Zaključavanje u Engleskoj: trgovine željeznom robom su “bitna maloprodaja”, pa koje kućne i kućne radnje ostaju otvorene?

Drugo zatvaranje u Engleskoj stupa na snagu od četvrtka 5. studenog do srijede 2. prosinca. Izdao je premijer Boris Johnson “ostanite kod kuće” i radite od kuće (iako postoje iznimke), kao i zatvaranje nebitnih trgovina-ali škole, fakulteti i sveučilišta ostaju otvoreni.

Između mnogih drugih poduzeća, “bitne maloprodaje, poput trgovina hranom, supermarketa, ljekarni, vrtnih centara, prodavaonica željezne robe, trgovaca zgradama i izvan licenci”, mogu nastaviti trgovati tijekom novog višemjesečnog zatvaranja, potvrdila je vlada.

No, ‘trgovine kućanskim potrepštinama’ navedene su kao ‘nebitna maloprodaja’ pa se moraju zatvoriti. Međutim, ti prostori mogu nastaviti s radom klikni i prikupi (gdje se roba unaprijed naručuje i prikuplja izvan prostora) i uslugama dostave.

Neki doma & Trgovine “uradi sam” spadaju u kategoriju “hardvera”, ali samo trgovine s kućanskim potrepštinama ne. Za trgovine koje ostaju otvorene vrijedi provjeriti u lokalnoj trgovini jer bi se moglo promijeniti radno vrijeme.

Također je važno napomenuti da se ovo zaključavanje odnosi samo na Englesku. Četiri nacije Velike Britanije trenutno usvajaju različite mjere usred pandemije koronavirusa: novi škotski sustav s pet razina stupio je na snagu 2. studenog, dok će dvotjedno gašenje požara u Walesu završiti 9. studenog, a djelomično zatvaranje Sjeverne Irske završit će 13. studeni.

DOMAĆA BAZA – otvorena

trgovina homebase, london, engleska Dan KitwoodGetty Images

Homebase je rekao: ‘Kao ključni prodavač, sve naše trgovine u Velikoj Britaniji i Irskoj ostaju otvorene, sa strogim mjerama za zaštitu kupaca i našeg tima. Obaviještavat ćemo vas na web stranici homebase.co.uk. ‘

KUPUJTE ONLINE U KUĆI

IKEA – zatvorena

london, uk - 19. studenog 2011. reklamni znak ikea logotipa ispred svojih maloprodajnih supermarketa u brent parku wembley TonyBaggettGetty Images

‘Zbog karantene u cijeloj zemlji u Engleskoj, zatvorit ćemo naše prodavaonice u Engleskoj od četvrtka, 5. studenog. Međutim, želimo vas uvjeriti da smo i dalje tu da vas podržimo u onim stalno promjenjivim potrebama kod kuće putem naših beskontaktnih usluga klika i prikupljanja te internetskih usluga dostave na kućnu adresu ”, navodi IKEA u priopćenju.

‘Baš kao što je to bilo od početka izbijanja koronavirusa, naš prioritet broj jedan i dalje je sigurnost naših suradnika i kupaca. Zato će naše opsežne sigurnosne mjere biti na snazi ​​u svim našim službama. ‘

Vrijedi napomenuti da će IKEA trgovine u Škotskoj i Sjevernoj Irskoj ostati otvorene, u skladu s lokalnim propisima. Njegova trgovina u Cardiffu ponovno će se otvoriti u ponedjeljak, 9. studenog, kada prestaje vatrogasna zaštita vlade Velsa.

MALO KUPUJTE U IKEA -i

WILKO – otvoren

logotip trgovine wilko Eye UbiquitousGetty Images

Sve trgovine Wilko ostat će otvorene u cijeloj Velikoj Britaniji, uključujući i diljem Engleske tijekom drugog zatvaranja. ‘Nakon što je Nacionalna vlada u Westminsteru tijekom prvog zatvaranja imenovala bitnog trgovca na malo, trgovine Wilko diljem Engleske bile su i bit će otvorene, nudeći sigurno mjesto za kupnju i alternativu zauzetim trgovcima mješovitom robom’, stoji u priopćenju.

