće tetovaža – moći će vam dati detaljnije objašnjenje o prednostima i učincima proizvoda.

Češće nego ne, idite uz izreku „kvalitetan rad -ili proizvod po tom pitanju -zahtijeva kvalitetnu cijenu“ ako niste sigurni koji proizvod kupiti. Još bolje, možete pokušati potražiti proizvode za lokalnu anesteziju koji imaju jamstvo povrata novca u slučaju da niste zadovoljni njihovim proizvodom. No, svakako se prvo uskladite s predstavnikom korisnika kako biste potvrdili hoće li poštovati ovaj ugovor.

Potraga za proizvodima s jamstvom povrata novca može potrajati, ali zasigurno postoje dostupni lokalni anestetici koji imaju ovo stanje. Jedini nedostatak je što jamstvo povrata novca možda neće biti primjenjivo ako ste proizvod kupili od mrežnog prodavača. Jamstvo možete iskoristiti samo ako ste proizvod kupili izravno od tvrtke ili od ovlaštenog distributera.

Izvor slike: InkedMag

Učinite li kreme za ublažavanje tetovaža zaista učinkovitima?

Kratak odgovor na ovo pitanje je da, oni rade. Međutim, dobro je imati na umu da, kao što je slučaj s tolerancijom na bol, tako i učinak kreme za ublažavanje tetovaža ili lokalnih anestetika varira kod različitih ljudi. Ono što bi moglo biti učinkovito za određenu osobu neće automatski značiti da će imati isti rezultat kada je koristi druga osoba.

Kreme za ublažavanje tetovaža ili lokalni anestetici imaju osnovne komponente, ali proizvođači ili proizvođači daju sve od sebe u istraživanju i razvoju kako bi dodatno poboljšali svoje proizvode i poboljšali njegovu učinkovitost. U proizvodnji ovih lokalnih anestetika primijenjena je klinička metoda koja jamči sigurnost i pouzdanost.

Mogu postojati slučajevi u kojima lokalni anestetik ili krema za utrnuće tetovaža ne djeluju, to može biti posljedica nekompatibilnosti osobe s tim određenim proizvodom. To se događa i jednostavna promjena topikalne anestezije rješenje je ove dileme.

Prelazak na kremu za ublažavanje tetovaža s različitim sastojcima također može biti čimbenik da lokalni anestetik bude učinkovit za osobu. Nikad nije loša odluka posavjetovati se sa svojim tattoo majstorom kako biste saznali koja bi vam mogla biti najbolja alternativa. Njihov savjet mogao bi biti jedino što će vam trebati da pronađete kremu za utrnuće tetovaža koja je kompatibilna s vama.

Što trebate uzeti u obzir prije odabira kreme za ublažavanje tetovaža

Primarni čimbenik koji morate uzeti u obzir prije odabira kreme za utrnuće tetovaže ili bilo kojeg lokalnog anestetika je vaša kompatibilnost s proizvodom. Iako relativno rijetki, mogu se pojaviti slučajevi alergijskih reakcija na koži. To može biti posljedica vašeg genetskog sastava ili ste alergični na određene komponente topikalnog anestetika poput lidokaina, benzokaina, tetrakaina ili drugih prirodnih sastojaka koje može sadržavati.

Postoji alternativa za osobe s alergijskim reakcijama na kreme za ublažavanje tetovaža ili bilo koji lokalni anestetik – lijekovi protiv bolova.

Po tom pitanju posavjetujte se sa svojim tattoo majstorom. Vaš umjetnik za tetoviranje bit će vam najbolji prijatelj kada se pozabavite bilo čim u vezi sa tetovažom, bilo prije tetoviranja, tijekom ili nakon tetovaža. Vaš je umjetnik tetovaža osoba koja je opremljena pouzdanim znanjem i iskustvom.

S obzirom na to, postoji mogućnost da ćete naići na osobu, pa čak i na umjetnika za tetoviranje, koji su “čistači boli” i koji bi vas odvratili od korištenja kreme za utrnuće tetovaža samo iz razloga što je proces manje pamtljiv ili značajan jer ste ga odlučili steći manje bolnom metodom. Ovo su ljudi koje biste trebali izbjegavati, barem kad se radi o tetovažama.

Sigurnost treba imati na prvom mjestu u pogledu stvari koje se rade na vašem tijelu. Podvrgavanje nepotrebnoj boli opasno je, i iskreno, jednostavno glupo, samo dokazati da ste “predani” tetoviranju na težak i “pravi” način.

Izvor slike: Dr. Numb

Mogu li utjecati na kvalitetu vaše tetovaže?

Ovo je prilično škakljivo pitanje. Neki proizvođači mogu reći “da”, dok neki mogu reći “ne”. U čemu je onda razlika? U ovom slučaju morate razmisliti o dvije važne stvari. Prvo, morate razumjeti kako djeluje lokalni anestetik, kako utječe na vaše tijelo ili kožu i kako obavlja svoj posao pri otupljivanju živčanih završetaka.

Drugo, sastojci proizvoda igraju vitalnu ulogu u određivanju hoće li utjecati na vašu tetovažu pozitivno, negativno ili neće uopće.