Ključni rasponi u trgovini uključuju njegu beba, čišćenje, hardver i uradi sam, zdravstvenu i osobnu njegu, proizvode za njegu kućanstva i kućne ljubimce. Wilko kaže da se za nebitne stavke, poput božićnih darivanja, ukrasa i priprema, ukrašavanja, zabave, namještaja i hobija, kupcima preporučuje posjet web stranici wilko.com koja nudi dostavu na kućnu adresu diljem zemlje.

‘Kao bitan trgovac na malo, tu smo da vam pomognemo da vaši domovi nesmetano rade. Bilo da se radi o nekoliko dijelova koji će osigurati da vaš dom ostane čist i ugodan, ili o onim malim potrepštinama koje će vam pomoći u čuvanju vaše obitelji-sve imamo ovdje na jednom mjestu, rekao je Jerome Saint-Marc, izvršni direktor Wilka.

Radi sigurnosti kupaca i zaposlenika, Wilkov sigurnosni plan u 8 točaka uključuje: poboljšano čišćenje, fizičko distanciranje putem mjera uključujući zaštitne zaslone i oznake na podu, maršale u trgovinama i poticanje beskontaktnog plaćanja.

MALO KUPUJTE U WILKU

B&Q – otvoren

bournemouth, engleska 15. listopada 2012. b q diy superstore u vedro sunčano jesensko jutro u trgovačkom centru Castlepoint, bournemouth Nicholas FreeGetty Images

‘Nakon nedavnih najava, kao bitan trgovac, naše trgovine ostaju otvorene. Sigurnost kupaca i kolega naš je prioritet ‘, kaže B&P.

Od kupaca se traži da u trgovini kupuju odgovorno i da se pridržavaju smjernica za socijalno distanciranje. Narudžbe se mogu postaviti za klik & prikupljati i dostavljati na kućnu adresu na diy.com. Dogovori za planiranje kuhinje, kupaonice i posteljine bit će dostupni u trgovini, ali virtualni sastanci i dalje će se nuditi kao alternativa.

MALO KUPUJTE U B&P

ARGOS – djelomično otvoren

london, ujedinjeno kraljevstvo 20200529 logo argos viđen u jednoj od njihovih trgovina foto: dinendra hariasopa imageslightrocket via getty images SOPA ImagesGetty Images

Trgovine Argos i trgovine Argos unutar supermarketa Sainsburyja radit će na sljedeći način:

 • Otvoreno samo za preuzimanje unaprijed plaćenih online narudžbi
 • Zbirke iz trgovina Argos kupcima će se davati izvan vrata.
 • Kupci neće moći kupiti artikle u bilo kojoj trgovini
 • Robe se mogu vratiti samo u trgovinu Argos unutar supermarketa Sainsbury
 • Usluge dostave, ugradnje i recikliranja još su dostupne.

  KUPUJTE ONLINE U ARGOSU

  RASPON – otvoren

  izvan asortimana dućana za opremanje doma, trgovačkog lanca u vlasništvu cds superstores international PaulMaguireGetty Images

  ‘Na savjet Vlade, ostali smo otvoreni tijekom zadnjeg zatvaranja i nastavit ćemo raditi radi vaše udobnosti’, stoji u priopćenju The Rangea. ‘Imamo našu novu pričuvu & Prikupite usluge dostupne za naše trgovine u Republici Irskoj i Walesu gdje možete besplatno rezervirati artikle & skupite ih u najbližoj trgovini. Naša postojeća usluga klikni i priberi dostupna je i u trgovinama u Engleskoj i Škotskoj.

  ‘Pratimo sve vladine smjernice kako bismo osigurali vas, naše osoblje & kupci imaju sigurno iskustvo dok kupuju s nama. ‘

  KUPUJTE ONLINE NA RANGU

  B&M – otvoreno

  London, Ujedinjeno Kraljevstvo 20200528 bm kućna trgovina viđena u maloprodaji parkuk vlada najavila je daljnje ublažavanje ograničenja koja su posljedica pandemije COVID -19 tisuće nebitnih trgovina, robnih kuća i trgovačkih centara mogu se otvoriti od 15. lipnja fotografiju autor keith mayhewsopa imageslightrocket putem getty slike SOPA ImagesGetty Images

  B&M je u priopćenju rekao: ‘Kao bitan trgovac na malo i prema savjetu Vlade ostali smo otvoreni u prvom zaključavanju. B&M je bio ponosan što služi našim zajednicama i to ćemo činiti opet. Naše kolege neumorno rade kako biste bili sigurni da ćete dobiti sve potrebne artikle, tako da nema potrebe za panikom pri kupnji. Naša skladišta su puna i radimo jako naporno kako bi zalihe dospjele u trgovine. ‘

  MALO KUPUJTE U B&M

  KUĆNE PONUDE – otvorene

  trgovina za kućne kupnje trgovina u maloprodajnom parku Foss islands Nigel Kirby/LOOP IMAGESGetty Images

  Tijekom posljednjeg zatvaranja, Home Bargains se smatrao ključnim trgovcem na malo i ostao je otvoren za kupce. Tijekom drugog zatvaranja u Engleskoj, njegove će trgovine ostati otvorene.

  MALO KUPUJTE NA DOMAĆE PONUDE

  POUNDLAND – otvoren

  znak je na vanjskoj strani trgovine poundland u južnom londonu 19. veljače 2014. britanski lanac poundland, koji nudi razne proizvode za jedan gbp 122 eura, najavio je 18. veljače svoj ipo na londonskom tržištu za ožujak afp fotografiju carl court photo by carl court afp photo by carl courtafp via getty images CARL COURTGetty Images

  Poundland je potvrdio da će ostati otvoren tijekom studenog.

  ‘Kao bitan trgovac, trgovine Poundland diljem Velike Britanije otvorene su i ostat će otvorene. Tijekom pandemije, Poundlandov najveći prioritet bio je zdravlje i sigurnost svih kupaca i kolega te ima širok raspon zdravstvenih i sigurnosnih mjera u skladu sa smjernicama koje omogućuju ljudima da obavljaju bitnu kupovinu “, stoji u priopćenju..

  Poundland također nudi svoju ponudu rashlađene i smrznute hrane u više trgovina uoči Božića. Uvođenje će se nastaviti tijekom drugog zatvaranja Engleske ‘kako bi kupci mogli kupiti više onoga što im je potrebno pod jednim krovom’.

  PREGLEDAJTE ONLINE U POUNDLANDU

  TOOLSTATION – otvoren

  pročelje trgovine alatnim stanicama na craddock cesti Roger Utting PhotographyGetty Images

  ‘U skladu s vladinim smjernicama, kao bitan trgovac alatima, DIY -om i hardverom te kritičan dio opskrbnog lanca za građevinsku industriju, sve će trgovine ostati otvorene u cijeloj Velikoj Britaniji kako bi našim trgovcima i maloprodajnim kupcima pružili potrebne proizvode , stoji u Toolstationu u priopćenju. ‘Sigurnost i dobrobit naših kolega i kupaca i dalje su najvažniji, a naše trgovine sigurno rade u izmijenjenom rasporedu trgovina s mjerenjima socijalne udaljenosti.’

  Kupci mogu kupovati u trgovini i na mreži, uz dostavu na kućnu adresu i beskontaktnim klikom & prikupljati dostupne usluge.

  MALO KUPUJTE NA ALATIJI

  Lajkujte ovaj članak? Prijavite se na naš newsletter da vam se više ovakvih članaka isporuči izravno u pristiglu poštu.

  PRIJAVITE SE

  Trebate pozitivnost ili niste u mogućnosti doći u trgovine? Pretplatite se na časopis House Beautiful još danas i isporučite svaki broj izravno na svoja vrata.

  >