Neki umjetnici tetovaža možda ne preporučuju određeni proizvod, ako ste ga vi odabrali na temelju osobne upotrebe ili preporuke drugih (zbog jednostavne činjenice da su poznatiji, upućeniji ili samo podržavaju drugu marku krema za utrnuće tetovaža).

Drugi primjer da umjetnik za tetoviranje ne preporučuje određeni proizvod može biti posljedica njegove nekompatibilnosti s tintom za tetoviranje. To može uzrokovati mlazni učinak koji će uništiti dizajn zbog toga što se tinta ne može pravilno taložiti na koži.

Isplati se posvetiti potrebnu pozornost sastojcima navedenim u bilo kojem proizvodu za ublažavanje tetovaža ili lokalnoj anesteziji. Alergijske reakcije na određene sastojke mogu izazvati katastrofu ne samo za vašu tetovažu već i za kožu ili tijelo. Iscrpno istraživanje i ispitivanje komponenti proizvoda dugoročno se isplati i dat će vam mir.

Kako pravilno nanijeti kreme

Pravilno nanošenje kreme za ublažavanje tetovaža relativno je jednostavno i jednostavno. Neki lokalni anestetici mogu imati posebne upute o tome kako se trebaju koristiti, ali većina proizvoda općenito slijedi određeni postupak, s razlikama samo u vremenu nanošenja. Dolje je naveden uobičajen tijek pravilne primjene krema za ublažavanje tetovaža.

1. Temeljito operite kožu, posebno područje na kojem će se nanijeti tetovaža

Prilikom izvođenja tetovaže uvijek se treba pridržavati odgovarajuće higijene. Upotrijebite sapun za uklanjanje prljavštine, prljavštine i ulja – bitno je maksimizirati učinak kreme za utrnulost koju ćete nanijeti na kožu.

Neki čak preporučuju nanošenje hidratantnih krema za hidrataciju i elastičnost kože, ali imajte na umu da ne možete miješati hidratantne kreme i kreme za ublažavanje tetovaža kako biste izbjegli komplikacije

2. Nanesite kremu na temelju uputa preporučenog proizvoda

Za to je najbolje koristiti rukavice. Sterilne rukavice smanjuju rizik od infekcije i prijenosa prljavštine s prstiju. Za većinu topikalnih anestetika potrebno je nanijeti obilnu količinu kreme na kožu za najbolji učinak otupljivanja i maksimalnu apsorpciju kože. Pobrinite se da imate dovoljno zaliha da podnesete svoje potrebe!

3. Zamotajte ga u čistu plastiku!

Nakon što ste pričekali neko vrijeme (na temelju preporučene primjene proizvoda), omotajte kožu plastikom, zajedno s kremom. To se radi kako bi se krema zadržala na mjestu, a služi i za zadržavanje topline.

Zadržavanje topline rezultira otvaranjem pora vaše kože i na taj način omamljujućoj kremi omogućuje lakši pristup dermisu (gdje će obaviti svoj posao blokirajući živčane završetke). Ostavite kako jest i pričekajte u skladu s predloženim trajanjem kako bi se lokalni anestetik potpuno upio u kožu za najbolje rezultate

4. Uklanjanje omota

Uklanjanje omota posljednji je postupak prije nego što se možete tetovirati. U idealnom slučaju, to bi trebalo biti učinjeno koristeći najkraće moguće vrijeme kako bi se izbjegla kontaminacija i kako bi se povećao učinak utrnule kreme. Neki bi se umjetnici tetovaža radije sami uklonili i odmah nakon toga započeli tetovažu

Neki umjetnici za tetoviranje mogli bi ponovno primijeniti kreme za ublažavanje tetovaža dok je tetovaža u tijeku. Neki mogu koristiti i sprejeve u kombinaciji s kremama za brže upijanje u kožu.

Imajte na umu da je čitanje oznake proizvoda uvijek potrebno, uključujući i pripadajući priručnik s uputama. Neki lokalni anestetici mogu imati detaljnije upute o tome kako primijeniti svoj proizvod kako bi se povećao njihov učinak. Obavezno obavijestite svog umjetnika za tetoviranje ako ćete koristiti kremu za utrnuvanje tetovaža.

Izvor slike: Etsy

Završne misli

Kreme za utrnuće tetovaža ne treba smatrati lakim izlazom kada govorite o prevladavanju tjeskobe i boli zbog tetoviranja. Osim što mu je primarna svrha pomoći u suočavanju s boli blokiranjem receptora boli ili živčanih završetaka vaše kože, ima i svojstva koja pomažu u pomlađivanju i zacjeljivanju kože. Njegovom upotrebom ne umanjujete značaj vašeg iskustva.

Budite otvorenog uma i provedite potrebno istraživanje kako biste pronašli najprikladniji lokalni anestetik za vas. Bit će mnogo proizvoda za izabrati, ali bilo koji od njih imat će istu svrhu da vam olakša bolno iskustvo tetoviranja. Nadalje, ne bi škodilo pitati svog umjetnika za tetovaže za mišljenja ili preporuke.